Moderne, elegante woonkamers waar iedereen van droomt | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne, elegante woonkamers waar iedereen van droomt

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
Moderne woonkamers van Voltaj Tasarım Modern
Loading admin actions …

Het woord 'elegant' doet velen van ons denken aan iets potsierlijks. Iets schoons en degelijks dat ergens ook een beetje wordt aangetast door vergane glorie. Waar deze associatie precies in schuilt is ongetwijfeld de oubolligheid van het woord zelf, want de definitie ('iets aantoonbaar moois') laat weinig ruimte tot interpretatie over. Toch, om het woord en alles wat wij hieraan koppelen even in een goed daglicht te stellen, heb ik tien voorbeelden van moderne, elegante woonkamers bij elkaar gezocht. Hier vinden klassieke schoonheden, alsook moderne invloeden elkaar om het beste in elkaar naar boven te halen.

Want zeg nu zelf, stiekem geven we allemaal heel veel om dat wat we al kennen. De nostalgie blijft altijd voor warme gevoelens zorgen.

Van Alle Markten Thuis

Minimalisme steekt menigeen in het oog als leeg en nietszeggend. De ander vindt het weer prachtig schoon, ruimtelijk en met veel ruimte voor rust en eigen interpretatie. Waar ligt de middenweg dan? Juist, in het samenkomen van modernisme en minimalisme. Zo krijgt men elegante woonkamers waar iedere moderne visie in verwerkt kan worden. Op deze foto ziet u de rechte, lange lijnen zo herkenbaar voor minimalisme gecombineerd met het zachtaardige van modernisme. Een woonkamer zowel geschikt voor gezinnen als voor het jonge, stijlvolle stel.

Simpel en Elegant

Elegante woonkamers horen het schone te vinden in de stijl waaruit ze voortkomen zonder overdadig te worden. Deze moderne woonkamer doet dit door goed gebruik te maken van natuurlijke kleuren, het nodige wit en veel natuurlijk licht. Hierdoor opent de kamer zich, en de open haard is daarbij een mooie toevoeging voor de koude winternachten. Dergelijke elegante woonkamers zijn degene die we zijn bij onze vrienden met stijl. De woonkamers die we het liefst zelf zouden hebben. Om te benijden, zo simpel doch elegant.

Er Zit Meer In

Het gebruik van donkere kleuren is bij lange na niet meer zo populair in woonkamers als dat het eerst was. We zoeken eerder naar open ruimtes, met veel licht om extra te ensceneren dat ruimtes wel degelijk groter zijn. Maar wat als we dit idee eens loslaten? Wat als we eens naar de positieve toevoegingen van hout en donkere kleuren kunnen kijken? We zullen zien dat elegante woonkamers ontstaan met een lichte toets van rustiek hout, alsook de openheid van modernisme. Zie op deze foto een dergelijk voorbeeld. Natuurlijk, krachtig en bovenal kalmerend. Het is bij lange na niet zo deprimerend als men zou denken.

Sierlijk Landelijk

Lucky 4 Ranch Rustieke woonkamers van Uptic Studios Rustiek & Brocante
Uptic Studios

Lucky 4 Ranch

Uptic Studios

Landelijke woonkamers hebben altijd tot de verbeelding weten te spreken. Het zachte hout, de enorm zachte banken en het optimaal gebruik van licht en welkome kleuren. Het maakt een kamer direct ontspannen, en om eerlijk te zijn doe ik niets liever dan direct op die bank duiken met een goed boek. En dat is direct wat deze woonkamer tot moderne, elegante woonkamers doet horen. De klassieke toevoeging van landelijke elementen die een elegantie met zich meebrengen. Toch wordt het nergens oubollig of kitsch vanwege de moderne invloeden. Denk aan het vele licht, de goed geplaatste spots en het summiere gebruik van metaal.

Een Elegant Karakter

De moderne rommel is een overzichtelijke, althans dat willen we doen geloven. We bouwen extra ruimte, lades en kastjes om de vele spullen die we hebben op te bergen en dat maakt voor menigeen de woonkamer van nu. En laat precies daar de elegantie in schuil gaan, zo ook op deze foto. Elegante woonkamers ontstaan niet enkel uit uitgekiende ontwerpen, een karakter is meer dan grotendeels verantwoordelijk voor elegantie. Vandaar dat ik deze woonkamer tot de elegante woonkamers reken. Het is er eentje vol verschillende stijlen en vormen, en toch weet het met zijn karakter alles bij elkaar te houden.

Klassiek & Modern in Één

Klassieke schoonheden vergaan niet, althans dat zou je denken. Toch zien we klassieke invloeden afnemen mettertijd, vooral omdat we classificeren als iets oubolligs. Maar, zo bewijst deze woonkamer, er schuilt altijd nog iets sterks in de stijlen van weleer. Zo zien we hier het voorbeeld van elegante woonkamers die het midden vinden tussen oud en nieuw. De bank op kop is een boegbeeld van de moderne bank terwijl de bank en stoel aan weerszijden zo uit oma's woonkamer lijken te komen. Het maakt elegante woonkamers zo uniek, die samensmelting tussen twee stijlen.

Buiten en Binnen

Op deze foto zien we een voorbeeld van elegante woonkamers aan zee,  of ergens in de afgezonderde heuvellandschappen waar men heerlijk kan genieten van het uitzicht. De woonkamer is een directe reactie op de natuur buiten, duidelijk te zien aan de aansluitende kleuren alsook de grote ramen waardoor natuurlijk licht naar binnen komt. Deze elegante woonkamers vinden schoonheid in kalmte, wat de blauwe kleuren dan ook duidelijk communiceren. Een simpel pareltje, eentje waar we ongetwijfeld allemaal wel eens willen zijn.

Fris & Jong

De moderne stadsmens woont steeds vaker in luxe appartementen, waar veel tijd wordt gestoken in prachtige, ruime kamers waar meerdere functionaliteiten samen komen. Op deze foto zien we een samensmelting van eet- en woonkamer. Het contrast tussen de donkere kleuren van het woongedeelte en het felle van de stoelen geven de kamer dynamiek. Er ontstaat een frisse ruimte, die elegante woonkamers naar een volgend niveau weet te tillen.

Rust in Grijs

Luxe is voor iedereen anders, al kunnen we er allemaal over uit dat elegante woonkamers als deze tot de absolute top horen. Een televisie, prachtig versmolten in de muur boven de zwevende open haard. Combineer dit met de grote, open ramen en een overduidelijk uiterst comfortabele bank en je hebt een woonkamer waar niemand ooit weg wilt. De grijze kleuren zijn er ter versterking van de rust, er is een ruimte om te denken. Daarnaast komt het groen van de natuur des te sterker uit, wat enkel bijdraagt aan de kalmte.

Voor de Durfal

Garage Loft Industriële woonkamers van BRICKS Studio Industrieel
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Rustieke woonkamers zijn zo overdadig nog niet. Dat bewijzen deze Nederlandse ontwerpers die met deze ruimte een heel nieuw, elegant licht laten schijnen op het industriële. De vele kleuren, veelal binnen het bruine en grijze spectrum, componeren een prachtig geheel. De details, welke in overvloed aanwezig zijn, vullen de kamer aan en maken het tot een levendig geheel. Dit zijn elegante woonkamers voor zij die op zoek zijn naar karakter. Een woonkamer voor de durfal. 

Wat vindt u een goed voorbeeld van moderne, elegante woonkamers? Deel het met ons in een reactie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!