Multifunctionele Meubels Voor een Opgeruimd Huis

Tiewen Visser Tiewen Visser
TINY APARTMENT WITH A GARDEN VIEW, Kumiki Kumiki Industriële slaapkamers Hout
Loading admin actions …

Meubels, muren, trappen en opbergruimte lijken aparte dingen. Dat hoeft echter niet altijd zo te zijn. Je kunt je ruimte namelijk op een speelse manier benutten.

We kennen misschien wel die oude kastenwanden uit de jaren zestig en zeventig, die je destijds in flats zag. Dit soort simpele trucs lijken we verleerd te hebben. We kiezen vaker voor losse kasten, losse opbergruimtes en alles wat niet past, zetten we in de schuur of wordt op zolder gestald.

Dat hoeft niet altijd, met slimme hacks en trucs kun je ruimtes maken in je woning waar je eigenlijk niet dacht dat er ruimte was. Laten we je inspireren met een paar leuke ideeën om operberruimte in je woning te maken in een multifunctionele ruimte met multifunctionele meubels en multifunctionele oplossingen.


Een opbergtrap

Deze superleuke traphack vinden we helemaal geweldig. Kasten onder de trap zijn natuurlijk niet nieuw. Harry Potter leefde zelfs onder de trap in de boeken! Vaak hebben we er een klein keldertje vol rommel. Deze moderne variant op de trappenkast is wat handzamer met ladjes en minder diepe kasten die helemaal vol komen te staan met augurkenpotten, de stofzuiger en kratjes met frisdrank.

Een kantoormuur

We werken steeds vaker thuis en willen ook dat de werkplek fijn en orderlijk is. Deze handige mooi groen geverfde kastenwand is een simpele oplossing om kantoorspullen geordend in je werkkamer op te stellen, zonder vervelende stellingkasten neer te zetten met losse ordners en veel papieren.

Een bankje in het kantoor

Door een lage kast in je kantoor te zetten, kun je boeken of andere spullen opbergen en de kast tevens gebruiken als bankje wanneer je even pauzeert. Een geweldig idee voor mensen met weinig ruime en het kantoor in de woonkamer hebben of voor mensen die eens iets anders willen met hun woonkamer. Ook de wand in deze foto is in de kamer opgenomen. We zien bijvoorbeeld dat er schoenen in een open kast zijn gezet. Ieder hoekje van je woning kan opbergruimte worden. Laat je voor goede ideeën informeren door een architect of interieurdesigner.

Berg die printer op!

Niets is zo lelijk als een printer in je werkkamer. Zeker als je veel print en het papier in de lades wilt laten zitten. Een zeer simpele oplossing is door de printer in een mooie grote lade te zetten zodat hij uit het zicht verdwijnt. Een lade van een keukenkast is het meest ideaal: deze zijn groot zodat iedere soort printer en gemakkelijk inpast en er aan de achterkant ruimte is om de printer in het stopcontact te pluggen.

De good old kastenwand

Deze moderne en warme variant van de ouderwetse kastenwand, waar we je al eerder over vertelden, is geweldig wanneer je geen grote kasten in je kamer wilt zetten maar toch de ruimte optmimaal wilt benutten. Door ook boven de deuren kastjes te maken, kun je daar bijvoorbeeld beddengoed of handdoeken opbergen. Deze kast is gemaakt van een mooi hout met een organische nerf. Je kunt de kast natuurlijk in iedere stijl en vorm maken die je maar wilt. Laat je fantasie de vrije loop!

Een trap en een bankje

Deze mooie lage kast verbindt twee ruimtes met een trappetje en heeft ook nog eens een kleine wastafel ingebouwd. Een geweldige hack voor een kamer voor een tiener bijvoorbeeld. Met een groot gezin is een extra wasbak geen overbodige luxe. Ook voor een zeer kleine studio of woning op een hogere verdieping in een stad is deze hack briljant. Zo zorg je ervoor dat alle ruimte benut wordt en de woning of studio niet helemaal vol komt te staan met spullen.

Vorm de kasten naar je wand

Deze strakke en luxe kast is gevormd naar de wand waarin deze staat. Zo benut je op een goede manier de ruimte. Het zorgt er ook voor dat de kast en de ruimte een geheel worden, wat naast praktisch ook mooier is voor je interieur.

Een kastenwand in de slaapkamer

Deze mooie kastenwand doet eigenlijk hetzelfde als de kast die we hiervoor zagen maar gaat meer de hoogte in en heeft meer opbergmogelijkheden. Er is zelfs een airconditioning ingebouwd! Je kunt met dit type kast bovendien de nachtkastjes in laten bouwen net als de bedlampjes. Het is ook fijn dat de kast gesloten is. Open kasten vangen veel stof en dat wil je liever niet hebben in je slaapkamer.

Berg je wasmachine en droger op

Sommige mensen hebben de wasmachine niet in de badkamer of keuken maar op zolder. Op zolder is veel loze ruimte omdat onze daken schuin zijn. Een geweldige oplossing is om spullen in die loze ruimte te zetten. In dit geval zijn dat de wasmachine en droger. Dat zorgt er ook voor dat het minder herrie maakt en er mooier uitziet. Zo zou je er zelfs een leuke werplek kunne maken of een klein naaiatelier.

Berg spullen op in bed

We hebben misschien dozen en spullen opgeborgen onder ons bed staan. Dat lijkt handig, maar het vangt kilo's stof per jaar. Niet echt gezond. Een oplossing is de opbergruimte in en rondom het bed te maken. Zoals bijvoorbeeld deze mooie kasten aan het voeteneinde. Ook lades onder het bed of een matras dat opgetild kan worden met daaronder een afgesloten ruimte voor spullen zijn handige opslagmogelijkheden met een bed.

Badkamer en kast

Deze ruimte heeft zowel een mooie ingebouwde kast als een zeer compacte badkamer waardoor heel veel ruimte wordt bespaard. Het design is bovendien warm en modern en voelt gezellig aan. Een geweldige manier om je badkamer en slaapkamer met elkaar te verbinden en veel ruimte te besparen in een kleinere woning.

De uitklaptafel

We zagen hem stiekem al voorbij komen, maar laten we er nu van dichtbij naar kijken: de uitklaptafel. Deze tafel is multifunctioneel omdat het ingeklapt een gewone kast is en uitgeklapt een werkplek voor je laptop of een plaats is om zelf dingen te maken, naaien of knutselen.

Een bed in een kleine ruimte

Dit mooie bed heeft lades in een trappetje, opbergruimte onder het bed en past goed in een kleine ruimte. Een goed idee voor een logeerbed in een klein kamertje of voor een bed in een studio ander klein appartement.

Kast/bed/trap

Deze oplossing is zo divers dan we er ons hoofd een beetje over breken. Is het een bed, is het een trap of is een kast? Door alles te combineren wordt de hele wand benut. Zo bespaar je enorm veel ruimte en door het schitterende strakke design ziet het er ook nog eens schitterend uit!

Een open kastbrug

Deze oplossing met een open kast in de hoogte is briljant wanneer je graag wat meer spulletjes kwijt wilt, maar je kamer toch ruim en licht wilt houden. Een open kast boven je hoofd neemt minder ruimte in dan een wandkast, maar zorgt toch voor meer opbergmogelijkheden. Bovendien verbind je zo de kastenwand met de keuken voor een mooier interieur.

Boekenkastwand

Deze kastenwand is open en fungeert als boekenkast. Boekenkasten kunnen de hele wand bedekken en boven de deur verder gaan. Zo waan je je een beetje in een antiek boekenzaakje of een oude bibliotheek.

Een bankje over de hele muur

Dit bankje is zowel een kast als een zitplek en is over de hele lengte van de muur geplaatst. Zo maak je een ruimte langer, niet te vol en heb je toch veel plaats om boeken op te bergen of kistjes en kratjes onder te schuiven met spullen die je even uit je woonkamer wilt hebben.

Een trap met bankjes

Deze briljante multifunctionele oplossing verbindt niet alleen de hogere ruimte met de lagere maar zorgt er ook voor dat er opeens drie extra zitplekken bij zijn. Zo hoef je gasten ook niet meer op opklapstoeltjes te zetten en zeg nou zelf, dit ziet er toch ook prachtig uit?

Welke opberghack vind jij het mooiste?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine