Van oude boerderij naar hedendaagse woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Van oude boerderij naar hedendaagse woning

Stoa. Stoa.
Woning te Gytsjerk Moderne huizen van Dorenbos Architekten bv Modern
Loading admin actions …

Friesland is een geliefde stek om bij te komen van het hectische stadsleven in de randstad. Deze noordelijke provincie van ons land heeft de rust, ruimte en een heerlijk open en vooral verfrissend klimaat. Je komt er echt tot rust. Vergelijk het voorgaande maar eens met de situatie in de randstad. We kunnen rustig stellen dat we met Friesland goud in de vingers hebben. Vandaag nemen we je mee naar een hedendaagse woningen in Friesland, waarin het vrije leven een geheel nieuwe dimensie krijgt. De schitterende architectuur en de natuurlijke omgeving waarin deze huizen staat is verbluffend. Het is echt een architectuur om eens van binnen en van buiten onder de loep te nemen. In dit artikel gaan we precies dat doen. Zoek je inspiratie? In deze woningen in Friesland zul je die zeker vinden. Kijk snel met ons mee hoe een oude boerderij een hedendaagse woning werd!

Idyllisch

Deze woning te Gytsjerk haakt in op de authentieke boerderijvorm. Sterker nog: het gaat hierom een oude boerderij die een update gekregen heeft. Het pand is qua functie geswitcht naar woonhuis. Het gebied waarin deze woning staat wordt gekenmerkt door boerderijen en arbeiderswoningen. Dit pand past dus eigenlijk heel goed in deze context. De woning ligt mooi in het landschap, dit komt mede door de oude vertrouwde rietenkap, want ook die haakt aan bij de bouwstijl die van oudsher in de omgeving te vinden is. Het is vooral de eenvoudige vorm en de moderne uitstraling die deze woning zo bijzonder mooi doen uitkomen in het landschap.

Schilderachtig

Dorenbos Architekten realiseerde deze bijzondere woning in het landschap en laat door hun ontwerp het verleden en het heden op een tijdloze wijze samenvloeien. Nu we de woning zo van een afstandje kunnen bewonderen moeten we even denken aan de schilderijen van de Haagse School die tussen 1860 en 1900 in Den Haag actief was. In die werken zien we realistische, vaak agrarische voorstellingen die enerzijds de moeizame situatie van deze sociale groep uitbeelden en anderzijds een afspiegeling waren van de gemoedstoestand van de kunstenaar. De oude boerderij in dit Hollandse veld zou zo uit zo´n kunstwerk gesprongen kunnen zijn.

Ingang

Een moderne trap leidt ons naar de ingang. Echt een hedendaagse manier om de oude boerderij binnen te gaan. Tegenwoordig is het een modern woonhuis waarin optimaal genoten kan worden. De ingang van het huis steekt door zijn strakke vormgeving mooi af bij het traditionele riet. Hier is echt een uniek resultaat geboekt door Dorenbos Architekten.

Boerderij te Haskerhorne

Verbouw boerderij te Haskerhorne Moderne woonkamers van Dorenbos Architekten bv Modern
Dorenbos Architekten bv

Verbouw boerderij te Haskerhorne

Dorenbos Architekten bv

We begeven ons snel naar een boerderij te Haskerhorne, dit maal laten we je het interieur zien. Bij binnenkomst springen de authentieke elementen direct in het oog. De pilaren zijn een verwijzing naar het verleden van de boerderij en zorgen voor een unieke sfeer. Let even op de wijze waarop ze afsteken bij det strakke design van de keuken en de vloer. Die laatste is een zogenaamde gietvloer die veel comfort biedt en eenvoudig schoon te houden is, geen overbodige luxe in een keuken. In de grote ruimte hangt een industriele lamp die door zijn aanwezigheid het accent op de overvloedige leefruimte legt.

Rustiek

Verbouw boerderij te Haskerhorne Moderne woonkamers van Dorenbos Architekten bv Modern
Dorenbos Architekten bv

Verbouw boerderij te Haskerhorne

Dorenbos Architekten bv

We nemen je even mee naar de nok van het huis. De rustieke balken steken mooi af bij het overvloedig wit op de wanden, muur en het grijs van de vloer. Daarnaast is het een verwijzing naar de traditionele bouwmethoden die eeuwenlang toegepast zijn in de boerderijbouw.

Sfeer

Verbouw boerderij te Haskerhorne Moderne woonkamers van Dorenbos Architekten bv Modern
Dorenbos Architekten bv

Verbouw boerderij te Haskerhorne

Dorenbos Architekten bv

Tot slot laten we je nog even de schitterende benedenverdieping vanuit een ander hoek zien. De vrijstaande trap zorgt voor een mooie transparantie in de ruimte en is daarbij natuurlijk zeer praktisch. Daarachter zien we een houtkachel die voor de nodige warmte zorgt in de wintermaanden, deze heeft wat je noemt een ietwat nostalgische uitstraling waardoor de tijden van weleer herleven. Een andere opvallendheid is het kleurenpalet in het huis: rood, zwart, wit, bruin en grijs zorgen voor die hedendaagse twist in huis. 

Tot zover de bijzondere woningen in Friesland. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je badkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Het is deze Engelse loft die ons bijzonder inspireert. Check het zelf!

Waar staat jouw droomhuis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!