Voor en Na: het ontstaan van een eigentijds appartement | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: het ontstaan van een eigentijds appartement

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van ARCHITETTO LAURA LISBO Modern
Loading admin actions …

Men neme een verouderd appartement, bewoners die bereid zijn het huis flink te veranderen en een architect die een mooi plan maakt om dit appartement op ruime en eigentijdse wijze in te richten. Wat je dan krijgt, is een schitterend resultaat en een genot om naar te kijken. Het onderwerp van deze Voor en Na is daar een heel goed voorbeeld van. Een aantrekkelijk geheel om te bekijken, vooral als je je bedenkt hoe het appartement er eerst uit zag. Kijk mee naar dit fraaie project van de Italiaanse expert Laura Lisbo.

Voor: hokkerig

Hokkerig en klein was dit appartement. Een gedateerde kleur op de muren maakt de negatieve cirkel waarin dit huis verkeerde rond. Maar zoals je op deze afbeelding al kunt zien, is verbetering in voorbereiding. Laten we dan ook snel eens zien hoe de sloophamer het begin van de verandering ingeluid heeft.

Na: ruimte

Een foto vanuit hetzelfde perspectief, levert een compleet ander beeld op en laat vooral ook de ruimte zien. Door een muur weg te breken, is een prachtige leefruimte ontstaan. Een hele aangename woonkamer waarin ook een eetkamer is ondergebracht. Verder valt op dat er heel veel verschillende leuke hoekjes in de kamer te vinden zijn. De zeer bijzondere combinatie van meubels past perfect bij die verschillende functies die de verschillende hoekjes hebben. Er ontstaat een heel eigentijds beeld door de fraaie combinatie van landelijke, moderne en klassieke elementen.

Voor: mogelijkheden

De hokkerige indeling van dit huis was in de oude situatie een nadeel, maar bood voor een nieuwe inrichting heel veel mogelijkheden. Neem nou deze muur: op een hele leuke wijze zijn aan beide zijden doorgangen gecreëerd. Wel is het natuurlijk in zo’n geval (zeker ook bij de weggebroken muur midden in de woonkamer!) belangrijk dat een professional een ontwerp heeft gemaakt en zorgt dat er geen draagmuren of andere belangrijke constructieonderdelen verdwijnen. Ga dus nooit zonder enige voorkennis zelf aan het slopen, je weet namelijk nooit wat je allemaal kunt vernielen.

Na: kunst

Nogmaals zien we de woonkamer, maar nu vanuit een iets ander perspectief. De functie die de beide doorgangen in de muur hebben gekregen, is vooral visueel erg aangenaam om naar te kijken. En dan hebben we het nog niet over alle schitterende schilderijen en andere kunstwerken gehad die hier te vinden zijn. Hier moeten wel kunstliefhebbers wonen. De woonkamer lijkt bijna een galerie. En die prachtige antieke meubels passen daar zo perfect bij. Het is niet zonder reden dat de Italianen bekend staan om hun goede smaak, dat blijkt hier maar weer!

Na: nog meer kunst

Nog even een kiekje van de woonkamer. Er zijn namelijk aan deze muur van de woonkamer nog meer schilderijen te vinden. Vooral ook de diversiteit aan kunststijlen is zo leuk om te zien. Een prima combinatie met het eclectische interieur.

Na: doorkijkje

Je ziet hier een schitterend doorkijkje door een van de doorgangen tussen de woonkamer, de keuken, de badkamer en de slaapkamer. Het plastic op de vloer laat ons zien dat er nog gewerkt wordt op het moment van deze foto. Maar de sfeer is al zo goed te zien, we zien hier waar vakmanschap.

Na: badkamer

De badkamer valt vooral op door de moderne sfeer die hier heerst. Erg leuk is hier de combinatie tussen een verhoogd en betegeld gedeelte waar de douche en het bad zich bevinden, terwijl het lagere gedeelte bij de wastafel van laminaat is voorzien. Een leuke en moderne kroon op de verbouwing van dit huis.

Ben je op zoek naar een bestaand appartement en wil je nog meer inspiratie opdoen op het gebied van rigoureuze verbouwingen? Vergeet dan zeker niet om dit huis ook goed te bekijken.

Zou jij dit huis ook zo verbouwen? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!