Voor en Na: van krot naar stoere woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van krot naar stoere woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van ELVARQUITECTOS Modern
Loading admin actions …

Voor sommige huizen lijkt alleen de sloopkogel uitkomst te bieden. Een huis met een zeer vervallen uiterlijk en een krakkemikkige constructie is namelijk voor niemand een pretje om in te wonen. Maar zelfs met het allerergste krot dat er maar te bedenken is, kan de juiste architect uit de voeten. Het is natuurlijk een kwestie van investeren en als je als bewoner dat gaat doen, dan kun je een huis weer helemaal bij de tijd brengen. In deze Voor en Na gaan we zo’n huis zien. Terwijl je denkt dat sloop de enige optie is, is dankzij de Argentijnse experts van ELV een herboren en stoere woning ontstaan.

Voor: een waar krot

Betonrot, afgebladderde pleisterlagen en schimmels die zowel het bouwwerk als de gezondheid bedreigen. Dat was nou precies het geval met deze woning. Volgens de Nederlandse maatstaven zou dit huis onbewoonbaar verklaard moeten worden. De tranen springen je in de ogen bij het zien van deze beelden. Maar het onmogelijke is hier mogelijk geworden: dit huis is getransformeerd in een prachtige vernieuwde woning. We laten dit krot dus mooi voor wat het is en gaan snel door naar de nieuwe situatie.

Na: industrieel en modern

Niets, maar dan ook werkelijk waar niets, herinnert nog aan de oude situatie. Er lijkt een compleet nieuw verrezen te zijn. De stevige bakstenen muur geeft een industrieel tintje aan het uiterlijk van de gevel en de vormen zelf zorgen voor een heel frisse en moderne uitstraling. De privacy lijkt ook heel goed gewaarborgd, want van het interieur is niet veel te zien. De stevige deuren sluiten het huis goed af van de buitenwereld. Voor het gevoel van veiligheid in een stedelijke omgeving is dat ook zeker een aangename toevoeging.

Eclectische uitstraling

We zagen net al de fraaie combinatie van industriële en moderne elementen, maar als je eenmaal op de binnenplaats bent, dan zie je dat er in het ontwerp nog meer stijlen te herkennen zijn. De eclectische uitstraling wordt mede gevormd door het landelijke gehalte van de houten deur. Een klein tuintje zorgt voor een natuurlijk accent in de stedelijke omgeving.

Lichte keuken

De inrichting van het huis is modern en vooral heel erg licht. Hierdoor lijkt het huis net wat groter dan het in werkelijkheid is. De fraaie keuken is daar een heel erg mooi voorbeeld van. Een heerlijke frisse en inspirerende omgeving. Wel moet er aan de inrichting nog een en ander gebeuren en het is hier zeker aan te bevelen dat op een zo minimalistisch mogelijke manier aan te pakken. Verder zie je vanaf deze plek ook het mooie gazon dat zich op een besloten binnenplaats bevindt. Een heerlijke luxe in de stad!

Binnenplaats

Keken we net vanuit de keuken naar de binnenplaats, we doen nu juist het omgekeerde. De prachtige eclectische architectuur is hier ook weer erg goed te zien. En wat vooral goed zichtbaar is, is hoe mooi besloten deze tuin ligt. Hier heb je volop privacy en kun je van heerlijk warm genieten, zonder dat je last hebt van de buren.

Carport

We zagen de voordeur al eerder, maar zien nu ook de carport die er naastgelegen is. Erg fijn om ook de auto binnen de beslotenheid van het huis te kunnen parkeren. Heel fraai zijn de dakramen die voor extra lichtinval en een erg leuk visueel effect zorgen. De transformatie van krot naar stoere woning had niet beter kunnen zijn!

Sta jij aan de vooravond van een grote verbouwing, maar twijfel je nog sterk over de manier waarop je dat aan wilt gaan pakken? Dit project kan je dan misschien nog verder op weg helpen!

Sta je op het punt om je bestaande huis grootscheeps te gaan verbouwen? Laat ons weten hoe jij het aan gaat pakken!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!