Zwart Integreren in je Design kan op deze 18 Uitstekende Manieren!

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Therese kroonluchter Studio Sander Mulder Moderne eetkamers Kunststof Transparant
Loading admin actions …

Ben je ook iemand die graag een little black dress of zwart maatpak draagt? Dan weet je ongetwijfeld hoe stijlvol en stoer je eruit ziet. Maar als het op interieurdesign aankomt, dan laat je zwart waarschijnlijk liever achterwege. Dit is omdat de zwarte kleur nogal overdonderend kan overkomen en volgens de Feng shui staat die ook voor gevaar en dood. Toch hoef je zwart zeker niet te bannen uit je kamers, want je kunt die kleur wel op een prachtige en buitengewone manier integreren in je interieur (of zelfs te gaan voor een volledig zwart design) en daar zijn deze 18 onvergetelijke designs het perfect bewijs van.

Een ultramoderne badkamer

Interne verbouwing 2-onder-1-kap-woning a-LEX Moderne badkamers
a-LEX

Interne verbouwing 2-onder-1-kap-woning

a-LEX

Een van de redenen waarom zwart nog niet zoveel gebruikt wordt in interieurdesign, is omdat de kleur de kamers er kleiner laat uitzien. Toch is dit absoluut niet het geval als je een badkamer hebt zoals deze. Hoewel zwart de meest aanwezige kleur is, zorgen de witte strakke lijnen voor een ruimer gevoel. Dankzij de witte meubelstukken zoals de lavabo, bad en de deur, krijg de badkamer zelf met een zwart interieur een lichte en open vibe.

Laat je omringen door zwart/wit

Witte Motion Gietvloer in modern huis Motion Gietvloeren Moderne eetkamers
Motion Gietvloeren

Witte Motion Gietvloer in modern huis

Motion Gietvloeren

Een van de meest gebruikte combinaties is ongetwijfeld zwart-wit en in dit design zie je hoe beide kleuren perfect met elkaar gecombineerd worden. Deze eetkamer is op zich al relatief groot en lijkt nog groter dankzij de witte muren en de gietvloer. Onze designers hebben voor een stijlvolle en stoere afwerking gezorgd dankzij de donkere muur, de zwarte deuren en donkerkleurige tafel.

Ga voor elegante kleurschakeringen

Exclusief wastafeleiland De Eerste Kamer De Eerste Kamer Moderne badkamers Kunststof Wit
De Eerste Kamer

Exclusief wastafeleiland De Eerste Kamer

De Eerste Kamer

Als je zwart wilt gebruiken, is het aan te raden om nooit voor een volledig zwarte badkamer te gaan. Wil je toch graag alleen maar donkere tinten gebruiken in de ruimte? Kies dan voor een design zoals dit. Zo kun je een muur in het pikzwart schilderen terwijl je voor de andere muren grijze schakeringen gebruikt. Voorzien de zwarte kamer ook van grijze accessoires en meubelstukken.

Een unieke zwarte krijtmuur mag niet ontbreken

Appartement Amsterdam By Lenny Industriële eetkamers
By Lenny

Appartement Amsterdam

By Lenny

Wil je zwart op een fantastische en kindvriendelijke manier integreren in je woonkamer of keuken? Dan is een muur zoals deze perfect. Hier werd er geopteerd voor een zwarte krijtmuur die niet alleen meer stijl in de kamer brengt, maar ook de kinderen een leuke en creatieve bezigheid aanbiedt.

Houtkleur en zwart zijn de perfecte combinatie

Verbouwing jaren 70 woning ARCHiD Moderne keukens
ARCHiD

Verbouwing jaren 70 woning

ARCHiD

De combinatie houtkleur-zwart wordt ook enorm veel gebruikt en dit ontwerp laat je zien waarom. De houten meubels worden volledig glad gemaakt en de natuurlijke kleur wordt nog meer in de kijker gezet dankzij de simpele afwerking. Het is ook daarom dat die meubels zo perfect bij de strakke en stijlvolle vibe van het zwart passen. Als je er nog een paar mooie en kleurrijke bloemen aan toevoegt zoals die op de tafel, wordt het plaatje echt compleet!

Subtiel maar zeer geslaagd

Restaurant SYR is geschilderd met de kleuren Ashes en Yellow Pure & Original Moderne keukens
Pure & Original

Restaurant SYR is geschilderd met de kleuren Ashes en Yellow

Pure & Original

Wil je graag een subtiele zwarte tint geven aan je interieur? Verwerk dan de kleur in een design zoals dit. Zwart werd geïntegreerd in een van de muren, maar toch springt het niet direct in het oog. Dit is omdat het gecombineerd wordt met wit en ook met meer explosieve kleuren zoals lichtgeel en houtkleur. Als je net zoals in dit ontwerp gebruik wilt maken van een bijzonder motiefje op de muur, zorg er dan wel voor dat je het maar op een muur gebruikt want anders kan het net iets te speciaal overkomen. Zeker als je de muur volledig openlaat en er geen kasten of prachtige zwarte decoratie voorzet.

Zwart maakt de kinderkamer echt speciaal

We weten allemaal dat een kinderkamer licht, speelsheid en openheid moet uitstralen aangezien die voor een rustige en leuke omgeving zorgen voor je kind. Toch kun je zeker in de speelkamer of slaapkamer van je kindje ook zwart gebruiken. Zo werd er in dit design geopteerd om de schouw in het zwar te schilderen. Hierdoor krijgt de schouw niet alleen een modern tintje, maar wordt de kamer net dat tikkeltje unieker, zonder te donker te worden voor je kindje.

Een buitengewoon zwart-wit interieurontwerp

Examenproject 2015: Top 2000 nummers vertaald naar prachtige interieurconcepten Nimeto Utrecht Minimalistische studeerkamer
Nimeto Utrecht

Examenproject 2015: Top 2000 nummers vertaald naar prachtige interieurconcepten

Nimeto Utrecht

Vond je de krijtmuur al een leuk design? Dan zul je absoluut direct verliefd worden op deze kamer. In dit ontwerp werd er gekozen voor volledig zwarte muren die gecombineerd worden met een wit straatplan, kleurrijke fotokaders en luchtzuiverende planten. Als je bijvoorbeeld een fan bent van New York of Londen, kun je dit straatplan vervangen door een witte afbeelding van de London Bridge of Empire Statebuilding en foto’s van je reis naar die steden toevoegen.

Donker en licht op een perfecte manier afgewerkt

VERBOUWING JAREN '70 WONING a-LEX Moderne woonkamers
a-LEX

VERBOUWING JAREN '70 WONING

a-LEX

Een van de redenen waarom zwart een voortreffelijke kleur is om te gebruiken in, is dat het bij elke kleur past. Zo kun je zwart perfect combineren met kleuren zoals donkerblauw en grijs, maar ook met wit en lichte houtkleur. Als je deze opvallende kleuren samenbrengt in een design zoals dit, dan zie je waarom je moet gaan voor een zwart interieur.

Slaapzacht in de ultramoderne slaapkamer

Ontwerp Slaapkamer Blendio Klassieke slaapkamers
Blendio

Ontwerp Slaapkamer

Blendio

Volgens sommige interieurdesigner kan zwart je nachtrust verstoren, maar onze experts vinden dat zwart niet mag ontbreken in je slaapkamer, zeker niet als je het combineert met lichte kleuren. Als je zwart in je slaapkamer wilt brengen, kun je dit doen door zwarte meubelstukken, een zwart bedframe of zwarte lakens in huis te halen. 

Met zwart kan er nooit genoeg kleur zijn

Examenproject 2015: Top 2000 nummers vertaald naar prachtige interieurconcepten Nimeto Utrecht Minimalistische woonkamers
Nimeto Utrecht

Examenproject 2015: Top 2000 nummers vertaald naar prachtige interieurconcepten

Nimeto Utrecht

Omdat we maar niet genoeg krijgen van het idee van een krijtmuur, willen we je dit interieur ook zeker meegeven. Ook hier kunnen de kinderen weer aan de slag gaan met krijt in verscheidene opvallende kleuren en als je zelf het geheel nog wilt afwerken met kleur, kies dan voor fleurige accessoires. Met een design zoals dit maak je van je kinderen echte interieurontwerpers.

Delicate zwart-wit balans

Model appartement Antwerpen, België By Lenny Moderne slaapkamers
By Lenny

Model appartement Antwerpen, België

By Lenny

Als je zwart wilt toevoegen aan je slaapkamer zonder dat je kamer kleiner lijkt, moet je zeker gaan voor zwarte nachtlampen of zwarte schilderijen. Als je kiest voor zwarte decoratie en een licht interieur, krijg je een groter lijkende, stijlvolle en moderne kamer, zelfs al heb je wat zwart geïntegreerd in je woonkamer. Je hoeft ook geen schrik te hebben dat je slecht gaat slapen in deze kamer, want dankzij het wit zul je in een instant in slaap vallen.

Zwart zorgt voor een verkleinend effect? Nee, hoor!

Als je zwart gebruikt, heb je misschien schrik dat je kamer klein wordt, maar dit is absoluut niet het geval. Je kunt er zelfs met zwart voor zorgen dat de ruimte direct een pak ruimer lijkt. Dit is door de zwarte kleur te combineren met grote ramen (als je de plaats ervoor hebt natuurlijk), grote zetels die ver uit elkaar staan en een gladde en opgeschuurd houten vloer. 

Kies zeker eens voor een zwart reliëf

3D Visualisatie - Delft Spijker Design Studio Moderne slaapkamers
Spijker Design Studio

3D Visualisatie – Delft

Spijker Design Studio

Een zwarte muur is absoluut een must-have als je een donkerkleurig tintje wilt toevoegen aan je kamer en als je zowel die muur alsook je volledig design echt specialer wilt maken, moet je kiezen voor een zwarte muur met reliëf. Zo werd er hier geopteerd voor een muur versierd met de contouren van weelderige palmboombladeren. 

Zwarte gordijnen die voor een luxueuze vibe zorgen

interieur My Little Home Boon architecten Moderne slaapkamers
Boon architecten

interieur My Little Home

Boon architecten

Ben je een fan van zwart en wil je die kleur op de meest subtiele manier integreren in je kamer? Dan zijn  zwarte gordijnen een must-have. Die gordijnen zien er niet alleen zeer bevallig uit, maar zijn ook nog eens zeer praktisch. Donkere gordijnen houden namelijk het licht van buitenaf nog beter tegen en als je het zwart beu gezien bent, dan moet je gewoon even je gordijnen opendoen zodat die uit de weg hangen.

Ga voor een prachtig zwarte omkadering

Renovatie Woonhuis Amsterdam YBB Architecture Amsterdam Moderne keukens
YBB Architecture Amsterdam

Renovatie Woonhuis Amsterdam

YBB Architecture Amsterdam

Wil je zwart op een fantastische, aparte en ook nog steeds subtiele manier integreren in je woonkamer? Kies er dan voor om de omkadering van een kamer of een opvallende structuur in het zwart te schilderen. Hierdoor krijgt je kamer of hele huis een stijlvolle look, zonder dat het te opvallend wordt. Als je het geheel echt compleet wilt maken, kun je eventueel ook de deur(en) in het zwart verven.

Strak, zwart en oogverblindend

Vdm M Rove Moderne eetkamers
Rove

Vdm M

Rove

Dit ontwerp is ongetwijfeld het meest perfect voorbeeld van een minimalistisch zwart-wit design. Het grootste deel van de kamer is wit waardoor een direct veel meer licht en openheid de kamer binnenkomt en dankzij de zwarte elementen zoals de stoelen, een prachtige zwarte strook aan de muur en de zwarte onderkant van de trap wordt de kamer stijlvoller.

Een buitengewoon glinsterend design

Therese XL kroonluchter Studio Sander Mulder Moderne eetkamers Kunststof Transparant
Studio Sander Mulder

Therese XL kroonluchter

Studio Sander Mulder

Als je echt wilt uitpakken met een zwart-wit design, dan is een woonkamer of eetkamer zoals deze echt een ruimte waar je voor moet gaan. De grote en zeer opvallende luster zorgt niet alleen voor meer licht, maar ook voor een zeer luxueuze uitstraling en de witte muren versterken die lichtheid nog veel meer. Om ervoor te zorgen dat de kamer toch nog net iets opvallender is, werd er voor gekozen om de muren en de schouw deels zwart te schilderen.

Hoe zou je graag zwart willen integreren in je interieur? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!