15 tips die het uitzicht op je tuin nog geweldiger maken

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
vijvertuin met 3 niveau's, BMT BMT Industriële tuinen
Loading admin actions …

Ben je de trotse eigenaar van een tuin? Dan wil je er ongetwijfeld alles aan doen om die plaats er altijd prachtig te laten uitzien. Je zult steeds kiezen voor geweldige bloemen, planten en bomen en die altijd van de meest optimale verzorging voorzien. Onkruid krijgt ook geen kans om te groeien want je houdt je tuin elke dag tiptop . Jammer genoeg kun je er nooit voor zorgen dat je tuin er absoluut perfect uitziet. Dit kan zijn omdat die lastige tuinomheining van je buren of je eigen afvalberg in de achtertuin een echte doorn in het oog is. Toch kun je die lastigheden op een eenvoudige en wondermooie manier wegwerken. Laat je dus zeker inspireren door deze 15 designs waarmee je zelf aan de slag kunt gaan als je het uitzicht op en van je tuin nog fraaier wilt maken.

Planten zijn de nummer 1 oplossing

Wil je die lelijke muur van je buren wegwerken of wil je het onaangenaam uitzicht wat opvrolijken? Dan zijn planten absoluut de oplossing waar je voor moet gaan. Grote fruitbomen zoals appel -en peerbomen, klimop of andere sierlijke groeiplanten zorgen voor zowel een elegante toets aan je tuin en maken direct komaf met dat onfraai uitzicht.

Gebruik bamboe als afscheiding

Heb je een lelijke afvalberg of een container met voedingsresten in je tuin staan? Dan wil je ongetwijfeld komaf maken met dit onaangenaam zicht. Gelukkig kan dit op meerdere manieren. In dit voorbeeld zie je hoe een knappe omheining gecreëerd werd door het gebruik van bamboe. Hoewel het in dit ontwerp een fontein is dat omgeven wordt door stijlvolle materialen, kun je deze structuur ook zeer eenvoudig gebruiken voor het wegwerken van een afvalcontainer. Om het zowel mooi als praktisch te maken, kun je er een bamboe-deur aan bevestigen zodat je de container gemakkelijk in en uit kunt rijden en het toch nog volledig kunt laten verdwijnen achter de prachtig bamboe.

Tover je tuinhuis om tot een aantrekkelijk terras

Kijk je jammer genoeg elke dag uit op een afschuwelijk tuinhuis en wil je daar direct komaf mee maken? Dan moet je absoluut een ontwerp creëren zoals in dit voorbeeld. In dit design werd het tuinhuis dat je normaal alleen gebruikt voor het opbergen van tuinspullen, omgetoverd tot een elegant overdekt terras. Verwijder gewoon even twee van de muren (of schakel onze experts in om dit te doen) en je krijgt een ideale plek om te genieten van het groen.

Ga voor een verticale tuin

Nog een andere manier waarop je die afschuwelijke muur kunt verbergen, is door het gebruik van een echt groene muur of verticale tuin. Het is minder schadelijk en belastend voor de muur dan planten en groen en is ook zeer gemakkelijk weg te halen als je de tuin beu bent. Je kunt zo’n handige verticale tuin ontwerpen met opgeschuurde hangende kasten, mooie bloempotten, prachtige kratten, etc.

Een schutting doet wonderen

Een schutting in je tuin zorgt niet alleen voor meer privacy van je buren, maar is ook perfect als je die lelijke gemeenschappelijk haag wilt camoufleren. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit design. Als de haag van je muren net iets te groot geworden is, moet je zeker wat fraaie opgeschuurde balken voor plaatsen en die integreren in de rest van het design van je tuin. Zo krijg je een wondermooi geheel waar je maar al te graag van zult kunnen genieten.

Een kale of half-kale tuin wegwerken wordt een fluitje van een cent

Zelfs al ben je een professionele tuinier, het kan voorkomen dat je tuin niet echt weelderig groeit en dat dit er wat kaal uitziet. Als je zo’n kale of half-kale tuin wilt wegwerken, dan hebben we daar een zeer gemakkelijk oplossing voor. Plant of zaai laagblijvende plantmengsels want die zullen naar alle waarschijnlijkheid wel zeer goed groeien en mooie insecten aanlokken. 

Ga voor een wondermooi tuinschilderij

Heb je al eens van een tuinschilderij gehoord? Nee, wel, dan wordt het tijd dat je dit ontdekt. Zoals de naam het al doet vermoeden is een tuinschilderij een schilderij voor in de tuin en meestal is dit een foto van een prachtig landschap, een aantal kleurrijke bloemen of een oogverblindend dier. Het is gemaakt van bisonyl waardoor ze bestand zijn tegen de weersomstandigheden, de zon en de uv-straling. Een tuinschilderij is misschien niet zo eenvoudig te vinden, maar onze professionals maken maar al te graag een voor je. Op die manier wordt die lelijke muur of schutting instant mooier en je tuin nog gezelliger.

Kokosschillen zorgen voor een origineel tintje

We gaven je al een tip mee hoe je een afvalcontainer uit het zicht kunt plaatsen en we willen je ook dit design niet weerhouden. Hier werd een scherm ontworpen met kokosschillen. Zo’n scherm zorgt niet alleen voor een praktische afscheiding tussen de tuin en de afvalcontainer, maar voegt ook nog een origineel en leuk tintje aan de tuin. 

Breng een kleurtje aan

Kijk je uit op saai een muur of nogal levenloze schutting? Wek die dan direct tot leven door die een laagje verf te geven. Zo kun je met kleurrijke betonverf je muur veel aantrekkelijker maken en zeker als je die kleur afstemt op eventuele kleurrijke planten en bloemen. In dit voorbeeld werd het alledaags hout opgeschuurd en geverfd in opvallend groen. Als je dit combineert met hout en mooie bloemen, dan krijg je een oogverblindend geheel.

Gebruik een prachtige natuurlijke afscherming

De meeste onder ons hebben een afvalcontainer of afvalberg in de tuin en daarom geven we je ook graag dit design mee. Hier worden de natuurlijke kleuren gebruikt om een vuilcontainer op natuurlijke wijze te verstoppen. Zo kun je struiken, heggen, hoog groeiende planten zoals dit in dit voorbeeld, etc. gebruiken om die container direct weg te werken. Als je voor een groenblijvende plant kiest, dan kun je het hele jaar door genieten van een wondermooie afscheiding. 

Werk de putdeksels op leuke manieren weg

We hebben allemaal wel een paar van die lelijke putdeksels in onze tuin. Wil je die putdeksels eindelijk uit het zicht plaatsen en het uitzicht op je tuin mooier maken? Dan moet je die deksels camoufleren door er een klinkerdeksel of grinddeksel over te gieten, prachtige bloemen over te laten groeien of zoals in dit voorbeeld leuke plantenpotten op te plaatsen.

Gebruik een hangmat of schommel

Wil je die afschuwelijke tuinmuur wegwerken? Dan kun je die niet alleen in het stijvol zwart schilderen, zoals in dit voorbeeld, maar ook bijvoorbeeld opteren om er een schommel, hangmat of een leuke accessoire voor te plaatsen zodat je aandacht daar naar toegaat en dus niet naar de muur of omheining die je wilt camoufleren.

Durf te gaan voor een excentrieke aankleding

Zoals hierboven al vermeld, kun je een haag, muur of omheining wegwerken door je aandacht en focus te verplaatsen naar een item of accessoire dat dichtbij staat. Daarom moet je zeker eens kiezen voor deze extreem grote plantenpotten of een andere excentrieke aakleding. Je zult je tuin in een instant unieker maken.

Hout is een must-have in je tuin

Als er een element dat aanwezig moet zijn in je tuin, dan is het wel hout. We hebben het niet alleen over de bomen, maar ook over houten planken, houtblokken, afgesneden stammen, etc. Zoals je in dit voorbeeld kunt zien, kun je namelijk een perfecte muur maken als je hout prachtig samenvoegt. Zo'n muur kun je niet alleen gebruiken om een container uit het zich te plaatsen, maar ook om wat tuingereedschap achter te plaatsen en een andere lelijke muur mee te camoufleren.

Ook buitenshuis mag sfeerverlichting niet ontbreken

We weten allemaal dat sfeerverlichting binnen echt een prachtige sfeer creëert, maar wist je dat dit effect ook buiten bereikt kan worden. Heb je bijvoorbeeld een wondermooie tuin, maar zit er een barst in de muur? Zet er dan een lichtpaneel zoals dit in. Je camoufleert die barst, laat de tuin er mooier uitzien en accentueert de andere leuke elementen in je tuin.

Ken je nog meer tips over hoe je het uitzicht op je tuin nog beter kunt maken? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine