18 Zwart-Witte Interieurs voor Iedere Smaak

Tiewen Visser Tiewen Visser
Interiors | Black and White, DesigniTures DesigniTures Moderne woonkamers
Loading admin actions …

De laatste jaren doet een zwart-wit interieur zijn opmars in de huiskamers. We zien steeds vaker combinaties in zwart en wit in woonkamers die zo uit een Scandinavisch designhuis lijken te sluipen. Toch is het te makkelijk om de combinatie van zwart en wit af te schilderen als puur modern en Scandinavisch. Ja, het geeft die rust en kalmte die zo populair is in die stijl, maar de prachtige combinatie van het smetteloze wit en de diepte en donkerte van zwart geeft eindeloze mogelijkheden in je woning en lang niet alleen in je woonkamer. Welke mogelijkheden? Dat laten we je hier zien. Een zwart-wit interieur gezellig maken, is een van de tips die je hier zult zien.

Strak, modern en glas

Modern gaat, zoals gezegd, goed samen met zwart en wit. Durf die combinatie dus ook gerust te maken wanneer je houdt van dit type interieur en deins niet terug voor het maken van grote gebaren en statements met moderne elementen. In dit interieur is bijvoorbeeld gekozen voor een glazen deur in combinatie met een zeer strak interieur met een minimale inrichting. Het hout van de trap en de vloer geeft echter net dat warme contrast wat dit interieur toch net niet ongezellig maakt. Bewaak dus de balans zonder water bij de wijn te doen bij deze stijl.

Een zwarte wandkast

Dit interieur gaat echter weer een stapje verder: witte vloer, witte strakke tafel met strakke stoelen en vooral de eyecatcher: een pikzwarte wandkast in een lekker strakke uitvoering. Dit soort statements maken een zwart-wit interieur de moeite waard voor de echte liefhebbers van strak en simpel. Het leukste aan de kleuze voor deze wandkast is bovendien dat je met accessoires, die op de foto nog redelijk kalm zijn gebleven, helemaal los kunt gaan en mooie contrasten kunt creëren.

Meer accessoires

Wat accessoires toevoegen zien we in deze foto. Ook hier is weer gekozen voor vrij strakke lijnen in de kasten, muren en zelfs de bank, maar door hier een heleboel warme kussen in wit en crème aan toe te voegen ontstaat direct een compleet andere sfeer dan in de voorgaande foto, hoewel de basis op zich redelijk hetzelfde is.

Een zwart haardmeubel

In dit interieur is ook weer gekozen voor de strakke lijnen. Toch heeft het een iets minder minimalistisch moderne uitstraling en neigt het interieur door het gebruik van chique materialen zoals de stenen bijzettafeltjes en de grijze structuurvloerpanelen, wat meer naar Hotel chic. De zwarte open haard slash tv-meubel passen hier dan ook perfect bij. We vinden een kleine kwinslag in zwart en wit bij de ramen, die een houten en koperen kleuren hebben in combinatie met de lamp. Het subtiele gebruik van zulke kleuren in een zwart-wit interieur kunnen zorgen voor warmte en balans of zoals in dit geval: een chique stijl.

Simpel en zeer warm

Dit interieur is misschien niet helemaal klassiek zwart met wit, maar het heeft wel de basiselementen van dit type interieur plus de strakke stijl die zo past bij zwart-wit. Toch doet dit interieur heel warm aan. Dat komt door de subtiele elementen zoals de houten en goed gevulde boekenkast, het pluizige kleed bij de bank, het roze boeket op tafel en de grijze gietvloer. Al deze elementen zorgen voor warmte die je misschien mist in je zwart-witte interieur. Experimenteer dus met simpele elementen zoals hout of kleine accessoires als een boeket of boeken in de kast.

Overdadig hout

Gek op hout? Dat kan prima met zwart en wit hebben we al gezien, maar durf gerust helemaal los te gaan met het gebruik van dit heerlijke materiaal. Op deze foto is hout gebruikt voor de trap, een bankje en verderop op d vloer. Het balanceert perfect met zwart en wit zonder in te boeten aan minimalisme en strakke vormen die goed passen bij dit type interieur.

Een supergezellig zwart-wit interieur

Dit is wellcht het beste voorbeeld van de manier waarop zwart en wit in combinatie met subtiele elementen als hout, een vloerkleed, een plant en accessoires als kussens, het minimalisme en moderne kunnen behouden en toch een zeer gezellig interieur kunnen vormen.

Gebruik afbeeldingen

We hebben nu dus al een aantal keer gezien dat hout een perfecte stijlkeuze is bij moderne zwart-witte interieurs die net wat warmte nodig hebben. Ook accessoires en andere lichte kleuraccenten hebben een effect, maar zijn er ook andere tips?Zwart-witte prents kunnen een oplossing zijn levendigheid, warmte en gezelligheid in je zwart-witte interieur te brengen, zonder afbreuk te doen aan het zwarte en witte. Prenten geven een lijnenspel in je kamer en breken de ietwat eentonige kleurcombinaties van jouw interieurkeuze. Je kunt iedere prent gebruiken die je maar wilt: een zwart-witte foto, een potloodschets of een moderne interpretatie met lijnen en vormen.

Strak en futuristisch

Van strak en gezellig maken we nu een uitstap naar een andere vorm van een strak interieur: strak en futuritisch. Deze interieurstijl is een stuk gewaagder dan de voorgaande stijlen die we zagen maar combineert daarmee juist zo goed met het zwart-witte. De keuze voor strakke tegels en een leren bank maken dit interieur helemaal af.

Futuristisch met een twist

Dit interieur lijkt ergens wel wat op het voorgaande maar is duidelijk modern of futuristisch met een twist. De bakstenen muur in een witte uitvoering en de koeienhuid op de vloer, geven dit interieur een lichte vintage twist, maar daar tegenover staat dan weer de strakke leren bank, het witte kubistische meubel met de bonsai en de zeer strakke stalen tafel en steulen die wordt verlicht door een ronde TL. Dit mix en match interieur geeft aan dat je je niet aan regels hoeft te houden in je smaak.

Een strakke zwart-witte keuken

Als laatste in het futuristische rijtje willen we even stilstaan bij een zwart-witte keuken in een zeer kubistische en strakke stijl. Alles aan deze keuken is geblokt en de combinatie van zwarte vloer en zwarte zijkant van het keukeneiland met het witte werkblad en witte kastjes, geven precies dat contract in zwart en wit wat deze stijl zo interessant maakt. In deze keuken komt de zwarte apparatuur bovendien geweldig uit toch?

Klassiek

Wow, wat een stap van die strakke keuken naar dit interieur. Maar ja, dit is dus ook zwart-wit en laat zien hoe divers deze interieurstijl is. Het gaat namelijk aleen om de kleuren en niet om de rest van de elementen. In dit interieur is met name gekozen voor een mooie chique witte omgeving: wanddeuren, enkele kasten en wanden in grijs en wit in combinatie met zwarte meubels en lampen. Andersom zou natuurlijk ook kunnen, maar probeer altijd zwart en wit als yin en yang in balans te houden.

Kasteel chic

Laten we eerlijk zijn bij deze foto. Het gaat knap lastig worden dit thuis na te bootsen. Toch wilden we je niet onthouden hoe zwart en wit zo mooi samen kunnen gaan met zeer klassieke stijlen. Hier zien we een stijl die lijkt te zijn onttrokken aan een Frans kasteel met zuilen en een prachtige zwart-witte tegelvloer. Wil je echter zo'n interieursfeer thuis creëren? Schakel dan de hulp in van een expert en maak je eigen paleisje thuis!


Marmer en chic

Een stijl die we niet vaak zien, maar zich ook perfect leent voor zwart en wit is deze chique marmerlook. In dit interieur is gekozen voor een witte marmer tegelvloer in combinatie met een zwart-wit behang en ietwat moderne stoeltjes. Het is in deze stijl vooral belangrijk alles te laten shinen: gebruik kroonluchters, leer en glinsterende meubels en materialen.

Een zwart-witte slaapkamer

Zwart en wit zijn rustgevend. Wit is kalmerend en zwart ideaal om je kamer donker te maken. Fijne kleuren dus in je slaapkamer. Verf je wand bijvoorbeeld zwart om de kamer te verduisteren of ga juist voor wit om de kamer rustig te houden. Op deze foto is een lichte bohemian-stijl toegepast: met drukke prints en een wandelement. Maar kies in je slaapkamer gerust ook voor elementen die we in eerder inspirerende foto's hebben gezien en maak het jouw slaapkamer.

Een strakke zwart-witte badkamer

Het strakke en zwart-witte wat we eerder hebben gezien in huiskamers, is perfect voor de badkamer. In deze badkamer is gekozen voor een lichte twist door de gouden lamp, het plantje en het lichte patroon van de vloer. De strakke tegels, het badmeubel en de glazen douchedeuren, steken hier echter weer mooi bij af.

Een bohemian zwart-witte badkamer

Zagen we eerder bohemian in de slaapkamer, ook in de badkamer kan deze stijl goed. In deze badkamer is gekozen van een prachtige vloer met speelse tegels in combinatie met klassieke witte elementen, tegels een een schitterend los bad. Hout geeft net als in de woonkamer een zachte indruk in dit interieur.

Een klassieke badkamer

En tot slot willen we je ook deze klassieke zwart-witte badkamer niet onthouden. De losse badkuip is prachtig zwart afgewerkt en de lambrisering in een antraciete kleur vormt een schitterende afwerking van de strakke witte muur.


Heb jij ook zin gekregen in een zwart-wit interieur? Laat ons weten wat jouw unieke smaak is en laat je reactie achter in de comments.

18 zwart-witte interieurs voor iedere smaak

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!