Tien prachtige (schuifbare) oprit poorten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tien prachtige (schuifbare) oprit poorten

press profile homify press profile homify
modern  door Triumph-Zaunsysteme, Modern
Loading admin actions …

Niet iedereen heeft er één maar als dat wel het geval is dan kan het zeker een mooi item en visite kaart voor het huis zijn. Bij oprit (inrit) poorten denken veel mensen aan een luxe uitstraling met krullen en smeedijzer. Over het algemeen kan dat wel het geval zijn, maar het kan ook altijd anders natuurlijk. Modern en lux kan ook strak en sfeervol zijn (rechte lijnen en/of  mooie sierlijke variaties zoals bloemen en nog meer bijzondere sierwerk). Voor een ieder mens is dat dus een persoonlijke voorkeur en/of smaak hoe de oprit poort eruit komt te zien. 

En niet te vergeten kan een poort ook in en/of met een ander materiaal tentoongesteld worden, zoals hout, steen, staal en/of een combinatie hiervan. Of in diverse kleuren natuurlijk. Genoeg om naar uit te kijken dus in dit artikel. Heel veel inspiratieplezier!

Zwart zit altijd goed

Een mooi uitziende zwarte (schuifbare) oprit poort dat perfect past bij dit prachtige uitzicht (op de achtergrond)! De poort is in een moderne stijl ontworpen. De rechte lijnen die in een puntvormige wijze eindigen geven de look een strakke finish. Daarnaast zijn er ook een aantal mooie sierlijke vormingen in het midden van de poort verwerkt. Dit geeft het toch een wat zachtere uitstraling en laat de gehele poort niet te strak overkomen. Ook leuk om te zien dat de poort breed genoeg is voor een extra poortje – voor de voetganger.

Ook prettig om te zien hoe de zwarte kleur van deze mooie (schuifbare) oprit poort heel beeldig kleurt met de rest van het kleurcontrast van onder andere de groenrijke omgeving. Daar is goed over nagedacht.

Een klassieker

van Armet Klassiek

De titel van deze foto verklapt het al een beetje bij dit plaatje. Ja het is zeker een klassieker en dat straalt deze prachtig uitziende (schuifbare) oprit poort zeker ook uit. Breed genoeg om een mooie indruk achter te laten, maar groot genoeg om bescheiden te blijven. De rechte lijnen worden hier mooi afgewerkt in een puntvorm (wat tevens ook als beveiliging kan dienen – veiligheid is natuurlijk ook belangrijk). En daar tussenin kunnen we zien hoe elk deel van het hek in een sierlijke vorming wordt getransformeerd – inclusief decoratieve bollen aan de bovenkant van de oprit poort(en).

Temperamentvol

Deze poort geeft een temperamentvolle uitstraling. In combinatie met deze vurige kleur – inclusief de rechte lijnen in het ontwerp van de poort – heeft de (schuifbare) oprit poort een strakke maar klassieke uiterlijk gekregen.  Wat ook fijn is, is het feit dat het een mooie match heeft met de dakpannen van het huis. En vooral niet te vergeten de lengte en makkelijke doorgang die het geeft om naar binnen te kunnen komen. Het creëert een brede (in de lengte) en toegankelijke opening om naar binnen te komen.

Eenvoudig mooi

van Armet Klassiek

Weer een klassieker (geïnspireerd door hekken en schuttingen specialist Armet) maar dit keer in een eenvoudige en moderne uitstraling. De poort heeft geen imposante uitwerking maar geeft toch wel een uitnodigende en moderne look aan de rest van de omgeving. Het is ook iets hoger opgesteld (de onderkant) dan de (schuifbare) oprit poorten in de vorige drie foto's. Met de sierlijke vorming in het midden brengt het de rest van de poort in een ander daglicht. Klassiek eenvoudig dus.

Roestvast staal

Deze stoer uitziende (schuifbare) poort heeft een simpele uitstraling maar geeft toch een modern gevoel. Dat komt mede dankzij de witte trespa platen die zich in het midden bevinden. Tevens zorgen deze trespa platen ervoor dat het uiterlijk van de (schuifbare) poort niet te kaal eruit ziet en toch wat body geeft als eindresultaat. De rest van de (schuifbare) poort is verwerkt met het materiaal – RVS. Door de makkelijke grote openingen, geeft deze poort een ruime en overzichtelijke uitzicht aan de andere kant. 

Imposante indruk

van Armet Klassiek

Een poort waar er ongetwijfeld veel aandacht en tijd aan is besteedt. Het eindresultaat mag er zeker wezen en straalt ook echte vakmanschap uit! Dat komt mede en eigenlijk voornamelijk door de sierlijke en imposante uitstraling dat in het midden van de oprit poort is ontworpen. Met de stenen muren aan beide kanten geeft het een prachtige afwerking. Wat ook heel mooi terug te zien is, is hoe het (soortgelijke) steenmateriaal dat gekoppeld is aan de poort, ook op de weg is toegevoegd. Het geeft alle verschillende materialen – die hier gebruikt zijn – bij elkaar een prachtige uitstraling. Vooral ook met de serene omgeving op de achtergrond erbij.

Simpel maar stijlvolle vorm

RVS poort met klassieke vormgeving Klassieke tuinen van Kouwenbergh Machinefabriek B.V. Klassiek
Kouwenbergh Machinefabriek B.V.

RVS poort met klassieke vormgeving

Kouwenbergh Machinefabriek B.V.

Niet te klein maar toch wel groot genoeg om een positieve indruk achter te laten. De simpele stijl in de oprit poort is prachtig afgewerkt door de ronde cirkels die zich zowel aan de bovenkant als de onderkant van de poort bevinden. Met de rechte (dikke) lijnen – aan beide zijden en de uiteinden, zowel de binnen als buitenkant – krijgt de oprit poort die stijlvolle blikvanger. 

Sierlijkheid

Geen rechte lijnen voor deze (schuifbare) oprit poort maar mooie sierlijke vormingen (in de vorm van een hart). Weer eens een ander uitzicht. Ook al is het in een zwartachtige kleur, toch geeft het een fleurige en vrolijk effect op de rest van de omgeving. Een prachtig ontwerp is dit! 

Nog een pluspunt erbij is dat er gelukkig rekening is gehouden met de keuze van het materiaal (voor de oprit poort) – gezien de (kleine) steile helling van de oprit om wat stevigheid vraagt is dit een geschikte oprit poort die de daad aan zou kunnen.

Indrukwekkend

modern  door Maison Noblesse , Modern
Maison Noblesse

Luxury Gates and Fences

Maison Noblesse

Wat een prachtige en unieke versiering dat aan de bovenkant van deze hoge poort is gedisplayed. Er is ongetwijfeld veel aandacht aan dit prachtstuk besteedt. De sierlijke vormingen vullen de rechte lijnen hier super goed aan. Echte vakmanschap dus en daar mag zeker ook een beetje mee gepronkt worden. 

Voorbeeldig

De lengte en breedte van deze poort past heel mooi in deze omgeving. Niet te vergeten ook in goede verhouding met het hek/schutting van de buren. In plaats van sierlijkheid hebben in de bewerking van de poort, zijn er simpele lijnen in het midden verwerkt (met een kleine buiging). Een beetje anders is ook niks mis mee. 

Nog niet genoeg gekregen van soortgelijke foto’s? Neem dan gerust een kijkje in dit ideabook

Welke (schuifbare) oprit poort behoort nu al tot jouw favoriet? Laat ons weten door te reageren via onderstaande comment sectie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!