Voor en Na: van verwaarloosd naar prachtig opgeknapt eigentijds | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van verwaarloosd naar prachtig opgeknapt eigentijds

Johan van Dijk Johan van Dijk
van Guillaume Jean Architect & Designer
Loading admin actions …

Een verwaarloosde oude ruimte opknappen is in principe niet zo moeilijk om uit te voeren, maar om sfeer in een ruimte te krijgen kan soms wat meer inspanning vereisen. Met de juiste professional is dat natuurlijk geen probleem. De verwaarloosde ruimte waar we nu een kijkje gaan nemen is een bijzonder geslaagd voorbeeld. In feite is het niet meer dan een studio, maar door slimme oplossingen en de juiste inrichting is het een prachtig ruim geheel geworden. Voor dit project zijn we afgereisd naar Portugal. Architect en ontwerper Guillaume Jean is verantwoordelijk geweest voor deze prachtige verbouwing.

Voor: stijlvol, maar verwaarloosd

De ruimte zag er voor de verbouwing eigenlijk best wel stijlvol uit, maar alleen heel erg verwaarloosd. De grote ramen bieden meer dan voldoende mogelijkheden voor een heerlijk fris en licht interieur. Ben je ook zo benieuwd om de verandering te zien? We gaan snel een kijkje nemen in de getransformeerde ruimte.

Na: licht en eigentijds

De verbouwing en inrichting hebben een prachtige uitwerking gehad. In een eerste oogopslag denk je in een hotelkamer of een mooie grote slaapkamer te zijn. Een leuke zithoek en een aangenaam bureau om aan te werken. Maar we weten natuurlijk wat dit in werkelijkheid is: een studio. En als je dan een studio als deze ziet, dan weet je direct dat zo’n klein huis helemaal zo slecht nog niet is.

Voor: krappe deuren

Deze foto van de oude situatie laat nog meer verwaarlozing zien. Ondanks de witte muren ziet alles er grauw en zeer onaantrekkelijk uit. En dan hebben we het nog niet over de krappe deuren gehad die te zien zijn. Ook hier moest eerst flink de sloophamer gehanteerd worden voor er een mooie nieuwe situatie kon ontstaan.

Na: prachtige kastenwand

Wat een ander beeld zien we nu! De krappe deuren hebben plaatsgemaakt voor ruime en brede doorgangen. Verder valt ook hier weer op hoe prachtig licht de ruimte geworden is. Een moderne sfeer die door de houten vloer een landelijk tintje heeft gekregen. Uiteraard kun je niet om de schitterende kastenwand heen in het midden. Of is dat misschien toch iets anders? We zullen dat snel gaan zien!

Na: verborgen kleine keuken

Een nadeel van studio’s is vaak dat de keuken dicht bij het bed te vinden is. En om de keuken ’s ochtends nou als eerste te zien als je wakker wordt is niet het meest aangename uitzicht. Daarom is deze kleine keuken dus ook prachtig weggewerkt achter de schuifdeuren die op de vorige foto nog gesloten waren. Extra handig als je ’s avonds geen zin meer hebt om de keuken nog op te ruimen: zodra de deuren dicht zijn zie je er niets meer van!

Voor: gedateerde wasbak

Van de oorspronkelijke badkamer was ook weinig meer te maken. Als je deze gedateerde wasbak ziet, dan zegt dat in feite al genoeg. En ook aan de tegels was absoluut geen eer meer te behalen. Uiteraard is deze ruimte ook niet overgeslagen bij de verbouwing. We laten de oude troep dan ook voor wat het is en gaan snel naar het eindresultaat kijken.

Na: moderne badkamer

Nu is er sprake van een prachtige moderne badkamer. Ook ontbreekt hier het landelijke houten tintje niet door de schitterende vloer. En dat er hier hout in de badkamer is gebruikt, is geen enkel probleem. Dit hout kan tegen nattigheid en is dus heel erg geschikt voor deze ruimte.

Ben je geïnspireerd geraakt door dit project en wil je nog meer vergelijkbare projecten zien? Uiteraard ben je dan bij homify aan het juiste adres. Begin je tour langs onze diverse studio’s dan bij dit prachtige project.

Ben je tevreden met dit eindresultaat? We horen graag wat je er van vindt!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!