Voor en Na: donker hok wordt lichte studio | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: donker hok wordt lichte studio

Johan van Dijk Johan van Dijk
modern  door こぢこぢ一級建築士事務所, Modern
Loading admin actions …

Een studio blijft een bijzonder type woning. In dit kleine appartement worden vrijwel alle kamers van het huis in één ruimte ondergebracht. Alleen de badkamer is bijna altijd een afgesloten ruimte. Natuurlijk is er ook onder de studio’s de nodige variatie te vinden. En dat geldt ook zeker voor de stijl waarin een studio wordt ingericht. In dit geval gaan we kijken bij een donker hok dat op schitterende wijze getransformeerd is tot een lichte studio. Met een heel leuk en origineel ontwerp en een praktische indeling heb je in dit huis helemaal niet meer het gevoel dat het klein is. Tijd voor een kijkje in Japan om dit werk van de architecten van Kodikodi te bekijken.

Voor: een duistere plek

Donker en bijna een beetje eng ziet deze plek er uit. Absoluut geen plek om lekker te kunnen wonen. Maar als je goed kijkt zie je toch zeker mogelijkheden. De grote ramen kunnen voor een goede lichtinval zorgen en met de ruimte zelf is ook zeker wel wat te doen. Er is immers geen plek zo lelijk, of er is wel iets leuks van te maken. We gaan snel kijken naar de situatie zoals die nu is!

Na: lichte plek met industrieel gevoel

Van de duisternis die in de oude situatie aanwezig was, is niks meer te zien. We zien een schitterende lichte plek, die een heel leuk industrieel gevoel opwekt. Maar dan wel industrieel met een landelijk randje. Het plafond zorgt namelijk voor het fabrieksgevoel, maar de schitterende met geverfd hout beklede muren en meubels brengen een stevig landelijk accent aan in de ruimte. Aangezien dit een studio is zien we vele functies in dezelfde ruimte. We gaan ze allemaal even apart bekijken.

Koken en eten

In een studio kan het soms een groot nadeel zijn dat je moet slapen in dezelfde ruimte waar een aantal uren eerder een complete maaltijd bereid is. Maar in deze studio heb je helemaal niet het gevoel dat de keuken en het bed zich in dezelfde ruimte bevinden. De keuken is namelijk op een hele mooie manier afgescheiden van de rest van de kamer. Een handige oplossing die ook een heel fraai ruimtelijk effect geeft. Een extra luxe in deze studio is verder de grote eethoek. Dit zie je in dergelijke onderkomens ook niet zo vaak!

Details

In het geval van deze woning is het zo leuk om kort even op de details in te gaan. De ontzettend leuke manier waarop buizen een kast op z’n plek houden is al zo mooi om te zien, en de accessoires die daarin geplaatst zijn geven extra uitstraling aan de ruimte.

Slapen

Achter het bed vinden we zo’n zelfde leuk kastje als achter de eethoek. En ook de manier waarop het bed zelf is aangekleed is zo leuk om te zien. Een quilt zorgt voor een hele gezellige sfeer en leidt de aandacht als het ware een beetje af van het bed. Daardoor ontstaat een heel ruim en leuk gevoel in de kamer.

Lekker op de bank

Als we een paar stappen terug doen, kunnen we de combinatie van de woonkamer en de slaapkamer nog beter zien. Een fraai geheel en een leuke plek om lekker op de bank bij te komen van een drukke dag.

Frisse badkamer

De lichte tinten die overal in het huis steeds weer terugkomen, zijn ook overduidelijk in de badkamer aanwezig. Het zorgt voor een fris en opgewekt gevoel. Als je nog niet helemaal wakker bent voordat je gaat douchen dan word je dat in deze ruimte wel.

Benieuwd geworden naar meer creatieve kleine woningen? Bekijk dan ook deze prachtige studio.

Vind jij dit een geslaagde verandering? Laat gerust een reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!