Ontwikkeling van een tuin in de stad! Een prachtig project! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ontwikkeling van een tuin in de stad! Een prachtig project!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Moderne tuinen van GARDEN TROTTER Modern
Loading admin actions …

Zoals Voltaire zo treffend Voltaire zei:  We moeten onze tuinen onderhouden.  Maar hoe je dat als je in de stad woont waar een tuin niet altijd vanzelfsprekend is en het lastig kan zijn om planten te kweken en te verzorgen? Dat urban gardening heel goed mogelijk is blijkt uit de vele initiatieven in steden als Rotterdam, Kopenhagen en Berlijn. Braakliggende terreinen worden omgetoverd tot de mooiste buurtmoestuinen, dakterrassen kleuren groen en voor de stadshuizen verschijnen heuse geveltuinen. Stadstuinieren is op dit moment ongekend populair!

Ook in Parijs raakt stadstuinieren steeds meer in zwang. De tuin in dit Ideabook ligt in de omgeving van Parijs en is een oase van groen in een verder stedelijke omgeving. De tuin is een ontwerp van het Franse landschapsarchitectbureau Garden Trotter. De ontwerper van de tuin heeft een kale buitenruimte getransformeerd tot een levende tuin waar het fijn toeven is voor zowel mens als dier.

Neem een snel een kijkje in dit Ideabook, doe inspiratie op voor je eigen tuin en geniet van de beelden!

Voor

Zo ziet de buitenruimte eruit voor de tussenkomst van de experts van Trotter Garden. Een kale, lege en ongezellige ruimte die niet uitnodigt voor een wandeling of buiten zitten. Het is moeilijk om je voor te stellen dat dit stukje gras straks omgetoverd is tot een prachtige stadstuin.

De schets

Op de foto zie je de ontwerptekening van de tuin. Je ziet dat het gras nu omsloten is door borders met vaste planten, heesters en bomen. De tuin geeft nu veel meer een geborgen gevoel. Ook zorgt de toevoeging van groen voor diepte en spanning in de tuin. Achterin de tuin is een verhoogd vlonderterras getekend. Een ideale plek om te ontspannen, een boek te lezen of te genieten van de zon.

Bent je ook ontevreden over je tuin, maar weet je niet precies wat je kan veranderen. Laat een tuinschets maken door een van onze tuinarchitecten. Vaak is een kleine ingreep voldoende om van je tuin een aangename plek te maken.

De ontwerptekening

Dit is de ontwerptekening van de tuin die de ruimte zal veranderen in een prachtige tuin. Je ziet dat de tuinarchitect twee terrassen heeft getekend. Een grote aan huis en een kleine achterin de tuin. Overal waar je zit kijk je in het groen van de planten, bloemen en bomen. Aan de linkerkant van de tuin schermen de blokbomen de de tuin af van de nieuwsgierige blikken van de bomen. Twee rode plantenbakken achterin de tuin zorgen voor een mooi kleuraccent.

Loungeplek

Het houten terras van essenhout is een heerlijke plek om te zitten en te genieten van de planten, de zon, een goed boek en een drankje met vrienden. De eenvoudige vormgeving van het tuinmeubilair zorgt ervoor dat alle aandacht naar het mooie ontwerp van de tuin gaat.

Inzoomen op de eettafel

Op het terras achterin de tuin staat de eettafel met vier stoelen. De ideale plek voor lange lunches met de hele familie. Het terras ligt midden tussen de planten en is van het andere terras gescheiden door het mooi onderhouden grasveld. Lands de muur van de schuur van hout groeit een klimroos en in de borders rond het terras staan vaste planten en zomerbloeiers.

Plantenbakken als eyecatchers

De grote rode vierkanten plantenpotten verspreid in de tuin bieden een vleugje jaren zeventig. Door de eenvoud van de andere elementen en materialen in de tuin vormen deze plantenbakken echte eyecatchers. Ze contrasteren prachtig met het groen van de planten, het hout van de terrassen en de grijze kleur van de schuur.

Typisch Frans

Langs de witte muur groeien drie pijnbomen. De bomen onderbreking de muur en zorgen voor meer hoogte in dit gedeelte van de tuin. Ook doen ze je herinneren aan de in vorm gesnoeide bomen in de oude Franse van weleer.

Ten slotte

We zijn aan het eind gekomen van de rondleiding. We hopen je net zoals wij genoten hebt van de foto's en ideeën en inspiratie hebt opgedaan voor je eigen tuin. Zin in nog een rondleiding. Kijk dan ook eens in dit Ideabook.

Doe jij aan stadstuinieren? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!