Heerlijk de voetjes omhoog op de bank met chaise longue | homify

Heerlijk de voetjes omhoog op de bank met chaise longue

Fleur Hartel Fleur Hartel
home 11 i29 interior architects Moderne woonkamers
Loading admin actions …

De 'gewone' bank doet het hem al een tijdje niet meer voor velen onder ons. Wij willen niet meer rechtop hoeven zitten, maar we willen onderuit liggen en bijkomen van de dag. Gelukkig is daar de bank met chaise longue, een extra verlengstuk. Zo' n bank heeft ruimte genoeg, zodat we erop kunnen eten, knuffelen, relaxen en slapen. Kortom, leven! 

Net even anders

Haast een perfect plaatje, deze foto. De kleurcombinatie geeft een sereen gevoel, maar als u goed kijkt, ziet u dat alle items in dit interieur ware eyecatchers zijn. De moderne, minimalistische bank springt er alsnog uit, want dit model is net even iets anders dan vaak gezien wordt. Ondanks het hoge designgehalte, kregen wij toch meteen zin om erop te zitten. Misschien komt dat door zijn zachte, hemelsblauwe uitstraling?

Loft stijl

Deze bank staat in een Duitse loft en daar komt het goed tot zijn recht. Hier gaat het chaise longue gedeelte dubbelop; het rechterstuk zit aan de bank vast, het linker is los. Zo naast elkaar geschoven lijkt de bank bijna op een bed. In ieder geval heeft u op deze manier nooit meer discussie met uw partner over wie er breeduit mag zitten. Heerlijk om na een zware werkdag zo naast elkaar op de bank neer te ploffen. Deze afmetingen zijn wel het meest geschikt voor een grotere ruimte.

Knalkleur

Wat ons is opgevallen is het volgende; de meeste banken met chaise longue zijn grijs. Lichtgrijs, donkergrijs, blauwgrijs, we zagen alle vijftig tinten, om het maar even flauw te zeggen. Absoluut mooi natuurlijk, maar het wint niet de originaliteitsprijs. Dus voor de durfal onder ons: Kies een knalkleur! De knalgroene bank op deze foto is een ware eyecatcher, in dit moderne, witte interieur. Leuk is dat de kleur van de bank weer terugkomt in het kleed op de vloer. Fijn de voetjes omhoog met uitzicht op de haard, wat wil een mens nog meer?

Zuurstokroze

Nog een stapje verder dan de knalgroene bank van de vorige foto, gaat dit exemplaar! U moet er van houden, maar dit is een knaller, wat ons betreft. Roze wordt steeds meer gebruikt in het interieur en dan met name als kleur voor stoelen en banken. Helemaal van nu dus, deze zuurstokbank. Durft u het aan?

De blauwe trend

The Function Suite, London antonygibbondesigns Industriële woonkamers
antonygibbondesigns

The Function Suite, London

antonygibbondesigns

Een kleur voor de bank, die naast roze momenteel veel gezien wordt, is blauw. Vooral de donkerblauwe en donkergrijsblauwe kleur zijn populair. Vooral een uitvoering in het materiaal velours is in. Op de foto is te zien dat het blauw mooi combineert met lichtere kleuren en met hout. Maar ook bij een betonlook zou de bank goed staan. Misschien is blauw ook voor u een logische keuze, want het is weer net even iets anders dan al die grijstinten, maar niet zo intens donker meteen als zwart. De bank met chaise longue op de foto heeft wat ons betreft de perfecte afmeting; niet te groot en niet te klein. Deze blauwe trendsetter kan zo terecht in menig woonkamer. 

Creatief

Dit moderne hostel in Moskou heeft een lekkere loungeplek ingericht voor haar gasten. Hier is de bank met chaise longue gecreëerd met losse kussens op een onderstel van simpele pallets. Een creatieve en goedkope oplossing, maar ook zeker weer eens iets anders! Dankzij de chocoladebruine kleur past de bank goed in het interieur dat, zeker voor een hostel, een vrij chique uitstraling heeft.  

Ideale bank

Waarschijnlijk herkent u de bank op deze foto. Misschien heeft u zelf een soortgelijk exemplaar, anders uw vrienden of familie wel. De afmeting, het model, de kleur, het is een ideale bank voor allerhande huishoudens. Het grijs, in alle tinten overigens, past prachtig in de meeste interieurs. En het fijne aan grijs is, is dat het mooi combineert met alle andere kleuren. Zo is de bank hier wat opgefleurt met groene accenten. Kaarsjes erbij aan en loungen maar! 

Cognackleurig leer

De bank van cognackleurig leer wordt momenteel veel gezien in modern en industrieel ingerichte huizen. Het liefst een vintage bank met hier en daar wat gebruikerssporen en leer dat al soepel is geworden. De stoere uitstraling van het leer, daar gaat het om. Maar degenen met een meer klassieke stijl, kenden zo'n bank al lang. Binnen deze stijl ziet het leer er wat netter uit en geeft de bank, zoals op de foto, juist ook iets chique aan een ruimte. Het past precies in de warme en klassieke sfeer van dit prachtige Amsterdamse grachtenpand dat ingericht werd door Studio Ruim. Ruimte genoeg voor al uw vrienden!

Doe maar dik

De bank met chaise longue is hier duidelijk hoofdonderdeel van de woonkamer, die ontworpen werd door het Nederlandse Paul Seuntjes Interieur en Architectuur. Het is gewaagd dat er voor een zwarte kleur is gekozen, want dat maakt de bank nog aanweziger dan dat het dankzij de afmetingen al is. Op deze foto klopt het geheel toch, omdat de ruimte verder rustig gehouden is. Wij zien onszelf hier graag zitten op een gure avond, genietend van het knisperende vuur. 

Geschikt voor kleinere huizen

Ook in een kleinere ruimte, kan de bank met chaise longue terecht. Zo blijkt bijvoorbeeld uit deze foto. Het is slim dat er voor een lichte kleur is gekozen, want dat houdt dit gedeelte van het huis optisch wat ruimtelijker. Wat een geluk dat dit lieflijke exemplaar precies past. 

Niet met de schoenen op de witte bank

Wit is altijd goed als het gaat om de inrichting van een huis. Het is een prettige basis waaraan allerlei kleuraccenten toegevoegd kunnen worden. Een witte bank, een groot oppervlak, geeft een ruimte al snel een serene uitstraling. Zo ook op deze foto. Bij deze kleur vloer, valt de witte bank extra op. Maar wit betekent wel; opletten. Kijk uit met dat glas rode wijn, vieze kinderhandjes en natuurlijk al helemaal niet met de schoenen aan onderuit op de chaise longue.

Ideeën voor de woonkamer nodig? Hier vindt u inspiratie!

Voor gepast advies over uw inrichting en de keuze voor een geschikte bank, kunt u contact opnemen met onze professionals.

Beeld van meer verschillende soorten banken, vindt u in dit ideabook

Welke van de banken past het beste in uw interieur? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!