Container: een huis voor minder dan €39.500,- | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Container: een huis voor minder dan €39.500,-

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Minimalistische huizen van Stefan Brandt - solare Luftheizsysteme und Warmuftkollektoren Minimalistisch
Loading admin actions …

Voor iedereen heeft het concept huis een andere  betekenis. De ene persoon droomt van een woonboot, de ander van een boerderij op het platteland en ook zijn er steeds meer mensen die klein willen wonen. Met zo min mogelijk spullen en zo veel mogelijk in vrijheid. Een prachtig voorbeeld hiervan is een huis gemaakt van een zeecontainer. Makkelijk te verplaatsen en eenvoudig in elkaar te zetten!

Misschien kun je je er niets bij voorstellen. Hoe kun je wonen in een zeecontainer? Kijk met ons mee in dit Ideabook waarin we je een containerhuis laten zien met alles dat je nodig hebt om comfortabel te kunnen wonen.

Alles in een

In dit Ideabook kijken we naar een kleine woning, gemaakt van een zeecontainer. Dit project is een initiatief van de Duitser Stefan Brandt. Hij wilde een mini huis bouwen dat compleet autonoom kan werken. Dat wil zeggen zonder aansluiting op voorzieningen als water en stroom. De basis van het huis vormt een zeecontainer. Aan de buitenkant zijn deuren en ramen geplaatst zonder onrecht te doen aan het stoere karakter van de container. De deuren van de container kunnen het huis volledig afsluiten of vormen uitgeklapt een mooi terras.

Duurzaam en sterk

Containerhuizen zijn gemaakt van staal en zijn daardoor uiterst duurzaam en weerbestendig. Je zou denken dat het bewerken van staal moeilijk is, maar niets is minder waar. Met de juiste kennis is het verrassend eenvoudig om het minihuis naar je eigen wensen aan te passen. Er zijn verschillende manieren om het staal te bewerken om openingen voor de ramen en deuren te maken zonder de structuur van de container te beschadigen.

Het containerhuis van Stefan Brandt Pocket bewijst dat je met een beetje creativiteit een prachtige kleine woning kunt creëren. Het leuke is dat je de woning geheel kunt aanpassen naar je eigen smaak. Misschien houd je van een moderne, minimalistische, Scandinavische of juist een andere stijl?

Het plan

Voordat we het containerhuis binnen gaan, laten we je eerst de plattegrond van het huis zien. Op de tekening zie je dat alle essentiële elementen van het huis aanwezig zijn, met inbegrip van een slaapkamer, een keuken en een badkamer. Hoewel het huis maar een oppervlakte heeft van vijftien vierkante meter is de ruimte optimaal georganiseerd. Het terras biedt ook extra ruimte als de containerdeuren uitgerold zijn.

Wil je ook zo'n containerhuis? Als hobbyruimte, vakantiehuis, kantoor of om in te wonen? Laat je adviseren door een van onze professionals.

Het interieur

Het interieur is verrassend licht en stimuleert de openheid van de kleine ruimte. De houten vloeren passen mooi bij de natuurlijke en lichte sfeer. Op de achtergrond zie je de douche die door een glazen wand is gescheiden van het woongedeelte van het containerhuis.

Het meubilair is beperkt tot het minimum en heeft ook meerdere functies. Zoals de bank die niet alleen als zitmeubilair gebruikt kan worden maar 's avonds omgetoverd wordt tot een bed. De grote glazen openslaande deuren sluiten direct aan op de buitenruimte en nodigen de bewoners uit om te genieten van het kleine terras.

Voor 2500 heb je een huis

Dit containerhuis lijkt te mooi om waar te zijn, maar is echt volledig functioneel en voorzien van alle gemakken. Het huis is uitgerust met elektrische circuits, verwarming en isolatie. Een containerhuis is misschien niet voor iedereen geschikt, maar is een goed alternatief voor degene die op zoek is naar een betaalbare flexibele woning.

De vraag naar kleine huizen neemt steeds meer toe door toegenomen kosten van woningen en torenhoge hypotheken. De meeste zeecontainers kosten niet meer dan 2500 euro en zijn te transformeren tot het huis(je) van je dromen.

Ben je nog niet uitgelezen en gekeken en wil je meer inspiratie? Neem dan ook eens een kijkje in dit Ideabook. Hier nemen we je mee in een mobiel huis dat overal neergezet kan worden. 

Zou jij in een klein huis kunnen wonen? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!