14 slaapkamers die je woonst er nog mooier laten uitzien | homify

14 slaapkamers die je woonst er nog mooier laten uitzien

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Home staging Amsterdam | Verkoopstyling TheGreenHouse Amsterdam THE GREEN HOUSE Home staging Kleine slaapkamer Wit
Loading admin actions …

De slaapkamer is een van de meest diverse kamers in een huis of appartement. Het dient om in te slapen, maar je kunt de kamer ook bezigen om te werken, te ontspannen of te sporten (denk bijvoorbeeld aan yogaoefeningen of een zumbales). Net zoals de kamer zelf, zijn ook de interieurdesigns van slaapkamers enorm verschillend. Zo kun je bijvoorbeeld opteren voor een exotische vibe, een meer chiquere stijl of een Scandinavische look. Omdat we nooit genoeg kunnen krijgen van de prachtige en unieke slaapkamer designs die vervaardigd worden door onze professionals, zetten wij maar al te graag 14 fantastische slaapkamers in de kijker.

Haal het Oriëntaal gevoel in huis

Ben je een fan van Oriëntaalse stijlen? Kies dan eens voor een design zoals dit, want het zorgt voor een buitengewone sfeer doorheen je gehele woonst. Om deze stijl te bekomen, moet je werken met donker kleurige lampen die voor gedempt licht zorgen en ook met afgeronde en speciale vormen. Hou de inrichting relatief strak, op uitzondering van de lamp.

Durf te gaan voor een eclectische inrichting

Hoewel je in een slaapkamer moet oppassen met veel speciale motiefjes of in het oog springende kleuren (die kunnen namelijk de ontspannenheid van je slaapkamer verlagen), kun je nog steeds gaan voor een eclectische inrichting. Dit voorbeeld laat je namelijk zien dat een uitbundig en excentriek design toch voor de nodige rust zorgt. Dankzij het gebruik van gelukzalige kleuren zoals blauw en lichtgeel, het bloemetjesmotief dat terugkomt op de muur en in accessoires en de minimalistische witte look, zul je toch direct tot rust kunnen komen in deze kamer.

Een kolossaal koloniaal interieur

Frans eiken Abdijvloer De Vloerderij bv Koloniale slaapkamers
De Vloerderij bv

Frans eiken Abdijvloer

De Vloerderij bv

Misschien ben je nog niet zo bekend met de term koloniaal interieur, maar geen nood. We leggen het maar al te graag aan je uit. Als je kiest voor een koloniale stijl, combineer je lichte muren als basis met een prachtige houten vloer. De vloer mag zowel donker als licht zijn, maar de muren moeten zo rustig mogelijk blijven. Omwille van die redenen is dit ontwerp een perfect voorbeeld van een koloniaal design.

Hou het strak maar toch nog zeer aantrekkelijk

Afscherming van het slaapgedeelte IAA Architecten Industriële slaapkamers
IAA Architecten

Afscherming van het slaapgedeelte

IAA Architecten

Denk je aan een industrieel interieur? Dan komt waarschijnlijk een relatief strak design in je op en dit kan wat saai of eentonig lijken. Wel, dit design bewijst net het tegenovergestelde. Ja, er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van wit waardoor het geheel strak blijft, maar de ronde vormen en knalgroene muur zorgen voor een aantrekkelijke en moderne toets.

Niet voor niets een klassieker!

Ontwerp Slaapkamer Blendio Klassieke slaapkamers
Blendio

Ontwerp Slaapkamer

Blendio

Hoewel je tegenwoordig verschillende kleurencombinaties terugvindt in slaapkamers, is er toch een combinatie dat er nog steeds bovenuit steekt en dat is zwart-wit. Je kunt misschien opteren voor een volledig witte kamer met zwarte accessoires of je kunt ook gaan voor dit design waarbij zowel zwart als wit gebruikt worden op de muren en dus niet alleen wit.

Magnifieke moderne stijl

Worldmap Brick BN International Moderne slaapkamers
BN International

Worldmap Brick

BN International

Ook in de moderne stijl draait het allemaal om soberheid en de afwezigheid van teveel benodigdheden. Het verschil met een minimalistische stijl is dat er toch net iets meer kleur gegeven wordt aan het interieur. Je kunt ook gerust gebruik maken van een speciaal motiefje of een prachtige wandbekleding zoals deze.

Een geliefkoosd landelijk design

Kaartje of Kip FOTOBEHANG: Lentedag Kaartje of Kip Landelijke slaapkamers
Kaartje of Kip

Kaartje of Kip FOTOBEHANG: Lentedag

Kaartje of Kip

Wil je graag een landelijke vibe doorheen je slaapkamer laten stromen? Ga dan voor een ontwerp zoals dit. Als je een landelijk interieur wilt creëren, gebruik dan natuurlijke elementen zoals hout, groene kleuren (verf, planten, bloemen, etc.) en opteer misschien ook wel voor een accessoire met wat blauw lucht en wolken op. Als je zo'n landelijke stijl wilt bereiken met verf, ontdek dan zeker eens deze tips voor het schilderen van je slaapkamer.

Waan je in één, twee, drie aan de Mediterrane kust

slaapkamer vakantiewoning Studio Groen+Schild Mediterrane slaapkamers
Studio Groen+Schild

slaapkamer vakantiewoning

Studio Groen+Schild

Heb je een voorliefde voor zon, zee, strand en lekker eten? Dan is de Mediterrane stijl echt iets voor je! Om je slaapkamer perfect om te toveren tot een zonovergoten kamer, moet je prachtig en lichtgekleurde stenen op de vloer gebruiken, je kastjes in een lichte kleur schilderen en natuurlijke materialen zoals hout integreren. Een raam mag niet ontbreken want je wilt de zon en de prachtige natuur direct kunnen zien als je ontwaakt.

Meedogenloos minimalistisch

Villa Biesvaren_05 HOYT architecten Minimalistische slaapkamers
HOYT architecten

Villa Biesvaren_05

HOYT architecten

Een minimalistische stijl is zeker niet voor iedereen weggelegd en zeker niet als je houdt van veel spullen en benodigdheden. Hoewel een minimalistisch interieur eentonig of té strak lijkt, is het toch een stijl die je moet overwegen als je fan bent van een modern en uniek ontwerp. Als je graag zo’n minimalistische vibe in huis wilt halen, dan is dit ontwerp de perfecte inspiratie voor je.

Steeds een geslaagde slaapkamer dankzij een Scandinavische stijl

Licetto in de kleur Steel Blue en Silk White Pure & Original Scandinavische slaapkamers
Pure & Original

Licetto in de kleur Steel Blue en Silk White

Pure & Original

Als er een stijl is die de voorbije jaren enorm opgekomen is, dan is het wel de Scandinavische stijl. In deze stijl staan rust, sereniteit en comfort, maar ook een knusse en warme uitstraling centraal. Het lijkt misschien een onmogelijke klus om al deze aspecten te combineren in eenzelfde interieurontwerp, maar dit voorbeeld laat je zien dat het mogelijk is, en nog op een beeldschone manier ook.

Rustieke vibe met zeer veel charme

Wil je je slaapkamer snel kunnen omtoveren tot een charmante ruimte met heel veel persoonlijkheid? Kies dan voor een slaapkamer in een rustieke stijl. In een rustieke slaapkamer zoals deze draait het allemaal om de natuur en het één worden met de buitenwereld. Om dit ontspannend gevoel te ontwikkelen, gebruik je best hout (ga voor oneffen hout of houtblokken) en benodigdheden gemaakt van natuurlijke stoffen (bijvoorbeeld een wollen vloermat). Vergeet ook niet om een raam te installeren in je kamer.

Laat de zon in je hart dankzij deze tropische slaapkamer

Herenhuis IJburg Steigereiland, slaapkamer met hemelbed Florian Eckardt - architectinamsterdam Tropische slaapkamers
Florian Eckardt – architectinamsterdam

Herenhuis IJburg Steigereiland, slaapkamer met hemelbed

Florian Eckardt - architectinamsterdam

We hadden het al over de mediterrane stijl waarmee je de zon direct in huis haalt, maar ook dankzij een tropisch design zoals dit lukt dat in een instant. Kies voor een felle kleur (rood, blauw of oranje zijn steeds een goede keuze), een prachtig wit gordijn voor over je bed en een houten vloer.

Kleine maar zeer fijne slaapkamer

Slaapkamer - home staging Amsterdam | Verkoopstyling TheGreenHouse Amsterdam THE GREEN HOUSE Home staging Kleine slaapkamer Wit
THE GREEN HOUSE Home staging

Slaapkamer – home staging Amsterdam | Verkoopstyling TheGreenHouse Amsterdam

THE GREEN HOUSE Home staging

Zelfs al beschik je over een kleine slaapkamer, dan nog kun je een grote look ontwerpen. Bij het ontwikkelen van het interieurdesign voor een kleine slaapkamer moet je rekening houden met het buitenlicht (integreer steeds een of meerdere ramen), de juiste kleuren (lichte kleuren zijn beter dan donkere), het aantal kasten (ga voor ingebouwde kasten) en nog zoveel meer. Dankzij deze aspecten lijkt je kleine slaapkamer direct een pak groter. 

Slaapkamer en badkamer in één fantastische ruimte? Ja, het kan!

Wil je graag je slaapkamer en badkamer omtoveren tot een grote ruimte en tegelijkertijd de eigenheid van beide kamers bewaren? Richt de ruimte dan in zoals in dit voorbeeld. Dankzij de scheidingswand creëer je een privacy gevoel voor in de slaapkamer, maar behoud je toch nog steeds dat open en uniek gevoel.

Welke slaapkamer vind je het mooist? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!