Elegant relaxen op de chaise longue | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Elegant relaxen op de chaise longue

Fleur Hartel Fleur Hartel
watervilla IJburg Moderne woonkamers van IJzersterk interieurontwerp Modern
Loading admin actions …

De chaise longue, oftewel de lange stoel. Alleen het woord al plant meteen beelden van prachtige Franse kastelen met ontelbare zitkamers in gedachten. Maar het meubelstuk is meegegaan met de tijd en dus is het nu soms twee keer kijken of het om een heuse chaise longue gaat. De tijden van Lodewijk XV, met weelderige stoffen en vormen, zijn op z'n zachtst gezegd niet in alle onze voorbeelden meer terug te vinden. 

Dat hoeft ook niet, want het mooie aan de chaise longue is dat het in al zijn uitvoeringen de elegantie behoudt. En dat kan nu net zijn waar jullie naar op zoek zijn voor in de woonkamer of een zitgedeelte elders in het huis. 

Gelukkig kunnen we dankzij de ontwikkelingen wel wat verder onderuit zakken dan dat vroeger kon. De vraag blijft natuurlijk; zal het met zo'n ingewikkelde jurk nu echt lekker hebben gezeten?

Tijdloos

Dit prachtige plaatje komt uit het Nederlandse Badkamer&Tegels magazine. Hoewel het hier gaat om een minimalistisch ontwerp, zien wij er toch nog ergens de klassieke uitvoering van de chaise longue in. Dat komt onder meer door de houten pootjes. Dit exemplaar straalt iets lieflijks uit, ook dankzij de fijne groene kussentjes waarmee het model is opgeleukt. Een toegankelijke versie van de chaise longue die opvalt qua model en in een kleur is uitgevoerd dat mooi zou staan in menig woonkamer.

Strak design

De chaise longue komt niet alleen voor in uitvoeringen met weelderige vormen die het meest passen bij een romantische stijl. Het exemplaar op de foto is juist helemaal in de stijl van een modern interieur; minimalistisch, van leer en in een niet al te opvallende bruine kleur. De chaise longue past zowel bij de bank als bij de stoel die er tegenover staat en is zo mooi onderdeel van het zitgedeelte. Vanaf hier is het uitzicht op de haard perfect en dat maakt het, volgens ons, het beste zitplekje van de woonkamer. 

Klassieker in het blauw

Zie hier een heuse klassieker; het model waar eigenlijk alle andere exemplaren op onze foto's op geïnspireerd zijn. En die staat, hoe kan het ook anders, in Frankrijk. Dit huis is geheel gestyled volgens de romantische en klassieke stijl waarin de chaise longue niet mag ontbreken. Dit model heeft weelderige, zachte vormen en vraagt om een ietwat elegante houding van degene die erop wil zitten. Deze chaise longue is geen onderdeel van een zithoek, maar staat als item los in de ruimte. Gelukkig kan deze knalblauwe klassieker van fluweel dat prima hebben. Zelfs tussen alle tierlantijntjes in de ruimte, knalt het bankje eruit. 

Minimalistische stijl

loungeplek in de huiskamer Moderne woonkamers van IJzersterk interieurontwerp Modern
IJzersterk interieurontwerp

loungeplek in de huiskamer

IJzersterk interieurontwerp

Er is dan wel niets meer over van de oorspronkelijke ronde en zachte vormen van het bekende chaise longue model , toch straalt ook dit exemplaar de luxe uit die bij een chaise longue hoort. Maar dan wel bij eentje uit onze tijd. Dankzij de strakke vormgeving, de witte kleur en de simpele, maar elegante pootjes, past dit model perfect in een modern interieur. Deze ruimte is ingericht door het Nederlandse Ijzersterk Interieurontwerp uit Velsen-Zuid. En dat roze weer helemaal terug is, dat zien we! 

Futuristisch ontwerp

Nog moderner dan het exemplaar van de vorige foto, is deze uitvoering van een chaise longue. Ook een ontwerp binnen de minimalistische stijl, maar met rondere vormen. We moesten even twee keer goed kijken voor we de chaise longues uit de kastelen van Lodewijk de zoveelste konden herkennen, want dit model geeft ons namelijk meer een futuristisch gevoel dan een nostalgisch gevoel. Het is een spannende variant op de welbekende klassieker.

Aandachttrekker

Moderne woonkamers van homify Modern

Dit knaloranje, leren model staat in een nieuwbouwhuis in Enschede dat ontworpen en ingericht is door  architectenbureau Leo Sluijmer. De moderne chaise longue knalt uit de ruimte, die verder qua kleur rustig is gehouden. Ons doen de kleuren, de vorm en het leer denken aan de jaren negentig. En stiekem een klein beetje aan Austin Powers. We bespeuren hier, net als op de vorige foto, een enigszins futuristische uitstraling. Alleen geschikt voor de ware interieurdurfal.

Meer kunst dan meubel

Soms is een meubelstuk meer kunstobject dan een gebruiksvoorwerp. De chaise longue op zich leent zich daar al goed voor, maar het exemplaar op deze foto gaat er nog iets verder in. De golfbeweging die dit model heeft, geeft de ruimte en het meubelstuk zelf de suggestie van beweging en dat maakt het tot een bijzondere uitvoering. De rest van de zithoek is sereen gehouden met verschillende grijstinten, zodat de aandacht uitgaat naar de chaise longue. Extra fijn tot rust komen met het uitzicht op de tuin. Niet storen alsjeblieft..

Extra groot

In het interieur op deze foto vormen de twee identieke chaise longues samen de hoofdmoot van de woonkamer. Hier fungeren ze meer als een bank dan als een extra zit- of siermeubel, dat in meeste voorbeelden het geval is. Het gedeelte waar de benen op kunnen rusten zijn extra lang en dat geeft het model een chique, maar aanwezige uitstraling. Dankzij de chocoladebruine kleur krijgen deze exemplaren precies het warme gevoel dat bij een avondje relaxen hoort. Dat moet goed toeven zijn zo voor de groene haard.

Stoel versie

Dit is een opvallend voorbeeld uit het rijtje, want deze chaise longue is meer een stoel dan voorgaande modellen, die toch meer op een bankje lijken. Maar ook dit model valt onder de noemer 'chaise longue'. Dit stoere, leren model kan goed terecht in het moderne interieur, zoals op de foto, maar zou ook prima passen bij een meer klassieke stijl. Een ware moderne koningsstoel waar je de rest van de avond niet meer uit op wilt staan. De hoge pootjes geven de chaise longue net even iets extra's. 

Twee maal

Ook in dit interieur is gekozen voor twee chaise longues in plaats van een bank, zoals we al eerder tegen kwamen in dit rijtje met voorbeelden. De grijze modellen zijn klein van stuk en passen daarom goed in deze romantisch, maar modern ingerichte woonkamer. Deze ruimte ademt een Franse sfeer uit dankzij, natuurlijk, de chaise longues, maar ook dankzij de lamp en lange gordijnen. Hier is goed te zien hoe het net even anders dan anders kan uitpakken voor de woonkamer als er voor een andere invulling van het zitgedeelte gekozen wordt dan een standaard bank.

Nieuwsgierig geworden naar nog meer inspirerende woonkamers? Klik hier voor meer prachtige plaatjes.

Aan het twijfelen? Mensen met verstand van zaken zijn hier vindbaar.

De chaise longue gevonden, maar nu de rest? Wie weet staat in dit ideabook de bijpassende luie stoel.

In welke uitvoering vinden jullie de chaise longue het mooist?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!