Een prachtig huis dat opvalt door zijn eenvoud | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een prachtig huis dat opvalt door zijn eenvoud

Stoa. Stoa.
Woning te Tytsjerk Moderne huizen van Dorenbos Architekten bv Modern
Loading admin actions …

Het leven van tegenwoordig vraagt veel van ons. We jagen ons geluk na, maar ook dat van onze geliefden. In ons hectische dragen we veel verantwoordelijkheid: op ons werk in binnen ons gezin. Daarbij onderhouden we zo goed als dat gaat een sociaal netwerk, dat dikwijls ook op het zakelijke vlak van belang is. Het lijkt wel alsof we als een jongleur verschillende ballen in de lucht proberen te houden. Zou het niet fijn zijn om zo nu en dan (of misschien voorgoed) te kunnen ontspannen aan deze ratrace, om gewoon eens heerlijk te kunnen genieten van het vrije buitenleven waarin niemand je stoort? Vandaag laten we je een glimp van een droom zien: die zich manifesteert in de vorm van een schitterende woning te Tytsjerk, gelegen in Friesland. Als je inspiratie zoekt dan ben je hier aan het goede adres. Kom met ons mee voor een wandeling in en rond het huis!

Eenvoud

Het huis valt op door zijn eenvoud en gaat een prachtige symbiose aan met de natuur er rondom heen. Alles aan deze woning in Friesland straalt rust en orde uit. De gelaagde structuur die we onder aan de gevel zien kent zijn voorganger in de bekende speklagen, deze zagen we al in gebouwen uit de 16e, 17e en 18e eeuw, vaak te zien in kastelen en oude stadspoorten. Hetgeen we nu zien is dus een 21ste-eeuwse adaptatie. Het is een huis met behoorlijk grote ramen die veel daglicht het interieur in laten stromen. Let ook even op het strakke dak, dat geen dakpannen heeft maar grote platen. De tuin naast het huis maakt een authentieke indruk en lijkt in te haken op het verleden van Friesland. In gedachten zien we de eerste nederzettingen in het onontgonnen land als staan.

Modern

Vanuit deze hoek zien we de verrassend moderne tuin. Een ruim terras ligt hier als een eiland van menselijke cultuur tussen de bomen van het Friese land. Voor het terras begint het gazon en dit laatste biedt je vooral in de zomer veel vrijheid om te zonnen, terwijl de kinderen of kleinkinderen genieten van een buitenspel. Ook is het mogelijk om je eigen groente te verbouwen, want naast het terras is er voldoende ruimte om zelf wat te planten.

Ingang

De ingang van het huis is overdekt door de vloer van de eerste verdieping. Let eens op de horizontale verticale bekleding van de gevel en de bijzonder grote raampartij links. Deze twee naast elkaar vormen een mooi contrast tussen een open en een gesloten vlak. Ook aan deze kant van het huis zien we de speklagen of spekbanden die het huis zo´n dynamische uitstraling geven. Op het visuele vlak gebeurt er veel in het ontwerp van dit huis: het strakke driehoekige dak, de geometrische raampartijen (vooral de kozijnen) en de reeds besproken speklagen die door hun horizontale gerichtheid mooi contrasteren met de verticale houten bekleding van de gevel. En dit alles gesitueerd in een weelderige natuur.

Strak

We zijn het huis binnengegaan en wat we aantroffen wat schitterend: het strakke ontwerp van het exterieur wordt gespiegeld in het interieur. Dit huis heeft een minimalistische vormtaal die we werkelijk overal in terug zien. Het kleurenpalet bestaat uit: bruin, metaal en wit. De inrichting is gestroomlijnd en zelfs de koelkast is in de wand geïntegreerd om de strakke lijn zo veel mogelijk aan te houden. Het warme hout van de trap steek hier allemaal mooi bij af, deze brengt ons naar de eerste verdieping waar onder andere de slaapkamers en douch te vinden zijn.

Keuken

Stel je voor dat je in deze keuken de ochtend met een kop koffie begint, terwijl het eerste licht door de grote ramen valt. Het uitzicht op de weilanden is verbluffend; de grote ramen zorgen voor een visuele verbinding tussen binnen en buiten. Wat een transparantie, in een interieur als dit voel je je gewoon vrij! Deze keuken is voorzien van de meest moderne keukenapparatuur zodat je eenvoudig aan de slag kunt. En wat dacht je van de rechthoekige, industriële afzuigkap: een waar kunstwerk! In dit huis in Friesland kom je helemaal tot jezelf!

Tot zover de hedendaagse woning te Tytsjerk. Hopelijk ben je net zo geïnspireerd als wij en minstens zo enthousiast. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends!

Zoek je schattige ideeën voor de kamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Shabby maar chique spiegels zorgen voor een romantische sfeer in huis. Hier vind je de voorbeelden!

Wat vind je van dit huis in Friesland? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!