Wonen zonder compromissen

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
CASA OLGA www.cabreidiazarquitectes.cat, CABRÉ I DÍAZ ARQUITECTES CABRÉ I DÍAZ ARQUITECTES Minimalistische huizen
Loading admin actions …

Vandaag leiden we je rond in een spannend huis. Het huis is een ontwerp van het Spaanse architectenbureau Cabre I Diaz. De architecten hebben een huis met een wel heel bijzondere architectuur ontworpen voor klanten in Barcelona. Een modern huis zonder franje, toeters en bellen, maar met duidelijke lijnen, rustige kleuren en een minimalistische vormgeving. Dat dit niet ten koste gaat van luxe en comfort laten de foto’s in dit Ideabook zien. Ga je mee?

Staatkant open

Als we het huis vanaf de straat bekijken zien we dat het huis zich duidelijk onderscheid van het huis van de buren. Het huis heeft aan de buitenkant geen ramen en sluit zich zo volledig af van de buitenwereld en waarborgt zo de privacy van de bewoners . Het hek dat de woning omsluit is gemaakt van geperforeerde platen in aluminium. Zoals je op de foto ziet heeft de architect voor de entree gebruik gemaakt van hetzelfde materiaal.

Straatkant gesloten

Zo ziet het huis eruit als de deur gesloten is. De woning is nu nog introverter en mysterieuzer als op de foto hiervoor. Het huis geeft nog niets prijs van de architectuur van het interieur en het leven van de bewoners.

Een lichtovergoten interieur

We gaan het huis in en zien dat de architect aan de achterzijde niet spaarzaam is omgegaan met het plaatsen van ramen. Integendeel. Hier is een grote glazen pui over de hele breedte van het huis geplaatst. De ramen verbinden de kamers met de tuin en maken het interieur licht en luchtig. De open ruimtes,  het designmeubilair en het wit onderstrepen het moderne, lichte en luchtige karakter van het huis.

Elegante woonkamer

Hier geven we je een kijkje in de woon- en eetkamer. Zoals je ziet loopt de architectuur van de buitenkant van de woning naadloos door in de stijl van het interieur. Het beeld wordt gedomineerd door stijlvolle designmeubels en geraffineerde accessoires. De glanzende witte materialen worden sporadisch onderbroken door zwart, grijs of licht hout. Alleen de rode stoel onder de trap zorgt voor een fel kleuraccent.

Moderne slaapkamer

De slaapkamer is gelegen boven in het huis en heeft rondom een grote glazen pui. Vanaf hier hebben de bewoners direct toegang tot het balkon en is het uitzicht over de daken van de stad fenomenaal. De inrichting is onder het motto less is more. Weinig overbodige accessoires en een rustig kleurgebruik. Het hoogtepunt is de combinatie van een losstaand bad en een moderne open haard. Deze elementen en het gebruik van hout geven de ruimte een gezellige sfeer. Achter het bed bevindt zich de kleedruimte.

High-tech badkamer

Natuurlijk, de vrijstaande badkuip in de slaapkamer is nog niet alles. De woning heeft meerdere ruime badkamers die de bewoners veel comfort en luxe  bieden. Ook hier is de kleur wit alom vertegenwoordigd. De douche loopt gelijk met de vloer en is uitgerust met een zogenaamde Rainshower, een massagestraal en verschillende toepassingen die de badkamers tot absolute wellness-oases maken.

Wil je ook zo’n moderne woning. Neem dan ook eens een kijkje in dit Ideabook. Misschien vind je hier de inspiratie om het huis van je dromen te realiseren! Of laat je adviseren door een van onze architecten.

Wat vind je van deze woning? Laat het ons hieronder weten!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine