Een Groene Slaapkamer: Ideaal voor Extra Rust

Tiewen Visser Tiewen Visser
Warszawski eklektyzm, Perfect Space Perfect Space Eclectische slaapkamers
Loading admin actions …

Ben je misschien klaar met die eeuwige witte slaapkamer? Of dat oubollige gelige of beige behang? Wil je misschien eens iets anders proberen maar je weet nog niet precies wat? Probeer de kleur groen eens uit in je slaapkamer!

Groen is een rustgevende kleur. Niet voor niets zien we groen als een kleur van veiligheid: het stoplicht dat op groen springt betekent dat je kunt oversteken. Ook signaalwaarden in rampen worden op groen, oranje of rood gezet. Groen staat tegenover signaalkleuren en is de kleur van rust en veiligheid. Kleuren die je maar wat graag in je slaapkamer terugziet. De plek waar jij tot rust moet zien te komen.

Groen is ook de kleur van de natuur: het gras, de boomblaadjes en de bloemen. Het is daarmee ook een kleur van een nieuw begin: de lentekleuren die opkomen na een lange donkere en koude winter. Groen is dus de ideale rustkleur voor jouw slaapkamer. Ontek in dit Ideabook hoe je groen toepast op de muur. Een groene muur in de slaapkamer als statement kan deze ruimte een enorme opfrisbeurt geven! Welke groene kleur is geschikt en past een groene slaapkamer bij mij? Daar kom je hier allemaal achter.

Klassieker: een groen behang

Vroeger verfden we de muren meestal niet, maar hingen we er behang overheen om ze af te werken. Voor groene behangen hoef je niet ver te zoeken. Je kunt veel verschillende prints vinden, met name natuurlijke prints. Met de komst van prachtige fotobehangen of zoom-ins op klassiek schilderijen heb je in een handomdraai je eigen groene behang gemaakt.

Groene elementen

Naast een groene muur, kun je ook kiezen voor groene elementen in je slaapkamer. Denk aan een groene kledingkast, groene bureaustoel, groene accessoires of zoals hier ook gebruikt is: een groene hoofdsteun van het bed. Heerlijk zacht om je hoofd tegenaan te zetten wanneer je bijvoorbeeld voor het slapen een boek wilt lezen in je rustgevende slaapkamer.

Grijsgroen

Wil niet dol is op harde, donkere of zelfs pastel-groene kleuren kan kiezen voor grijsgroen. Een mooie aardse tint die eigenlijk met alles combineert. Deze kleur is geweldig voor een rustgevende slaapkamer die niet die heftige groen kleur heeft maar wel dat effect dat je wilt hebben van deze kleur.

Echt groen!

Naast groene verf of een groen behang kun je ook gaan voor echt groen of natuurlijk een plastic variant daarop. Planten aan de muur zijn een gedurfde en speelse oplossing voor mensen die een groene wand willen in hun slaapkamer. Overigens kun je ook experimenteren met een wand met planken en daarop veel verschillende plantes of een rekje ophangen met planten, zoals je soms ziet in de keuken met kruiden.

Zacht groen

Groen is zo'n geweldige kleur om te mengen en combineren, dat de mogelijkheden eindeloos lijken. In deze slaapkamer is voor een zachte grijsgroene kleur gekozen. Het is echter eerder groen dan grijs en ook geen mint. De kleur is ideaal te combineren met eigenlijk alles. Zelfs iets geks als fel oranje kussens zouden niet misstaan. Toch kies je voor een rustige slaapkamer het liefst voor een combinatie van hout, grijs, zwart en wit met deze kleur en maak je het af met wat fijne planten voor extra zuurstof en frisse lucht in je slaapkamer.

Fel groen

Groen kan ook knallen. Fluoriserend groen hebben we niet in deze lijst voorbeelden, maar wanneer je dat mooi vindt, zou je zelfs daar voor kunnen gaan. Op deze foto is de kleur groen echter al flink gewaagd en dat geeft toch een mooi en rustgevend effect. Deze kleur groen combineert prachtig met zwart en grijs zoals je ziet. Kies in ieder geval nooit voor rood bij deze groene kleur, dat kan een soort kerst-effect geven en dat wil je waarschijnlijk niet hebben in je slaapkamer.

Fleur je groene wand op met lijstjes

Groen is een rustgevende kleur die ideaal samengaat met leuke accessoires. Op deze foto zie je een groene kleur die we al eerder hebben gezien: grijsgroen, maar ditmaal gecombineerd met fleurige schilderijtjes. het effect is speels en de lijstjes knallen als het ware uit de muur door het spannende contrast tussen de zachte groene wand en de fleurige prenten.

Diep groen met vintage

Een diepe groene kleur is een trend die een paar jaar geleden haar intrede deed en nu eigenlijk al enigszins tijdloos is geworden al zeggen we het zelf. Op deze foto is de groene kleur gecombineerd met vintage elementen die zo uit een antiekzaakje lijen te zijn geslopen, maar je kunt je groene muur eigenlijk met alles combineren: Scandinavische stijlen, klassieke stijlen en zelfs hypermorne stijlen, combineren allemaal uitstekend met dit groen.

Groene oase

Wie helemaal wild is van groen in de slaapkamer kan de kleur overal in alle tinten doortrekken: groene gordijnen, groene kussens, groen bed, groene meubels en noem het maar op. Maar pas op: te veel rare kleuren groen bij elkaar kan er gek uit gaan zien. Probeer daarom groene kleuren uit op de muur met een waaier en kijk welke accessoires en meubels er goed bij kleuren. Op deze foto zie je dat de balans in orde is: de groene muur en de gordijnen zijn rustgevend groengrijs en de kussen zijn eerder donkergroen met een kleine blauwe twist. Zou je bijvoorbeeld felgroene gordijnen hebben gekozen en mintgroene kussens, zou je rustgevende effect opeens rommelig zijn geworden.

Overdadig licht groen

Dat groen geen donkere kleur is, dat wist je misschien al, maar dat de kleur zo heerlijk licht kon zijn in combinatie met de klassiekers hout en wit uit de Scandinavische interieurtrommel, dat zien we op deze prachtige foto. De zachte ietwat minachtige groene gordijnen geven genoeg donkerte aan je slaapkamer om tot rust te komen en zullen in de morgenzon een groene waas over je witte wanden en spierwitte lakens laten gaan. Zo kom je toch je bed niet meer uit?

Mintgroen

We zagen het al een aantal keer voorbij komen, maar mintgroen is een geweldige kleur voor je slaapkamermuur. Het is de ultieme rustgevende kleur: kalm, koel en zacht. Op deze foto is een gekozen voor een lichte palmprint over de muur, maar je kunt gerust kiezen voor een eenvoudige effen mintkleur.

Bruingroen

Groen combineert geweldig met bruine tinten. Op deze foto is gekozen voor een olijkleurig groen. Een stoere kleur die we ook veel terugzien in de fashion dit jaar. Deze kleur gaat goed samen met zwart en wit of grijs maar ook prima met felle kleuren als oranje of meer bruine en beige kleuren of congac.

Groen met een twist

We zagen al eerder het motief-behang in een groene kleur, maar je kunt ook groen in je slaapkamer brengen met een groot schilderij in deze kleur of een prachtige panorama-afbeelding zoals hier. Wederom is gekozen voor een natuurlijk motief, want die extra rust brengt in je slaapkamer. Op deze foto is duidelijk gekozen voor een wit interieur met lichte groene accenten. Zorg er in elkaar geval voor dat je met zo'n groen statement aan de muur niet kiest voor andere afleidende elementen in je interieur anders wordt het echt te druk.

Warm geelgroen

Groen en geel mengen is een kleurencombinatie die we niet vaak zien, maar hoe mooi en gezellig dit kan uitpakken zien we in dit mooie voorbeeld. Op de foto is een prachtige lichte en heldere slaapkamer te zien met een geel bijna grijsgroene kleur op de wand die perfect blendt met het gelige hout van het bed en de beige accessoires zoals de schermlammpjes aan de muur.

Blauwgroen

Naast geel, bruin, grijs en mint kun je ook blauw en groen goed mengen. Dit wordt ook wel eens cyaan of aqua genoemd en geeft de sfeer van de mediterrane zee en prachtige goedgele zandstranden. Een heerlijke kleur om helemaal in tot rust te komen en te genieten van je welverdiende slaaprust.

Groener dan groen

Tot slot keren we weer terug bij groen. Op deze foto is duidelijk te zien hoe groen een statementmuur kan creëren op je muur in een verder klassiek witte ruimte. Op deze foto is een groen gebruikt die prachtig diep van kleur is en de sfeer van een lente-achtige blaadjes geeft, maar eigenlijk alle kleuren groen die we hier behandeld hebben kunnen als statement op een muur geverfd worden. Laat je voor de perfecte kleur adviseren door een expert en vind de verf die past bij jouw wensen en smaak!

Geniet, relax en kom tot rust in deze prachtige groene slaapkamers!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine