Restauratie & opwaardering: Carazzo verf van Pure & Original geeft het beste resultaat op trappen en vloeren

Juntos Juntos
Geef kleur aan je trap of vloer!, Pure & Original Pure & Original Trap
Loading admin actions …

In oudere huizen moet vaak veel gerenoveerd worden en weinig oude elementen blijven overeind. Wat wel de moeite waard is voor velen, zijn de mooie, houten vloeren en trappen. Met veel vakmanschap gemaakt, houden deze elementen een eeuwigheid. Dat is wel als er goed voor wordt gezorgd. Om ervoor te zorgen dat vloeren en trappen goed verzorgd en modern eruitzien, is een likje verf van groot belang. Maar niet iedere verf is evengoed. In deze artikel wordt de bijzondere verf van Pure & Original gepresenteerd.

De universele lakverf Carazzo is kras- en slijtvast en daarom bijzonder geschikt voor het gebruik op de grond. Maar anders dan vele andere verven, is de verf van Pure & Original op waterbasis en heel erg duurzaam.

Lakverf op waterbasis

Carazzo is een verf die speciaal geconcipieerd is voor de grond. Het is een universele lakverf die heel erg sterk is. Het bijzondere van deze verf is, dat het op waterbasis is. Verf op waterbasis is over het algemeen geur arm. Dat is vooral binnenshuis erg prettig voor de luchtwegen. Ook heeft het een veel kortere droogtijd dan acrylverf en het vergeelt niet. Deze trap is geschilderd in der kleur ‘Black Hills’, een bijzonder donker groentoon.

Effen & mat

Vooral bij donkere kleuren, zoals ook hier bij ‘Black Truffle’, valt op hoe effen deze verf is. Van welke kant je ook kijkt, de trap straalt in een rijke, matte kleur. Zowel het hoge dekvermogen als het matte effect zijn bijzondere kenmerken van de Carazzo verf.

Spanningsarm

Vooral bij oude huizen zijn de houten elementen vaak een aantal keren geschilderd. Als met een nieuwe verf  hier overheen geschilderd gaat worden, dan moet is het belangrijk om op een aantal punten te letten om een perfect resultaat te verkrijgen. Zo moet de ondergrond geschuurd en glad zijn, want als verschillende verflagen boven elkaar worden aangebracht, kan er spanning opbouwen in de oude verf. Deze ‘craquele’, oftewel fijne barstjes in het schilderwerk kunnen worden voorkomen met spanningsarme verf zoals Carazzo.

Duurzaam & vegan

Pure & Original staat voor de beste kwaliteit en hoogwaardige materialen voor hun verf. Carazzo is niet alleen op waterbasis, maar wordt ook gekleurd met 100% natuurlijke en organische pigmenten. De verf heeft het laagste VOS-niveau dat mogelijk is. Bovendien zijn verven van Pure & Original vergaan en dierproefvrij. Passend hierbij de trap in de sprekende kleur ‘Skin Powder’.

Ademhalen

De verf Carazzo is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor mens en dier. Het doel van Pure & Original is om met de kleinste ecologische voetafdruk aan de hoogste kwaliteitsniveaus te voldoen. De verf draagt bij aan een goed binnenklimaat en de lucht die je inademt is veilig voor het gezin en daardoor ook goed geschikt voor kinderen en huisdieren. De kleur ‘Silk White’ geeft een schoon, fris gezicht aan een oude vloer.


Gemaakt voor de eeuwigheid

Zoals eerder vermeld zijn twee componenten belangrijk bij Pure & Original: 1. Is de duurzaamheid en 2. is de kwaliteit. Carazzo voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen met een zeer goede chemische én abrasie weerstand. De verf blijft mat en behoud haar kleur. Bijzonder belangrijk voor vloerverf is dat het slijt-, schrob- en krasvast is. Met andere worden, ‘Pebble Stone’ (kleur hier in beeld) en anderen zijn gemaakt voor iedereen en de eeuwigheid!

 

Levensgevoel binnen

De verf is speciaal gemaakt voor trappen, kasten en vloeren. Houten vloeren kunnen geverfd worden net zoals betonnen en cement vloeren. Carazzo is gemaakt voor binnen en geeft een enorm goed levensgevoel. Hier zijn meer tips voor inspiratie van het verven van een huis.

 

Welke kleur ga jij kiezen?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine