Wat zegt je huis over jou? | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Wat zegt je huis over jou?

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Moderne huizen van bdmp Architekten & Stadtplaner BDA GmbH & Co. KG Modern
Loading admin actions …

Hoe ons huis eruit ziet zegt veel over onszelf. Ben je een creatief person dan zal je huis niet al te ordelijk zijn en houd je van felle kleuren dan ben je een open en gezellige persoonlijkheid. Of is dit juist niet zo? Creëer je juist het beste in een opgeruimd huis en wat zegt het als je sokken altijd door het huis dwalen en je maar geen afstand kan doen van je oude kleren? Je leest er alles over in dit Ideabook!

De kleur van voordeur

Of je nou uithuizig bent of niet. Een rode deur betekent volgens de kleurenexperts dat je niet bang bent om te zeggen wat je denkt. Heb je een blauwe deur dan ben je in bijna alle situaties volledig op je gemak. Groen is een tikkeltje traditioneel en zwart staat voor conservatief en gereserveerd.

Wij kozen voor de rode deur op de foto.  De kleur van de deur, de sfeervolle ramen en de Engelse heg zien er uitnodigend en vrolijk uit. Binnen verwachten we Charles Dickens achter zijn schrijftafel . Dat het interieur in zijn geheel niet Dickens is zie je in dit Ideabook!

Bed

Vind je het opmaken van je bed 's ochtends een verspilling van je tijd, dan is de kans groot dat je je werk niet leuk vindt en je minder vaak naar de sportschool gaat dan je van plan was. Er is namelijk een enquête gehouden onder 68.000 personen. En uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat er een verband bestaat tussen een keruig opgemaakt bed en de houding van persoon ten opzichte van werk en sporten. 

Wij weten eerlijk gezegd niet wat we hiervan moeten denken en houden ons vast aan de gedachte dat het beter is om je bed opengeslagen achter te laten. Een onopgemaakt bed roeit immers huisstofmijt uit?

Je sokken

Hoe ziet jou sokkenlade eruit? Chaotisch of juist geordend? Slingeren je sokken door de kamer en heb je meer wezen dan gezellige koppels, dan ben je hoe gek het ook klinkt waarschijnlijk een geordend en gedetailleerd persoon. Deze opvallende conclusie hebben wetenschappers na uitvoerig onderzoek getrokken. Mensen die heel nauwgezet werken en letten op details, doen dit vooral met de belangrijke dingen in hun leven en niet zozeer met de ordening van de sokken.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van je huis, vraag om advies aan een van onze professionals.

Wandspreuken

Heb je veel spreuken in je huis aan de muur hangen, dan helpt dit jou waarschijnlijk om gelukkig en kalm door de dag te komen. Mooi is de spreuk op de muur op de foto. ‘Alles wat je aandacht geeft, groeit’ van Aristoteles. Of met andere woorden alles wat je aandacht geeft groeit. Dat geldt zowel voor de positieve dingen als de negatieve.  Dus loop je te veel te piekeren over iets. Niet doen. Het probleem zal er alleen maar groter door worden. Richt je liever op iets dat je graag wilt doen en leuk vindt!

Kledingkast

Je kledingkast hangt vol met kleding die je niet meer draagt. Een jurk die je droeg op de bruiloft van je broer, de broek die je niet meer past of de jas die nog van je moeder is geweest. Kleding die bol staat van de herinneringen. Heb je moeite om ze weg te doen, maar lijkt het je wel handig om meer ruimte in je kast te hebben? Maak een foto van de dierbare kledingstukken en geef ze weg of gebruik de stof als kussensloop, maak er een knuffel van of verzin iets anders creatiefs.

Onder het bed

Meubels Landelijke slaapkamers van Teakea Landelijk
Teakea

Meubels

Teakea

Deze slaapkamer ziet en netjes uit. Maar het kan best zijn dat de ruimte onder het bed vol ligt met rommel. Iedereen heeft namelijk een plek om losse troep in te schuiven. De kast in de kamer,  of achter een berg kussens. Handig als er onverwacht bezoek voor de deur staat of gewoonweg omdat je niet weet waar je alles moet laten. Wat zegt dat over ons? Dat we niet perfect zijn. Gelukkig maar!!

Kun je toch wel wat tips gebruiken voor een opgeruimd huis, kijk dan ook eens in dit Ideabook.

Hoe is het met jou verameling sokken. Een rommeltje of liggen ze keurig samen in de kast? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!