Deze 14 houten overkappingen maken je terras echt compleet!

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Villa in ‘t Gooi, Designa Interieur & Architectuur BNA Designa Interieur & Architectuur BNA Moderne balkons, veranda's en terrassen
Loading admin actions …

Of het nu een groot terras is vol bloemen, planten, tafels en stoelen of een klein terras met maar twee stoelen en een kleine tafel, het voegt altijd een meerwaarde toe aan je woonst. Tijdens de zomer kun je op je terras genieten van de heerlijke zon, zelfgemaakte cocktails en overheerlijke hapjes en in de winter kun je misschien een klein haardvuur buiten zetten voor een warme chocomelk en marshmallows. Maar wat als het nu regent of als het net iets te warm is om in de volle zon te zitten? Dan heb je nood aan een terrasoverkapping. Om ervoor te zorgen dat je zelfs tijdens onverwachte weersomstandigheden van je terras kunt genieten, hebben we hier maar al te graag 14 oogverblindende houten terrasoverkappingen op een rijtje gezet die je zeker en vast inspiratie kunnen geven voor je eigen overkapping. Ontdek ze hier en begin alvast te dromen van die warme zomerdagen op je terras.

Een in het oog springende klassieker

Denken we aan een houten terrasoverkapping? Dan komt eentje zoals die in dit voorbeeld naar alle waarschijnlijkheid in je op. Een houten langwerpige overkapping is een van de meest traditionele designs, maar daarom zeker niet minderwaardig. Zie hier hoe onze expert hout op verschillende manieren met elkaar combineert. Hout komt niet alleen terug in de geweldige terrasvloer, maar ook in de prachtige opgeschuurde terrasoverkapping die een echt vakantiegevoel uitstraalt.

Zwart en hout perfect gecombineerd

Composiet LuxDeck DesignBlack Exclusieve tuinproducten Moderne balkons, veranda's en terrassen Houtcomposiet Grijs Buitenvloer, terrasvloer, dakterras, terras, vlonder, vlonderplanken, terrasplanken
Exclusieve tuinproducten

Composiet LuxDeck DesignBlack

Exclusieve tuinproducten

We weten allemaal dat hout op zeer veel verschillende manieren gecombineerd kan worden en dit design is daar een perfect bewijs van. Je ziet hoe het terras gemaakt is van donkerkleurige latten, terwijl er voor de overkapping zelf voor de traditionele houtkleurige planken gegaan werd. Het geheel werd compleet gemaakt door de voorste latten in dezelfde kleur als het terras te verven.

Een eclectische houten overkapping

overkapping op het terras MEF Architect Mediterrane balkons, veranda's en terrassen Hout Beige hout,dak
MEF Architect

overkapping op het terras

MEF Architect

Wil je gaan voor een eigentijdse overkapping? Dan moet je zeker eens opteren voor deze. Dit ontwerp straalt namelijk een eclectische vibe uit die fantastisch bij de rest van de woonst past. Er werd geopteerd om het donker hout te combineren met de lichtere kleuren waaruit de buitenkant van de woonst vervaardigd is. De kleine spots zorgen voor een moderne toets.

Veraf maar toch dichtbij

Is je terras relatief groot en wil je niet voor een volledige overkapping gaan? Ontwerp dan eens en hoekje zoals in dit voorbeeld. Hier werd gekozen om een houten open constructie te creëren en alleen maar het laatste gedeelte volledig te overkappen met prachtige houten latten. Onder de overkapping vind je nog meer hout terug in de vorm van voortreffelijke houten banken die versierd worden met kleurrijke kussens.

Liefelijke landelijk overkapping die er zeker mag wezen

Overdekt terras met eikenhouten gebintwerk in landelijke architectuur Building Design Architectuur Landelijke balkons, veranda's en terrassen Eigendom,Gebouw,Hout,Straal,huis,Dak,Bouwmateriaal,Lucht,opruimen,Materiële eigenschap
Building Design Architectuur

Overdekt terras met eikenhouten gebintwerk in landelijke architectuur

Building Design Architectuur

Bij het ontwerpen van deze mooie landelijk overkapping werden er verscheidene elementen perfect met elkaar gecombineerd. Zo vind je niet alleen hergebruikte stenen en dakpannen terug, maar ook hout in verschillende soorten. De structuur van de overkapping is gemaakt van de meer rustieke houtblokken terwijl de overkapping vervaardigd werd met opgeschuurde lichtkleurige latten.

Een uniek ontwerp dat niet mag ontbreken

Woonhuis P, WillemsenU WillemsenU Moderne balkons, veranda's en terrassen Hout Hout Lucht,Dag,Plant,Eigendom,Schaduw,Hout,Boom,Weg oppervlak,Interieur ontwerp,architectuur
WillemsenU

Woonhuis P

WillemsenU

Als je een houten terrasoverkapping gaat bouwen, dan kies je meestal voor een volledig gesloten overkapping waar geen licht door kan komen. Toch is dit jammer want je wilt absoluut zo veel mogelijk willen kunnen genieten van de zon. Omwille van die reden, moet je eens kiezen voor dit design. De magnifiek opgeschuurde balken zijn netjes naast elkaar geplaatst met daartussen wat ruimte zodat de zonnestralen nog steeds door de overkapping kunnen. Dit is misschien niet 100% ideaal als je in regenachtige gebieden woont, maar tijdens  zomerse dagen is zo’n ontwerp echt onmiskenbaar.Wit zorgt voor

een relaxte sfeer

Wit zorgt voor een relaxte sfeer

We weten allemaal dat het juiste gebruik van wit een echt rustgevend gevoel kan oproepen en dat geldt ook voor wit geverfde houten balken zoals die in dit voorbeeld. Als je je hout een likje witte verf geeft, dan voeg je meer stijl toe aan je terras dankzij een klassevolle overkapping en zorg je ook voor meer rust en een ontspannende sfeer door het wit.

Breng karakter in je tuin dankzij deze blokhut

Blokhutten, NuBuiten.nl NuBuiten.nl Scandinavische balkons, veranda's en terrassen
NuBuiten.nl

Blokhutten

NuBuiten.nl

Een blokhut is veel meer dan ‘gewoon’ een overkapping, want je kunt er echt een extra kamer van maken omwille van de ruimte. Daarom zeggen wij ook volmondig ‘ja’ tegen een hut zoals diegene in dit ontwerp. Niet alleen omwille van het verfijnd houten klassieke design, maar ook de openheid en het karakter dat de hele blokhut uitstraalt.

Een strak en moderne toevoeging

Uitbreiding villa te Sneek, AV Architectuur AV Architectuur Moderne balkons, veranda's en terrassen IJzer / Staal Zwart Lucht,Hout,Schaduw,Plant,Interieur ontwerp,Venster,Gebouw,Stedelijk ontwerp,opruimen,woongebied
AV Architectuur

Uitbreiding villa te Sneek

AV Architectuur

Heb je een moderne woning en wil je die volledig afmaken met een terrasoverkapping in diezelfde trend? Opteer dan voor een contemporaine overkapping zoals die in dit design. Het licht hout en de donkere metalen palen zorgen voor contrasterende kleuren en elementen, maar tegelijkertijd ook voor een strak design dat je zeker eens moet overwegen.

Word één met de natuur

De designers van dit ontwerp hebben Douglas houten planken gebruikt en het is enorm te begrijpen waarom. Deze planken zorgen namelijk voor streekeigen afwerking waardoor de overkapping niet alleen bij het terras en de rest van de woonst past, maar ook bij de omgeving. Zo worden de planken licht opgeschuurd en werd de houtkleur behouden want dit past perfect bij al het groen. De natuurlijke sfeer wordt daardoor naar een nog hoger level getild.

Een liefde voor landelijke stijl? Dan is deze overkapping een absolute must-have

Verbouwing landelijke villa met moderne accenten, Bob Romijnders Architectuur + Interieur Bob Romijnders Architectuur + Interieur Landelijke balkons, veranda's en terrassen
Bob Romijnders Architectuur + Interieur

Verbouwing landelijke villa met moderne accenten

Bob Romijnders Architectuur + Interieur

We hadden het al over een prachtige landelijke overkapping, maar toch willen we je dit design ook niet besparen. In het geheel ontwerp van deze villa stonden voornamelijk openheid, houten balken en een hartelijk gevoel centraal en deze elementen komen 100% terug in de terrasoverkapping. Ook hier werd gekozen om de traditionele houtkleur te behouden en om de balken gewoon op te schuren. Dankzij deze zwarte tinten en accessoires straalt het terras direct veel meer klasse uit.

Een stevige, stoere en schone terrasoverkapping

Loungehoek MEF Architect Landelijke balkons, veranda's en terrassen Hout Zwart loungehoek,terras,tuin,hout,vlonder,modern,strak
MEF Architect

Loungehoek

MEF Architect

De experts van Homify wouden met dit design een indrukwekkende overkapping ontwerpen met veel karakter en ‘diepte’ en dat is exact wat ze gedaan hebben. Door het gebruik van zwart rabat, donkergrijze kozijnen en de lichtere houten balken werd er direct een stoer samenspel gecreëerd van licht en donker.

Maak er een wondermooi geheel van

Uit de meeste designs in dit ideabook blijkt dat de terrasoverkapping meestal afgestemd wordt op de kleuren, het formaat, de buitenvloeren, etc. van het terras en dit voorbeeld bevestigt die trend op de meest oogverblindende manier. Ze hebben gekozen voor stevige houten palen, schitterende houten latten als overkapping en het terras zelf is gemaakt van chique planken. De zwarte kaarsen en de zwarte tinten aan het dakterras voegen nog meer stijl toe.

Groot, groter, grootst!

Heb je een groot terras? Dan ben je een absolute gelukzak want dan kun je dit ontwerp zeer gemakkelijk overnemen. Het kopiëren van een ontwerp zoals dit is zeker en vast aan te raden want hier zie je een wondermooi effect dat gecreëerd wordt door verscheidene rustieke en uiteenlopende bouwelementen. Zo werden er fraaie stenen gebruikt voor de palen en houten latten voor de overkapping zelf. Het geheel wordt afgewerkt door lichtkleurige panelen die een persoonlijke en huiselijke toets geven aan het terras.

Welke overkapping ga je eens uitproberen over je eigen terras? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!