Een verrassende transformatie voor een oud dorpshuis

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

In het oude centrum van Viladecavalls, dichtbij Barcelona, hebben we een geweldige woning voor je gevonden. Het pand is gebouwd in 1900. De beheerders van het project waren de architecten van Cabré i Diaz Arquitectes. Dit bureau wist tijdens de verbouwing de charme van het oorspronkelijke gebouw te behouden, maar heeft er ook een helderde en eigentijdse look aan gegeven. Nu voldoet de woning helemaal aan de hedendaagse wooneisen. Wij zijn erg door deze woning geïnspireerd en willen het pand daarom ook graag aan je laten zien. De woning is een voorbeeld van een goede samenwerking tussen authentieke en moderne architectuur. Dit project mag je niet missen: echt de moeite waard!

Gevel

Een van de bijzonderheden van de woning is dat deze twee gevels heeft die aan twee straten grenzen, en dat komen we niet vaak tegen. De architecten hadden door de bijzondere opzet van het gebouw veel creatieve mogelijkheden, maar daar over later meer. De foto toont de hoofdingang van de woning, deze is in een schitterende zwart-witte gevel ingebed. Door zijn natuurlijke look komt de deur sterk in de gevel naar voren Meer mooie ideeën voor je woning kun je hier vinden. 

Aanpassingen

Tijdens het renovatieproject is de authentieke sfeer van de woning behouden gebleven zonder dat deze de modernisering in de weg gestaan heeft. De oude dubbele deur is een voorbeeld van authentiek design dat een update gekregen heeft, deze is namelijk gerestaureerd en aangepast waardoor het een schuifdeur geworden is. Achter de houten deur zit een moderne schuifdeur die voor extra isolatie zorgt. 

Ingang

We zijn de woning binnen gelopen en worden verwelkomt door de hal. De witte en rode stoel is een echte eye-catcher die direct voor een goede binnenkomer zorgt. Vanaf dit punt zien we de grote openheid die in de woning heerst. Het is een bijzondere binnenkomst. Let eens op de transparante wand waardoor heen we de achterzijde van de trap kunnen zien. Met deze wand creëerden de architecten een bijzondere ruimtelijkheid in de woning die geen groot woonoppervlakte heeft. Een slimme inrichting van de beschikbare ruimte zorgt ervoor dat je toch groots kunt wonen. 

Strak en authentiek

We staan hier in de keuken die een uitzicht biedt op de achtertuin door middel van een groot raam met een houten frame. De wanden en de fronten van de keuken zijn helder en minimalistisch, maar als we even omhoog kijken, dan zien we het authentieke houten plafond dat door zijn warme look prachtig past bij de koele vlakken. 

Studio

Op de eerste verdieping bevindt zich de studio. We vinden hier de woonkamer die uitkijkt op de straat en tuin. De inmiddels bekende combinatie van wit en hout is ook hier dominant aanwezig; de neutrale tinten contrasteren met de kleuren in de meubels en decoraties. Mediterraans versus minimalistisch; kan het spannender?

Slaapkamer

Deze slaapkamer is te vinden in de kelder, maar de kelder bevindt zich op de eerste verdieping dus de bewoners hoeven niet bang te zijn voor een te vochtig klimaat. Het leuke van deze kamer is dat twee perioden (voor en na de renovatie) hier goed zichtbaar worden: het gewelfde plafond,  de wanden met natuurstenen en op de achtergrond de strakke geometrische trap en zijwanden. Ook de vloer is modern: een gietvloer van kunststof, dus makkelijk schoon te houden. Het bed heeft een basic vormgeving en kleurstelling. Deze bijzondere combinatie past mooi bij de authentieke wanden en het plafond. 

Badkamer

De zijkant van de trap biedt toegang tot de badkamer, zo wordt alle ruimte in de woning efficiënt gebruikt. Deze ruimte is modern van opzet: veel glas, wit sanitair, een eenvoudige inrichting (geen tierelantijnen) en strak keramiek. Hier zoeken de bewoners verfrissing en rust na een werkdag of het shoppen in de stad. Samen met een expert ontwerp je snel je lang gedroomde badkamer. 

Tuin

Het is bijna tijd om te gaan, maar we willen je de achterzijde van de woning niet onthouden. Deze grenst aan een andere straat, dit is het niveau waar de garage te vinden is die tevens een verbindingselement is tussen de twee delen van het huis. De prachtige tuin biedt de bewoners een plek waar ze de rust kunnen vinden in het hectische bestaan, deze ziet er dan ook prachtig uit! Deze creatieve designoplossingen zijn mogelijk dankzij de ongebruikelijke bouw van de woning. 

Hoogte

We krijgen nu een mooie indruk van de hoogteverschillen die de woning kenmerken. Een verbindingsstuk tussen de twee delen van het huis draagt een tuintje dat voor een natuurlijke look zorgt. Bijzonder om de trap zo naast het diagonale gazon te zien. En wat een uitkijk hebben we hier op de heuvels!

Avond

We nemen afscheid van de woning die nu schitterend verlicht is. Het is een prachtige woning om te verhuren in bepaalde perioden van het jaar. Natuurlijk kun je er ook permanent in gaan wonen. It´s up to you! We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. 

Meer inspiratie vind je in dit artikel over 5 woningen die op een bijzondere wijze getransformeerd zijn.  

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Vraag uw gratis consult aan

Doe wooninspiratie op!