Villa Louise te Waalre: een prachtige historische tocht | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Villa Louise te Waalre: een prachtige historische tocht

Stoa. Stoa.
Villa Louise Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van Foto Buro Brabant Klassiek
Loading admin actions …

Het wonen in een villa is voor velen van ons een droom. Vlak voor het begin van onze jaartelling brak er in het Romeinse rijk een tijd van vrede aan: de zogenaamde Pax Romana. In deze tijd van rust en voorspoed verrezen de eerste villa´s. Er waren in die tijd twee type villa, namelijk de villa urbana en de villa rustica. De eerste was vooral bedoeld als rustoord voor de vermogende stedeling, de tweede was een boerderij waarin de slaven en de dieren van een invloedrijke persoon gehuisvest waren. Door de eeuwen heen heeft het eerste type villa zich ontwikkelt tot een woning in de stad. Vandaag nemen we je mee naar Villa Louise gelegen te Waalre, nabij Eindhoven. Het beloofd een interessante wandeling door het huis te worden, die mogelijk gemaakt is door Foto Buro Brabant. Kom je met ons mee?

Villa Louise Klassieke huizen van Foto Buro Brabant Klassiek
Foto Buro Brabant

Villa Louise

Foto Buro Brabant

Villa Louise werd gebouw in het eerste kwart van de twintigste eeuw. De stijl die destijds in zwang was, de Old Colonial Style, werd in het gehele gebouw toegepast. Het is een klassiek bakstenen huis met een opvallende kubusvorm. Fraai siermetselwerk tooit het hoge gebouw met het schilddak dat met leien gedekt is, de mooie pirons geven er een fraai accent aan. Aan de voorkant vinden we subtiele dakkapellen met zadeldakjes. De ingang wordt omlijst door een schitterende boog die het plaatje compleet maakt. Links van de ingang zien we twee authentieke vensters rechts een schitterende erker.

Interieur

Villa Louise Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van Foto Buro Brabant Klassiek
Foto Buro Brabant

Villa Louise

Foto Buro Brabant

Eenmaal binnengekomen zijn we compleet onder de indruk van de warme tonen van het donkere hout dat werkelijk overal in het interieur terugkomt. Deze luxe inrichting komt niet uit de luchtvallen, ze is door de beroemde architect L. Kooken gerealiseerd voor de kaarsenfabrikant Koster. Deze villa past in een ontwikkeling waarbij villa´s gerealiseerd nabij dorpen rond een industriestad. Zo werd er voor de leiding een uitvalsbasis gecreëerd. De waarde van de woning is bijzonder groot, zeker als je kijkt naar de kwaliteit van het huis als geheel, zowel binnen en buiten is het bijzonder authentiek. Daarbij is de villa een bijzonder voorbeeld uit het oeuvre van Kooken.

Kamer-en-suite

Villa Louise Klassieke studeerkamer van Foto Buro Brabant Klassiek
Foto Buro Brabant

Villa Louise

Foto Buro Brabant

De kamer-en-suite is dikwijls een combinatie van een voor- en achterkamer, die gescheiden zijn door schuifdeuren, deze verdwijnen meestal in de muur of achter een kast. We zien hier een voorbeeld waarin de deur in de muur verdwijnt. Deze deuren zijn van hout en zijn ingezet met sfeervol glas. Op deze manier creëer je snel intimiteit in de kamers. Het is eenvoudig om één van de kamer als werkruimte in te richten, de deuren maken het mogelijk om de ene kamer van de andere af te sluiten, waardoor er meer rust heerst.

Authentiek

Villa Louise Klassieke studeerkamer van Foto Buro Brabant Klassiek
Foto Buro Brabant

Villa Louise

Foto Buro Brabant

Let op de authentieke deur, de parket vloer en de donkere houten tafel. Dit alles past natuurlijk precies in de sfeer van het huis. Het is bijzonder te zien hoezeer de witte deur afwijkt van het koloniale hout dat we elders in het huis vinden, zo creëer je een prachtige helderheid en een contrastrijk interieur.

De eetkamer

Villa Louise Klassieke studeerkamer van Foto Buro Brabant Klassiek
Foto Buro Brabant

Villa Louise

Foto Buro Brabant

In een villa als deze mag een luxe eetkamer natuurlijk niet ontbreken. In de authentieke kamer heerst een lichte sfeer en er is zelfs plek voor moderne kunst aan de muur: een gewaagde stap, maar hij pakt goed uit. Ook hier weer zien we statige deuren die de ene ruimte van de andere scheiden. In dit geval staan ze natuurlijk open om je te verwelkomen!

De ingang

Villa Louise Klassieke huizen van Foto Buro Brabant Klassiek
Foto Buro Brabant

Villa Louise

Foto Buro Brabant

Bij het zien van de ingang worden we even mee terug genomen naar het verleden. De schitterende boog doet ons denken aan de Moorse en de oude kerkarchitectuur. Denk even de moderne bordjes naast de ingang weg en je hebt de sfeer te pakken. In deze schitterende villa houdt nu een vermogensbeheerder kantoor en in zekere zin wordt zo het prestigieuze verleden van het gebouw voortgezet. 

Tot zover schitterende fotoreportage door Foto Buro Brabant. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je woonkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Hoekbanken zijn een tuintrend! Klik hier voor de mooiste voorbeelden!

Waar staat jouw droomvilla? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!