De 27 leukste trappen voor jouw woning

Tiewen Visser Tiewen Visser
Q Place Residence, KUBE architecture KUBE architecture Trap
Loading admin actions …

De trap, daar denk je misschien niet elke dag over na. Toch is de trap in ons huis zeer belangrijk. Het is een beetje een open deur, maar zonder trap kom je niet boven of beneden in je woning. Je bent dus elke dag een aantal keer te vinden op je trap.

De trap is dus misschien niet een woonkamer, keuken of slaapkamer, maar het is zeker geen reden de trap niet naar ons zin te maken. In dit Ideabook geven we je een aantal i

deeën voor trappen van echte

architecten

Wellicht is niet alles een-op-een te vertalen naar jouw woning, maar je doet op deze manier welke bakken aan inspiratie op! Ontdek de mooiste soorten trappen, zoals houten trappen, metalen trappen en stalen trappen in allerlei stijlen en vormen.


1. Zijverlichting

Verlichting in en rond de trap is helemaal in. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor ingebouwde spotjes onder de traptreden maar in deze foto is te zien dat een lang tl-licht naast de trap is gezet voor een mooie lichtbaken. De stenen muur vormt overigens een spannend contrast met de futuristische lamp naast de trap en zorgt voor een industrieel geheel.

2. Industriële trap

Deze trap is overduidelijk indsutrieel: staal, betonlook en hout vormen samen een trap die niet zou misstaan in een fabriek of groot kantoor. De trap heeft ook een verstopte lade, een trend die we ook later zullen terugzien. Het beton is niet gemaakt van echt beton maar eerder van houten betonplaten of beton ciré.


3. Simpel staal

Een stevige stenen trap met een stalen leuning is een klassieker die het altijd goed doet. Je kunt deze combinatie waarschijnlijk goed toepassen in een nieuwbouwhuis waarin de trappen iets robuuster zijn gemaakt dan de houten en krakende trappen die we vroeger in huis hadden.

4. Maak het licht!

Licht is niet altijd aanwezig in de gang waar de trap zit, dus zorg voor lichte kleuren zoals hier blauw en wit is gebruikt en zorg dat via de ramen van je voordeur voldoende licht naar binnen valt in je woning. Wil je wat meer licht dan je nu hebt, schakel dan een expert in en verbouw misschien je gang op zo'n manier dat het baadt in het licht.

5. Een houten klassieker

Dankzij de strakke witte verf en mooie natuurlijke lijnen van het hout op de treden voelt de trap ondanks de klassieke look heel modern aan.

6. Modern staal en industrieel

Deze mooie trap is modern, organisch en zeer industrieel met hout en staal. In het verder witte interieur wordt de trap echter ook strak en kubistisch. Zo zie je dat moderne interieurstijlen en industrieel goed met elkaar te combineren zijn!

7. Achter de open kast

Deze mooie strakke trap is achter een open kast geplaatst. Ideaal als je de trap bij je interieur wilt betrekken.

8. Een echte klassieker

Deze trap lijkt zo weg te zijn gelopen uit een klassieke film of een groot Amerikaan huis. Mooi afgwerkte trapleuningen, witte verf en gelakte treden maken de look helemaal af.

9. Super modern

Deze trap is ultiem modern en kubistisch dankzij het glas, de grijze en witte kleuren en de zeer, zeer strakke vormen.

10. Een trap voor buiten

Deze trap met een look en feel van een New Yorks appartement is ideaal als je bijvoorbeeld makkelijk van je tuin naar een balkonnetje wilt in je woning.

11. Verborgen lades

Deze trap vinden we helemaal geweldig. De verbogen lades geven je extra opbergruimte en het ontwerp van de trap ziet er verder fantastisch uit. Door de leuning aan de muurzijde te plaatsen kan de trap bovendien open blijven.

12. Zwevende ruimte

Wow, deze trap lijkt uit een andere eeuw te komen of zelfs een andere planeet! De tredes zijn zwevend gemaakt en lijken daardoor niet verbonden met elkaar en in de lucht te zweven. Onder de leuning is een lichtsnoer gemaakt voor een extra moderne dimensie. Een trap voor de liefhebbers van zeer moderne interieurs.

13. Mediterraan gezellig

Van super modern gaan we naar iets heel anders: een mediterrane trap met een heleboel sfeer en gezelligheid. De Portugese tegeltjes maken deze mooie trap helemaal af. Je waant je zo even in het zuiden van Europa.

14. Hotel chic

Deze trap met een mooie open kast onder de treden, wordt opgefleurd door een gouden trapleuning die helemaal past bij de look 'Hotel Chic'. Dit is een interieurstijl die zich kenmerkt door mooie chique vormen en materialen zoals eiken, goud, koper en marmer.

15. Spannend Aziatisch

Deze mooie Aziatische trap is een combinatie van verschillende stijlen die samenkomen: modern, klassiek, vintage en kubistisch. De achterwand van de trap is gemaakt van een OSB-plaat terwijl de treden gemaakt zijn uit steen of beton en de boekenkast aan de andere kant mooi strak en wit is.

16. Meer verborgen lades en boeken

Deze schitterende en warme houten trap in een zeer minimalistische uitvoering, is schitterende oplossing in huis. Niet alleen functioneert de achterwand als boekenkast, ook onder de treden is weer plaats voor spullen in lades en kasten. Een trend waar we niet snel genoeg van krijgen!

17. Een verstopte keuken

Naast lades en kasten kun je ook ruimtes onder je trap maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze knusse keuken die onder een trap is geplaatst. Met deze hack bespaar je bovendien heel veel ruimte.

18. Scandinavisch en strak

Deze schitterende designtrap heeft die typische strakke Scandinavische uitstraling: wit, hout en een beperkt gebruik van staal maken deze trap warmer dan een trap in een industrieel interieur.

19. Futuristische golven

Dit is een te gekke trap en ziet er ook sprankelend uit vinden wij. We gebruiken niet vaak organische vormen in onze trap, maar deze trap bewijst dat je gerust kunt spelen met vormen, ook in de hal.

20. Groot en strak

Na een uitstapje met organische vormen, zijn we nu weer terug in de geometrie. Deze stoere en strakke trap is ondaks het gebruik van witte en kubistische vormen, toch een warme en welkome verschijning in de woonkamer door de combinatie met warm hout, warm licht en planten.

21. Een groene oase

We zagen hiervoor al wat planten kunnen doen met een trap, maar deze trap met een tropische mini-oerwoud onder de treden, brengt dit idee naar een next level. De combinatie met de lampen maakt de look helemaal af.

22. Midden in de kamer

De trap bevindt zich meestal in de hal, maar we kopen soms een woning waarin de trap in de woonkamer zelf staat. Deze mooie oplossing laat zien hoe je de trap integreert in je kamer.

23. Een rond kunstwerkje

Dit is weer een mooi architectonisch kunstwerkje. Deze speelse ronde wenteltrap verbindt kamers op een manier die je niet dagelijks ziet.

24. Een klein verstopt werkplekje

Net als de keuken die we eerder zagen, is deze werkruimte onder de trap een geweldige manier om ruimtes te creëren in een woning met wat minder mogelijkheden.

25. Achter de schuifdeur

We verbinden de hal en onze woonkamer met deuren. Steeds vaker zien we glazen deuren waardoor de hal en kamer wat meer een geheel worden. Met deze schuifdeur lukt dat ook aardig. Het staat namelijk minder rommelig om een schuifdeur open te laten dan een gewone deur en het ziet er bovendien ook geweldig en stoer uit!

26. Rond en eenvoudig

Deze mooie strakke wenteltrap heeft alles wat een moderne trap nodig heeft: witte leuningen, houten treden en een strakke maar toch warme uitstraling.

27. Een stalen wirwar

Tot slot willen we je deze mooie stalen trap meegeven. Een trap die tegen alle wetten van een gezellige woningtrap ingaat. Wil je dus dit soort staal in je huis verwerken? Laat je dan ook inspireren door de andere trappen in deze lijst.

Welke trap vind jij mooi? Laat het ons weten in de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine