Oude burgemeesterswoning krijgt luxe update | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Oude burgemeesterswoning krijgt luxe update

Stoa. Stoa.
Makeover Melick: modern  door Superdutch, Modern
Loading admin actions …

We gaan vandaag een gepassioneerd architectenbureau aan je voorstellen: Superdutch met een haarscherp gevoel voor stijl. Ze zijn werkzaam in diverse disciplines, zoals de architectuur en interieur. Onder haar opdrachtgevers mag ze zowel particulieren als de overheid reken. Hun werkwijze is eenvoudig ze communiceren op een heldere wijze met opdrachtgevers zodat er telkens een helder beeld bestaat van de hun wensen en eisen. Nog duidelijker wordt het door de 3D-schetsen waarmee ze hun bouwplannen visualiseren. Daarbij nemen ze ook veel uit handen zoals het aanvragen van de benodigde vergunningen, bouwbegeleiding en oplevering. Superdutch heeft zijn skills in gezet om een bestaande woning een update te geven, zodat de bewoners van het huis weer kunnen wonen op basis van de moderne wooncriteria. Vandaag nemen we je mee naar dit huis, een oude burgermeesterswoning uit de jaren zestig in Limburg. Kijk met ons mee en vang de nodige inspiratie!

Oude staat

Oude situatie voorzijde: modern  door Superdutch, Modern
Superdutch

Oude situatie voorzijde

Superdutch

Aan de voorzijde van het huis vonden we een verouderde look. Het huis was zogezegd toe aan een frisse update die de woning weer bewoonbaar zou maken volgens de hedendaagse wooneisen. Natuurlijk zou een verbouwing/update niet alleen de bewoonbaarheid verbeteren, maar ook het prestige van het huis in de buurt. Gelukkig heet het architectenbureau, waar we het vandaag over hebben, niet voor niets Superdutch, want ze hebben werkelijk schitterende resultaten geboekt. Deze zullen we zo direct gaan bekijken. 

Nieuw look

Gevel voorzijde: modern  door Superdutch, Modern Hout Hout
Superdutch

Gevel voorzijde

Superdutch

Het oude garage gedeelte is vervangen door een nieuwe constructie met een minimalistische vormgeving waarin een binair kleurenpalet, houtbruin en wit, de sfeer bepaald. Dit laatste heeft een mooie dialoog met het wit op de wanden van het huis en de kleur van de schoorsteen.

Achterzijde

Oude situatie achterzijde: modern  door Superdutch, Modern
Superdutch

Oude situatie achterzijde

Superdutch

De achterzijde had een vervallen look. Toch had het oude huis nog de nodige charme, die wellicht dreef op het potentieel dat we in het pand door het verval herkennen. Het is als het ware een leeg canvas dat open ligt om gevuld te worden met sprekende kleuren, stijlvolle vormen en een hedendaagse uitstraling. We gaan hieronder kijken wat de eindresultaten zijn die Superdutch bereikt is.

Nieuwe achterzijde

Gevel achterzijde: modern  door Superdutch, Modern
Superdutch

Gevel achterzijde

Superdutch

We zien een nieuwe frisse look waarbij het heldere wit en het natuurlijke lariks een duidelijk rol spelen. Er is een terras gerealiseerd waarop gerecreëerd kan worden met familie en vrienden, en wat is er nu mooier dan in de zomer buiten met elkaar de mooiste momenten van het leven te delen. De horizontale as wordt benadrukt door het hout dat de twee gebouwen links en rechts met elkaar verbindt.

Lariks

Close-up garage: modern  door Superdutch, Modern
Superdutch

Close-up garage

Superdutch

Het hout van het exterieur is afkomstig uit Siberië, het gaat om lariks latten, die binnen en buiten met elkaar verbinden. We zien hier het hout als een boog om de ingang van de garage. Het huis heeft ook een ruime werkruimte die een schitterend uitzicht op de tuin geeft, het larikshout zorgt voor een schitterende sfeer waardoor een bijzondere woonsfeer ontstaat.

Natuurlijke details

Hoekdetail houten gevel: modern  door Superdutch, Modern Hout Hout
Superdutch

Hoekdetail houten gevel

Superdutch

Het natuurlijke hout is een luxe toevoeging aan het huis. Een tijdlang was hout, met name schroten verwerkt in het exterieur, uit de gratie gevallen. Eenvoudig maar effectief, zo kunnen we deze houtsoort wel omschrijven. Het is een gewaagde optie die we steeds vaker zullen gaan zien.

Openheid

Pui met vouwschuifdeuren: modern  door Superdutch, Modern
Superdutch

Pui met vouwschuifdeuren

Superdutch

We zien een pui met vouwschuifdeuren die zorgt voor een schitterende openheid in de woning. Binnen en buiten lopen door elkaar als de frisse zomerwind je interieur binnen waait. Het stijlvolle interieur matcht met de excellent vormgegeven buitenkant van het huis en het terras. Dit huis staat garant voor een geweldige woonervaring, dit was mogelijk door de professionele skills van Superdutch

Tot zover de update van het huis in Limburg. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je studeerkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Hier vind je de inspiratie voor je luxe woning!

Wat vind je van dit huis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!