Opgeruimd staat netjes! 6 handige tips voor een georganiseerd huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Opgeruimd staat netjes! 6 handige tips voor een georganiseerd huis

TILL BEHNE TILL BEHNE
The Post Moderne slaapkamers van Wiel Arets Architects Modern
Loading admin actions …

Een opgeruimd en net huis is wel zo fijn. Een goede organisatie maakt het dagelijkse leven een stuk makkelijker en prettiger. Omdat dit niet altijd even eenvoudig is, door tijdgebrek of misschien wel door onwetendheid, geven we je in dit Ideabook een aantal handige tips zodat je huis er opgeruimd en netjes uit kan zien, in niet overdreven veel tijd.

Begin al in de gang

Een goed begin is al het halve werk, zo hoor je vaak. Een goeie tip is dus om al in de gang te beginnen met je goede organisatie. Een idee is om na de voordeur een tafeltje of kastje neer te zetten waar je sleutels en andere belangrijke dingen kan neerleggen. Dan raak je ze ook niet kwijt. Een andere geweldige tip is om een mand neer te zetten voor folders en andere ongewenste post. Als deze vol is, kan je deze meteen naar het oud papier brengen en slingert deze rotzooi niet onnodig door je huis.

Maak een tijdschema

Heb je verschillende klusjes op een dag te doen, is het wel handig om een tijdschema te maken. Als je met jezelf afspreekt dat bepaalde taken niet langer dan, laten we zeggen, 20 minuten mogen duren, weet je zeker dat je ook nog tijd overhoudt voor andere dingen. Dus per taak de voorgenomen tijd inplannen en dan gewoon even knallen. En dan heb je aan het einde van de rit een hoop voor mekaar gekregen en dus nog tijd over voor leuke dingen.

Was zo vaak mogelijk

Wassen is zo'n klusje dat als je het niet consequent doet, dan stapelt het zich letterlijk en figuurlijk enorm op. Daar zitten verschillende nadelen aan vast. Ten eerste heb je nooit al je kleren tot je beschikking. Ten tweede is het geen gezicht zo'n enorme berg was en ten derde ontmoedigt zo'n grote berg was ook. Hoe meer was er ligt, hoe minder zin je hebt er aan te beginnen. Dus als je consequent wast en het is overzichtelijk en de berg was zo klein mogelijk houdt, is het allemaal goed te doen.

Ruim de vaat op

Aanbouw en renovatie van 2-onder-1-kapper met ruime woonkeuken met kookeiland, gietvloer en luxe aluminium vouwschuifpui Moderne keukens van Joep van Os Architectenbureau Modern
Joep van Os Architectenbureau

Aanbouw en renovatie van 2-onder-1-kapper met ruime woonkeuken met kookeiland, gietvloer en luxe aluminium vouwschuifpui

Joep van Os Architectenbureau

Hetzelfde geldt een beetje voor de afwas. Het is een kleine moeite na elke maaltijd even de vaatwasser in te ruimen, of af te wassen. Als je het een paar keer laat staan is je keuken een rommeltje en wordt de drempel om aan de afwas te beginnen steeds groter.

Maak een plan voor elke dag

Een goed georganiseerd en dus opgeruimd huis valt of staat met het maken van een goede planning. Als je met jezelf afspreekt wat je welke dag doet en dat consequent volhoudt, wordt het allemaal een stuk makkelijker. Dus bijvoorbeeld maandag de ramen lappen, dinsdag het hele huis stofzuigen, woensdag de badkamer en de wc schoonmaken, donderdag wasdag en vrijdag boodschappen doen en een grote opruimronde. Dan hoef dit per dag niet heel veel tijd te kosten en heb je de hele week door een fijn huis.

Probeer lol te hebben

Scandinavische kinderkamers van homify Scandinavisch

En tot slot is het belangrijk om een beetje lol te hebben in wat je doet. Als je alles wat je in het huishouden doet als straf ziet zal dat ook elke keer zo voelen. En zal het langer duren en het resultaat minder zijn. Dus probeer een beetje lol te hebben. Zet je lievelingsmuziek keihard op, probeer een spel element in te bouwen door bijvoorbeeld Elke week een half minuut sneller door het hele huis te stofzuigen. En zo kun je het noodzakelijke met het aangename en leuke combineren. 

Voorbeelden van mooie en tegelijkertijd een goed georganiseerde huizen vind je hier. Hulp nodig bij het bedenken van slimme oplossingen? Deze professionals helpen je graag. En in dit Ideabook lees je nog meer handige tips voor een georganiseerd huis.

Hoe goed zit jouw huishoudelijke organisatie in elkaar? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!