Op rozen. De mooiste behangetjes met roosmotief

Yanaika Zomer Yanaika Zomer
Inspiratie natuurlijke muurdecoratie, Muurmode Muurmode Muren & vloeren
Loading admin actions …

Wie zich een rozenbehang voorstelt komt al gauw uit bij wit behang met roze of rode rozen. Liefst met een sierlijke doornentak. De bijhorende inrichting vraagt om witte houten meubelen en romantische prullaria. In dit ideabook laten we zien dat het ook heel anders kan. We zien kleurrijke variaties op het geijkte bloemetjesbehang en moderne inspiraties. Sommige zijn nog steeds romantisch, dat mag best, maar dan wel met een tikkeltje meer avontuur. 

Een romantisch begin

Muurbloem Design Studio_Collection Flowers + Leaves_Deathnettle&Rose homify Moderne muren & vloeren Behang

Laten we eerst eens kijken naar een mooie invulling van het klassieke roosjesbehang. We zien een witte achtergrond, groene takjes en roze pioenrozen. Prachtig, mits goed gebruikt. Dit motief doet het schitterend in deze barokke ruimte, zonder dat het lijkt of het het originele behang is. Sterker nog, de ruimte krijgt een heel moderne look door deze wandbekleding. Bijzonder is ook dat de makers van dit behang de afmetingen van je kamer gebruiken om tot één complete wandbedekking te komen. Geen naden en de mogelijkheid één grote afbeelding de plaatsen.

Grijstint

Ook dit behang vormt een variatie op het bloemetjesbehang dat we nog wel eens tegenkomen in Engelse hotelkamers. Een prachtige  grote roos met gebladerde takken. In dit geval is echter al het rozerood verdwenen en ook de groene takken zijn hun kleur verloren. Klinkt dat saai? Alles behalve! Er ontstaat een mooi contrasterend kleurenspel dat ondanks een druk motief toch rustig blijft. 

En nu even knallen

Melli Mello Posters.nl Klassieke muren & vloeren Muurstickers & decoratie

Dit is een favoriet! Voor deze wand is gekozen voor een kleurrijk behang met rozen. En orchideeën en krullen en vlinders… eigenlijk met van alles. Een eclectisch behangetje kortom dat van deze kamer een fantastisch feestje maakt. De barokke meubeltjes met moderne bekleding in verschillende motieven en de vele gekleurde kussentjes maken dat deze kamer ongeschikt voor muurbloempjes. Hier woont een durfal met een sprankelende persoonlijkheid.

Ik geef je een roosje mijn roosje

Goed, even een stapje terug, want niet iedereen is gecharmeerd van zoveel vuurwerk. In deze woonkamer blijft het rustiger, maar zeker charmant met vier rode bloemen boven de haard. In een verder wit geschilderde ruimte kunnen een paar muurstickers een leuk effect geven. Er zijn veel verschillende soorten te koop. Hele kleintjes voor een kleine verrassing in een hoekje of kamerbrede voor een groots effect. Deze roosjes lijken uit de haard te groeien en maken de huiskamer meteen gezellig.

Takje

Hierboven zagen we al wat een mooi effect het kan geven om van een kleurrijk motief een zwart wit variant te maken. Deze mooie rozentakken (of zijn het magnolia's?) zijn realistisch vormgegeven en juist daarom zo interessant. De nerfjes van de bladeren, de onregelmatigheden in de takjes en de schaduwen en kleurverschillen in de bloemen. Een grijs behangetje dat toch echt niet snel zal vervelen.

De gouden kooi

Wat een verrassende combinatie. Dit behang lijkt haast de originele wandbekleding die je zou kunnen tegenkomen in een oud kasteel. We zien krulmotieven, bloemen en bladeren uitgevoerd in een lichtgrijs met wit. Je stelt je er Louis XIV bankjes en kastjes bij voor en zware houten vloeren. Het zou ook zomaar mooi kunnen staan in een moderne inrichting, maar dat vonden de ontwerpers niet genoeg. Als uit een andere tijd kwamen daar plotseling allemaal gekleurde vogeltjes het kasteel binnen en namen plaats op de vele verschillende takjes. Wat een leuk behang is dit geworden! Heel geschikt voor de woonkamer, maar ook heel leuk voor een hippe meidenkamer.

Combineren is het sleutelwoord

Interiors, Mineheart Mineheart Moderne muren & vloeren Behang

Ook dit behang lijkt van een andere tijd. Een fijn gedetailleerd motief van veel verschillende bloemen, uitgevoerd in een lichtgrijs met wit. Een prachtig behang dat mooi zou passen bij een klassieke inrichting. Maar door één element toe te voegen blijkt dit behang zomaar geschikt voor een compleet andere inrichting. De hertenschedel met gewei geven dit behang een totaal andere uitstraling. Speel eens met dit soort contrasten en kom erachter dat een klassiek behangetje onverwacht goed kan werken.

Zeg het met bloemen

Deze is ook mooi zeg! We bekijken weer even een wat kleurrijker behang. Een mooi vol motief van verschillende bloemen in een bijzondere kleurstelling. Wees niet te bang dat het teveel wordt of bouw een beetje rust in door het bij één wandje te houden. Hier is gekozen om een mooi kastje te omlijsten met een fleurig geheel dat niet alleen in het behang zit, maar ook in het kussen op de stoel. Op het kastje is nog plek voor echte bloemen waardoor eenieder meteen vrolijk zou worden van deze ruimte. Let ook op de lijstjes aan de muur. Met zo'n drukke wand zouden foto's en schilderijen wellicht minder tot hun recht komen. En ach, wie wil er nog kunst aan de muur als de wand zelf al zoveel te bieden heeft.

Met stip

Muurbloem Design Studio_Collection Senses_FirstLook_IBL homify Moderne muren & vloeren Behang

We hebben al een paar keer gezien hoe goed een modern behang het kan doen in een klassieke ruimte en hoe klassieker behang zomaar goed combineert met moderne elementen. De roos lijkt wel een missing link tussen oud en nieuw. Ook hier is sprake van een prachtige oude ruimte met sierlijke ornamenten, lambrisering en een schitterend bewerkte deur. Natuurlijk zou je daar een velours behang met Franse lelies kunnen plakken. Maar door dat niet te doen wordt deze ruimte speels en modern en leent het zich voor bijvoorbeeld een horecagelegenheid. De rozen zijn sierlijk en verfijnd, maar door de combinatie met een klein motief op de achtergrond en de grote blauwe bollen draagt dit behang het beste in zich van vroeger en nu. 

La vie en rose

Inspiratie natuurlijke muurdecoratie, Muurmode Muurmode Muren & vloeren Behang

We sluiten af met een echt rozenbehang. Roze, romantisch en realistisch; Je kunt ze bijna ruiken. In deze slaapkamer die alles in zich heeft om de dag er met je lief door te brengen, is gebruik gemaakt van fotobehang. Hiermee kun je schitterende effecten bereiken, variërend van straattaferelen tot landschappen en van portretten tot close-ups uit de natuur. Een heerlijke sprei, veel kussens, een schapenvachtje… wat zou je hier anders op de muur plakken dan rozen?

Ook een romanticus? Of toch wat avontuurlijker? Laat een comment achter en vertel ons of een rozenbehang wat voor jou is.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine