Niets Hollandser dan kaas: The Cheese Factory | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Niets Hollandser dan kaas: The Cheese Factory

Stoa. Stoa.
Loading admin actions …

Vandaag nemen we je mee naar een Oudhollandse zaak: The Cheese Factory. De excellente kazen zorgen voor een schitterende smaakmaker op je broodje of als blokje op de verjaardagstafel. Diego Alonso Design heeft een authentiek pand volledig ingericht als moderne shop, maar zonder het authentieke karakter van het product en het pand uit het oog te verliezen. We nemen je mee door de shop en laten je alle hoeken en gaten zien (bij wijze van spreken). Diego Alonso Design heeft een ruimte ervaring als het aankomt op de realisatie van totaalconcepten in een interieur, maar een kaaswinkel was een nieuwe klus. Kijk met ons mee wat de resultaten zijn. Be inspired!

Entree

Oudhollandser dan dit kan bijna niet (misschien dat de koek en snert bij het schaatsen het overtreffen): een kaaswinkel in een historistisch pand. Deze setting laat de tijden van weleer herleven en doet onze smaakpapillen een sprongetjes maken (figuurlijk gesproken). Het is een winkel met een uitnodigende etalage die samen met de heerlijke geur als het ware naar binnen lokt. Een echte kaasliefhebber kan deze winkel niet voorbij lopen. Dat zullen we dan ook zeker niet doen…

Totaalconcept

Hier is alles kaas: de lampen, de counter ( een kaasplank) de accessoires en natuurlijk de echte producten op de planken. We lopen rond in dit ambachtelijke bedrijf en we komen al snel tot de conclusie dat het  beperkte aanbod van vroeger vandaag de dag ingeruild is voor een bijzonder grote diversiteit aan smaken. Wat een rijkdom! En wat een plezier beleven we er aan om deze wereld van kaas te ontdekken. Natuurlijk wel met mate, want kaas is wel gezond, maar van te veel kaas wordt je een… juist ja. Daarom is onze strategie die van de spaarzaamheid en deze is vooral gericht op het ervaren van de verschillende smaken, en daar ben je in deze winkel voor aan het goede adres.

Variatie

Nu kun je met eigen ogen zien dat er een grote variatie aan kazen te krijgen is in deze winkel. Een bijzondere soort (eigenlijk een beetje een samenwerking tussen het Verre Oosten en ons kikkerlandje) is de wasabi kaas die een exotische flavor bergt in dit oer-Hollandse winkeltje. Het assortiment wordt mooi gepresenteerd tegen de achtergrond van een gigantische kaasrasp. Typisch zo'n idee van Diego Alonso Design die zo een interieur weet te creëren, dat de identiteit van het bedrijf: The Cheese Factory als kaasexpert, op een overtuigende wijze weet te communiceren.

Traditioneel

Met deze toonbank en de planken aan de bakstenen muur krijgen we de sfeer van een oude kaaswinkel/fabriek voor geschoteld. Het design werkt op deze manier sterk met het idee of gevoel van nostalgie, dit wordt versterkt door de schoolbordverf waarop met krijgt geschreven is. Dit laatste zien we vaak in hedendaagse shops, maar het schoolbord bestaat natuurlijk al sinds 1841, want toen werd het bord uitgevonden. Dus ook daar vinden we een stukje nostalgie.

Overzicht

Het is belangrijk dat je voldoende overzicht in je shop hebt. Daarom is deze indeling ook zo succesvol. Het is een veel gehoord compliment van de klanten dat ze de spullen zo makkelijk kunnen vinden. The Cheese Shop richt zich ook op producten rond kaas, zo vind je leuke mokken en bakjes die van pas kunnen komen tijdens het ontbijt.

Lunchen

The Cheese Factory is een Nederlandse onderneming en waar zijn Nederlanders goed in? Juist, handel drijven. Dus wat doe je als je een kaaswinkel opent, dan zorg je dat mensen er tijdens de lunch ook een sandwich kunnen komen eten- misschien nemen ze wel een een stukje kaas mee voor thuis. Zo sla je twee vliegen in één klap. Een sfeervolle inrichting is daarbij natuurlijk zeer belangrijk.

Lunchen

Je verse broodje nuttig je in de gezellige lunchroom. De industriële setting is helemaal van deze tijd en zorgt voor een gezellige, hippe sfeer waarin je met je collega's prima kunt lunchen: toch net iets beter dan de bedrijfskantine, al was het alleen maar omdat je in deze gezellige kaaswinkel even uit de werkcontext van het kantoor bent. Het meubilair lijkt wel afkomstig uit een oude school en neemt ons wederom mee terug in de tijd, waarin het leven nog een stuk rustiger en overzichtelijker was. Diego Alonso Design wist het authentieke pand om te toveren tot een hedendaagse, Hollandse lunchroom met een schitterende sfeer. Als je in de buurt bent moet je echt even een broodje gaan halen in deze Amsterdamse zaak. 

Tot zover de superleuke winkel. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je woonkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Inspiratie voor je luxe woning vind je hier!

Hoe ziet je ideale zaak eruit? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!