Zo geef je de keuken snel een flinke upgrade

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Zo geef je de keuken snel een flinke upgrade

TILL BEHNE TILL BEHNE
Schuurwoning Leusden:  Keuken door Kwint architecten,
Loading admin actions …

De keuken is een belangrijke ruimte in het huis. Er wordt gekookt, gegeten, kortom geleefd. En dus is het belangrijk dat deze ruimte inspireert. Daarom is het helemaal niet zo gek om zo nu en dan de keuken van een nieuwe impuls te voorzien. En dat kan vaak al met een kleine verandering. In dit Ideabook bespreken we een aantal kleine ingrepen die je keuken toch een compleet andere look kunnen geven en jij er weer een tijdje tegenaan kan.

Geef de muren een kleurtje

Een van de meest simpele en voor de hand liggende ingrepen in elke kamer, en dus ook de keuken, is het verven van de muren. Kost vrijwel niets en het is ook geen grote moeite. Maar het resultaat is wel enorm, zeker als je een opvallende kleur kiest. En je hoeft niet eens de hele keuken te sauzen. Vaak is een muur al genoeg om de keuken een totaal nieuwe uitstraling te geven. En het leuke is: zodra het niet meer bevalt, kies je gewoon een andere kleur, of verf je alles weer wit.

Verplaats het een en ander

Ceramica Fioranese Cementine:  Keuken door Badkamer & Tegels magazine,
Badkamer & Tegels magazine

Ceramica Fioranese Cementine

Badkamer & Tegels magazine

En andere kleine ingreep die grote gevolgen kan hebben, is het verplaatsen van bijvoorbeeld de elektrische apparaten. Het veranderen van de basis van de keuken is wat ingewikkelder. Dus door het verplaatsen van bijvoorbeeld het koffiezetapparaat, de broodrooster of de keukenmachine krijgt je keuken meteen al een andere en nieuwe dynamiek. Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld de eettafel iets anders te positioneren ten opzichten van de keuken. Ook dit geeft een totaal andere look.

Verander het aanrechtblad of achterwand

Bertus residency:  Keuken door Diego Alonso designs,
Diego Alonso designs

Bertus residency

Diego Alonso designs

Wil je het toch iets rigoureuzer aanpakken, is een nieuw aanrechtblad of achterwand misschien wel een idee. Het geeft je keuken een totaal nieuwe uitstraling. Heb je altijd een houten aanrechtblad gehad boven je witte keukenkastjes, kan je nu bijvoorbeeld eens gaan voor een betonnen aanrechtblad. Past er ook perfect bij, maar je krijgt er wel meteen een totaal andere keuken van. Hetzelfde geldt voor je achterwand. Als je daar kiest voor een totaal ander materiaal, staat de look van je keuken ook meteen op zijn kop.

Kies een nieuwe stijl

Heerlijke keuken met mooi eiland:  Keuken door Kabaz,
Kabaz

Heerlijke keuken met mooi eiland

Kabaz

En zo zijn er natuurlijk nog meer dingen die je kan aanpassen. Een bekende truc om je keuken een nieuwe smoel te geven, is het veranderen van de greepjes van de keukenkastjes. Het is opmerkelijk om te zien hoe je keuken daarvan kan opknappen. Kies voor het gewenste effect een ander materiaal, een andere vorm en een ander formaat en je zal zien dat je in een handomdraai een bijna totaal andere keuken hebt.

Verf de keukenkastjes

Aanbouw en renovatie van 2-onder-1-kapper met ruime woonkeuken met kookeiland, gietvloer en luxe aluminium vouwschuifpui:  Keuken door Joep van Os Architectenbureau,
Joep van Os Architectenbureau

Aanbouw en renovatie van 2-onder-1-kapper met ruime woonkeuken met kookeiland, gietvloer en luxe aluminium vouwschuifpui

Joep van Os Architectenbureau

Vind je de greepjes op je keukenkastjes juist heel mooi en wil je ze dus niet vervangen, en vind je de kleur op de muren ook wel oké? Dan kun je natuurlijk er ook voor kiezen om de frontjes van de keukenkastjes te schilderen. Ook deze relatief kleine en niet zoveel moeite kostende ingreep kan een enorm positief effect hebben op de beleving van je keuken.

Speel met het licht

Licht is natuurlijk ook enorm belangrijk en sfeerbepalend. En dus kun je ook hiermee een hoop verandering aanbrengen. Dat kan door te kiezen voor andere lampen, maar ook door ze anders te richten. Zo kan je bijvoorbeeld spotjes plaatsen onder de keukenkastjes voor extra licht op je aanrechtblad of je kan kiezen voor meerdere lampen die het licht meer evenredig verdelen. 

Heb je nou inspiratie nodig hoe je je keuken eventueel kan aanpakken? Kijk dan eens hier rond voor wat input. Zie het niet zitten om zelf de handen uit de mouwen te steken, deze professionals doen het graag voor je. En in dit Ideabook lees je nog meer bruikbare tips over het aanpakken van je keuken.

Wat zou jij graag veranderen aan jouw keuken? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!