Van tuinhuis naar droomhuis, voor minder dan 210.000 euro | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Van tuinhuis naar droomhuis, voor minder dan 210.000 euro

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van zymara und loitzenbauer architekten bda Modern
Loading admin actions …

We tonen je vandaag de verrassende transformatie van een klein tuinhuis naar een waar droomhuis. De verbouwingskosten voor deze energie-efficiënte woning waren lagen dan 210.000 euro. De architecten van Zymara en Loitzbauer waren verantwoordelijk voor de verbouwing. Ze zijn gespecialiseerd in dergelijke projecten en geloven dat elke woning getransformeerd kan worden tot modern droompaleis. Om je een idee van hun werk te geven laten we je hieronder de schitterende resultaten van de verbouwing zien. Heb je behoefte aan een dosis inspiratie? Kijk dan snel met ons mee!

Oude staat

Laten we eerst kijken naar het verleden, gewoon om je een idee te geven van de omvang van de veranderingen die het tuinhuis ondergaan heeft. Het is moeilijk te geloven, maar dit gebouw was de basis waarmee de architecten moesten werken. Natuurlijk is het direct duidelijk dat er heel wat obstakels overwonnen moesten worden voordat deze woning een droompaleisje genoemd kon worden. De tand des tijds heeft dit huisje behoorlijk aangetast waardoor het echt om een upgrade verlegen zat… ..

Nieuwe stijl

Wat een verschil! De oude muren zijn niet meer terug te vinden. Het twee verdiepingen tellende gebouw kreeg een abstract uiterlijk dat erg modern oogt. De verdiepingen vormen een massieve eenheid, dat laatste wordt verminderd door de vele raampartijen die hier en daar een andere ligging en vorm hebben. Zo wordt er een speelse dynamiek gecreëerd die voor de nodige variatie zorgt, maar dit alles binnen de regels van de minimalistische stijl: strakke vormen en elementaire tinten. De tuin rond de woning heeft echter een organische stijl die erg mooi contrasteert met de woning.

Interieur

Het lichte kleurenpalet dat we buiten zagen wordt binnen nog eens dunnetjes overgedaan; zo ontstaat die ingetogen stijl die tegenwoordig in zwang is. We vinden de zwarte bank en rode stoel erg stijlvol omdat ze voortborduren op de abstracte stijl die we buiten ook zagen. Anders dan in de moderne interieurs uit de jaren tachtig, waarin alle elementen in de woonkamer (vloer, meubels, wanden) een abstracte Mondriaan look hadden, is er in deze woonkamer gekozen voor een combinatie tussen een natuurlijk ogende houtvloer en moderne meubels. De lichte wanden zorgen voor een neutrale achtergrond waartegen jij naar hartenlust kan experimenten met expressieve meubels en decoraties. Samen met een expert ontwerp je snel een prachtige woonkamer!

Licht

Een van de meest belangrijke elementen in de woonkamer is daglicht. Het beïnvloed sterk de sfeer van je woning en geeft je direct een goed gevoel. Op dit voorbeeld zien we een groot raam bij de trap waardoor het licht diep in het interieur kan doordringen. Het oude tuinhuisje was vrij donker, dus werd er tijdens de verbouwing veel aandacht besteed aan lichtopeningen. Deze mooie trap neemt ons van uit deze living annex eetkamer mee naar boven. Meer mooie ideeën voor de eetkamer kun je hier vinden. 

Overloop

Geheel in stijl vinden we deze lichte overloop op de eerste etage. De transparantie en de openheid worden gewaarborgd door deze mooie balustrade van glas. We zien de houten leuning van de trap er achter. Ook hier weer treffen we de mooi vormgegeven ramen: een liggend de ander staand. De houtvloer zorgt voor de warmte in de kamer, terwijl de wanden voor de visuele rust zorgen. Deze combinatie zien we tegenwoordig vaak en dat is natuurlijk niet zonder reden. Juist vanwege zijn rustige look wordt deze combinatie vaak toegepast! 

Strak

De hedendaagse badkamer is: strak, overzichtelijk, gemaakt van natuurlijke materialen, zoals natuursteen of marmer, en doet dienst als een soort spa waarin de gebruikers helemaal tot rust kunnen komen. In deze douche zien we veel van deze aspecten terugkomen: de grijze stenen vormen een strakke muur die door zijn donkere tint erg rustgevend aandoet. Er is een overzichtelijke indeling gemaakt waarbij rechts de nodige opbergruimte gerealiseerd is. Deze donkere opbergvakken geven een extra dosis temperament aan de ruimte. 

Zijkant met tuin

We hebben vanaf deze zij een mooie blik op de woning in de avond. De huiselijke gloed verlicht de omgeving en laat ons zien waarom de bewoners in de avond met goed weer nog graag even buiten zitten. De tuin krijgt een sprookjesachtige look en het terras is mooi verlicht, zodat je gesprekken met familie en vrienden altijd een goede sfeer hebben. Met deze laatste blik op de woning sluiten we de tour af; we zijn erg verrast door de mogelijkheden die er zijn om een tuinhuis te veranderen in een droomhuis. Voor we verder gaan, geven we je nog even een aantal belangrijke feiten over deze nieuwe woning: 

Oppervlakte: 70 m² + 69 m²

Primaire energievraag: 105,8 kWh / (m²a)  

Bouwkosten: 65.000 € (1 deel) + € 142 000 (2e fase)

Deze studio is niet heel groot, maar je hebt er alle ruimte! 

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!