Elke kamer groter laten lijken? Het kan dankzij deze 12 tips! | homify

Elke kamer groter laten lijken? Het kan dankzij deze 12 tips!

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Begeleiden verbouwing, interieur-voorstel en levering van de meubels Mood Interieur Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Het maakt niet uit of je nu een groot appartement hebt of een omvangrijk huis hebt, je woning kan waarschijnlijk nooit groot genoeg zijn. Zelfs als je een kleinere woonst hebt, wil je die groter laten lijken, maar jammer genoeg kun je niet zomaar een muur uitbreken om je woning in een instant groter te maken. Je kunt altijd wel een beroep doen op onze experts om een uitbreiding zoals een extra keuken of een tweede woonkamer aan je huis te bouwen, maar wat als dit niet mogelijk is door bijvoorbeeld je buren of de oorspronkelijke bouw van je huis. Hoe maak je de woning dan groter? Wel, door het gebruik van verschillende optische illusies. De meest gebruikte optische illusie is ongetwijfeld de alombekende spiegel en het hoeven zeker niet de gewoonlijke lange spiegels te zijn. Nee, hoor. Onze expert Loberon biedt je namelijk spiegels in ieder formaat aan, zoals ronde spiegels, inklapbare spiegels, spiegels met een unieke vorm, waardoor je je kamer niet alleen groter kunt laten lijken, maar ook nog unieker maakt. Toch zijn er ook ook nog verscheidene andere manieren waarmee je ditzelfde effect bekomt. Welke? Wel, dat kom je te weten als je dit inspirerend ideabook blijft lezen.

De glanzende spiegels zijn een must-have

Dubbele wastafel De Eerste Kamer Moderne badkamers Tegels Hout

Denken we aan het vergroten van een kamer, dan denken we ongetwijfeld aan die mooie spiegels die in alle kleuren en formaten komen. Dit is niet te verwonderen, zeker als je ons uitgebreid aanbod aan spiegels verkent. Of je nu dus wilt opteren voor een ronde spiegel voor in de badkamer, een langwerpige voor in de hal of eentje in een unieke vorm voor in de slaapkamer of woonkamer, je vindt ongetwijfeld de spiegel die perfect bij de ruimte past en die de plaats er nog groter doet uitzien.

Gordijnen zijn een overbodige luxe

Begeleiden verbouwing, interieur-voorstel en levering van de meubels Mood Interieur Moderne woonkamers
Mood Interieur

Begeleiden verbouwing, interieur-voorstel en levering van de meubels

Mood Interieur

Hoewel je zeker kunt opteren voor een gestreept gordijn, is het toch het beste om geen gordijnen of rolluiken te gebruiken als je een vergrotend effect wilt creëren. Daar is dit design het perfecte voorbeeld van. Als je je ramen op elk moment van de dag kunt zien zonder dat er gordijnen voorhangen, dan krijg je het gevoel dat de kamer veel groter is. Wil je toch graag wat privacy? Dan moet je gaan voor buitenluiken of voor planten. 

Een doorzichtig element klaart de klus in een instant

Je kunt glas niet alleen gebruiken als spiegel, maar ook als onderdeel van verschillende elementen. Zo kun je bijvoorbeeld een glazen deur of een glazen wand laten installeren en als je dit combineert met een lichte vloer of plafond, dan wordt de ruimte een heel stuk groter. Glazen tafel of kasten waar je kunt doorkijken zorgen ook voor datzelfde effect en mogen dus zeker niet ontbreken.

Ga je planken gebruiken? Hang die dan dicht tegen het plafond aan

keuken met trap ARK+ Moderne keukens

Ben je een fan van planken en wil je graag je eigen boekenplank of bloemenplank ontwerpen en tegelijkertijd ook je kamer er groter laten uitzien? Plaats die planken dat zo dicht mogelijk bij het plafond. Op die manier wordt je aandacht naar boven getrokken, naar die diverse accessoires die op die planken staan. Je kijkt automatisch naar boven waardoor de ruimte groter oogt. Zorg er natuurlijk wel voor dat je nog aan de boeken kunt en de planken dus niet té hoog plaatst.

Strepen zorgen voor een prachtig afslankend effect

We weten allemaal dat horizontale strepen op je kleren een afslankend effect hebben. Wel, dat is ook zeker het geval op vlak van interieurdesign. Ok, het is niet de bedoeling dat je elke muur omtovert tot een prachtige zebra (hoewel we dat wel eens willen zien), maar je kunt strepen op andere manieren in huis halen. Zo kun je opteren voor een prachtig tapijt, een paar mooie kussens of aangename dekens, allemaal met strepen natuurlijk.

Ga voor een gekleurd plafond

Vele onder ons kiezen voor het traditioneel wit plafond, maar wist je dat je kamer direct ‘groter wordt’ door het gebruik van een gekleurd plafond. Een licht kleurtje verf of een stukje behang in een lichte tint geeft meteen een zeer fris gevoel aan de ruimte waardoor de kamer niet alleen groter, maar ook aangenamer aanvoelt.

Kies voor open kasten

Open kasten plaatsen in je woonkamer of kiezen voor open keukenkasten klinkt in eerste instantie misschien wat raar, maar toch geven open kasten je enorm veel mogelijkheden op vlak van inrichting, kleur en design. De voornaamste reden waarom je voor zo’n kasten moet gaan, is het feit dat je geen rekening hoeft te houden met het opendoen van die kasten waardoor je ruimte bespaart.

Laat je fantasie de vrije loop

Je kunt wondermooie kunstwerken of creatief 3D behang zoals in dit voorbeeld niet alleen gebruiken om direct wat meer kleur toe te voegen aan je interieur, maar ook om de kamer er groter te doen uitzien. Dat laatste lijkt op het eerste gezicht wat eigenaardig, maar als een van je kunstwerken het focuspunt in de kamer wordt, dan lijkt alles in die kamer extra groot, zeker als je het kunstwerk omvangrijk is. 

Kies voor grote meubels

Wallpaper Sparrow Snijder&CO Minimalistische woonkamers

Als je een kleine kamer hebt, dan denk je misschien dat grote meubels niet passen en dat je moet opteren voor kleinere stukken omdat je dan meer ruimte hebt rondom de meubels. Niets is minder waar. Als je vele kleine meubels plaatst, dan lijkt de kamer direct rommelig, maar als je voor een paar grote exemplaren kiest zoals deze sofa, dan ziet de kamer er overzichtelijk en groter uit. Kies ook zeker voor meubels in ongeveer dezelfde kleur als de rest van het interieur. Je kunt gerust een paar kleine accessoires toevoegen zoals tafeltjes en kussens, maar probeer dat aantal te beperken.

Plaats het prachtig meubilair op pootjes

Je kunt niet alleen kiezen voor grote meubelstukken, maar ook voor meubels die op dunne poten staan, zoals een sofa die van de grond staat. Je creëert namelijk een optische illusie als je de onderkant van je meubilair nog kunt zien. Hang ook zeker je televisie omhoog aan de muur want die zorgt voor hetzelfde effect. 

Lichtgekleurde muren en vloeren doen wonderen

Niet alleen je plafond verdient een licht kleurtje, maar ook de vloeren en muren, zeker omdat die voor een vergrotend element zorgen. Lichtgekleurde oppervlakten weerkaatsen namelijk licht in de ruimte en daardoor lijkt de ruimte groter. Dit is zeer goed nieuws voor liefhebbers van hout of parketvloer, want zo’n vloer past steeds perfect bij muren in een zachte tint.

Een goed doordacht lichtplan is van onontbeerlijk belang

Ookinhetpaars de webshop voor kleurrijke kussens en prachtige plaids Ookinhetpaars Scandinavische woonkamers

Het lijkt misschien wel voor de hand liggend, maar toch willen we je nog even meegeven dat het uitwerken van een voortreffelijk lichtplan belangrijk is. Zeker als je een vergrotende optische illusie wilt ontwerpen. Kies niet enkel voor lampen aan het plafond, maar ook voor sfeerlampen voor in de knusse hoekjes of voor indirecte verlichting want die maken de ruimte instant groter!

Welke tip ga je zeker toepassen? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!