6 Terrasoverkappingen met stijl | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 Terrasoverkappingen met stijl

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
van Brut Deluxe Architecture + Design
Loading admin actions …

De herfst is nu het ideale moment om het terras in het vizier te nemen. Alle schoonmaak- en verbouwingsactiviteiten, waar we in de hitte van de zomer slecht en vaak helemaal niet aan toekomen kunnen nu met meer plezier en gemak aangepakt worden. En nu we daar toch bezig zijn: wat dacht je van een nieuwe overkapping voor het terras? Wie voor een goede kwaliteit overkapping kiest kan dan namelijk ook in de nattere jaargetijden van de open lucht genieten en zo het terrasleven nog een beetje verlengen. Ter inspiratie hebben wij hier voor jullie een aantal pergola's en terrasoverkappingen van onze experts op een rij gezet.

Kleurenspel

Wie zegt dat een terrasoverkapping neutraal, bescheiden en saai moet zijn? Wie een vrolijke sfeer en wat kleur aan de tuin wil geven kan in plaats daarvan naar deze kakelbonte variant grijpen. De individuele elementen kunnen overigens verplaatst worden, zodat je heel flexibel op de verschillende weersomstandigheden en stand van de zon kunt reageren en naar believen in de schaduw, halfschaduw of stralende zonneschijn kunt zitten. En als de volgende zomer net zo nat wordt als deze, kun je het terras toch gewoon gebruiken en de grauwe wolken simpelweg achter de bontgekleurde dakelementen schuiven.

Groene oase

Voor iedereen met groene vingers en een liefde voor de natuur is deze terrasoverkapping de perfecte keus. Klimplanten die een sterk verweven pergola vormen en een bladerdak boven ons hoofd uitspreiden maken van het terras een groene oase. Bij de keuze van de beplanting kun je voor blijvend groene klimplanten kiezen en zo ook in de winter van een groen bladerdek genieten of je kunt planten kiezen die in de herfst hun blad verliezen en zo meer licht in huis doorlaten gedurende de wintermaanden.

Bioklimatisch

Bioklimatische overdekkingssystemen zijn de nieuwste uitvinding als het gaat om de vormgeving van terras en tuin. Deze overkapping laat zich met de hand of met een elektronisch systeem besturen en aan de verschillende weersomstandigheden op verschillende niveaus aanpassen. Veel modellen hebben zelfs een regensensor en openen en sluiten automatisch. Deze overkapping overtuigt niet alleen door gemak maar heeft optisch ook veel te bieden, vinden wij. Een echte aanwinst voor iedere tuin!

De zeilen bijzetten

Voor hen die graag iets lichters en luchtigers hebben is dit zonnezeil een prachtig alternatief voor grote en massieve pergola's of overkappingen of het gebruikelijke zonnescherm. Dit zeil beschut tegen zon, wind en lichte regen en is met een stijlvol design een echte blikvanger voor buiten. Is de winter onherroepelijk gekomen en wil je meer licht in huis halen? Dan kan dit zeil eenvoudigweg opgevouwen en opgeborgen worden in afwachting op de lente. 

Natuurlijk

Vaak zijn de meest eenvoudige oplossingen het meest elegant. Dit is hier in ieder geval waar, want deze overkapping is een prachtig exemplaar van natuurlijke accenten en een eenvoudige constructie. Een lichtgewicht aluminium frame vormt de basis voor de in elkaar verweven wilgentakken. Dit project laat zien dat traditie en moderniteit succesvol hand in hand kunnen gaan.

Verlicht

Ten slotte laten we hier een project zien dat misschien niet uit de privésferen komt, maar desondanks als inspiratie kan dienen voor tuin of terras. Deze lichtinstallatie bespant een openbaar plein voor kerst: waarom niet een kleinere variant voor de tuin om zo een gezellige atmosfeer buiten te creëren? Voor late zomeravonden of donkere winterdagen kan een lichtdek als deze een bijzondere charme met zich meebrengen dat zelfs heel eenvoudig met een kale pergola en wat kerstverlichting te construeren is.

Velen houden van buiten zitten; om te zonnen, roken, frisse lucht opsnuiven of voor complete tuinfeesten. Maar het is toch jammer om zonder de tuin of terras te moeten doen bij ieder regenbuitje of teveel wind? Zoals we hier gezien hebben zijn er vele mogelijkheden om in weer en wind van de buitenlucht en -licht te genieten; van grootse, robuuste constructies tot elegant lichte overkappingen.

Welke van deze terrasoverkappingen zou jij in je tuin of op je terras of balkon willen? Deel je mening hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!