Tover je gang om tot een excellente ruimte dankzij deze 14 designs

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Restauratie Stadswoning Den Haag, Tektor interieur & architectuur Tektor interieur & architectuur Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen
Loading admin actions …

Een gang is een van de ruimtes waar we naar alle waarschijnlijkheid het minste tijd in doorbrengen. Of je nu de gang gebruikt om je schoenen aan te doen of of je door de hal moet lopen om naar de badkamer of slaapkamer te gaan, onze tijd in de gang is meestal vlug voorbij. Toch hoeft dit niet te betekenen dat de gang een koude en ongezellige plek moet zijn. Nee, hoor. De gang of hal verdient net zoals elke kamer veel aandacht en zeker omdat je, zoals in deze veertien voorbeelden kunt zien, de gang echt kunt omtoveren tot een wondermooie plaats!

Hou het simpel en relaxerend

De gang is de plaats waar we voor de eerste of laatste keer rust vinden. Doe je je jas aan om naar een drukke meeting te gaan? Dan zul je de gang gebruiken om even te relaxen voordat je de deur uitgaat. Doe je je schoenen uit en wil je genieten van een relaxte avond? Dan kan het ontspannen al beginnen vanaf het moment dat je de gang betreedt. Om dat rustgevend gevoel instant in huis te halen, moet je de gang relatief simpel houden. Gebruik daarvoor een strak design zoals met een basiskleur en dan enkele leuke accessoires zoals hout, een spiegel en een rek voor kleren of schoenen.

Meedogenloos multifunctioneel

Heb je een trap in de gang en wil je die op een leuke manier inrichten of wil je een trap en wil je er een unieke stijl aan geven? Dan moet je zeker eens overwegen om er een multifunctioneel design van te maken. Zo kun je opteren om te gaan voor houten kleine trapjes die kunnen dienen als vakjes voor planten op te zetten of om eventuele voorwerpen in te plaatsen. Wat je hartje ook begeert, je kunt het ongetwijfeld toepassen in een meedogenloos mooi design zoals dit.

Haal de natuur in huis en kom direct tot rust

We hadden het al over hoe je de gang kunt omtoveren tot een relaxerende plaats dankzij een strak design en leuke voorwerpen, maar toch kun je dat rustgevend gevoel ook nog op een andere manier in huis halen en dat is door een stukje natuur te integreren in je design. Dit kunnen mooie plantjes, prachtige bamboe, een vaasje vol kleurrijke bloemetjes, maar ook een behangpapier met bomen of bloemen op zijn. Je zult je instant gelukkig en rustig voelen!

Een klassieker valt altijd in de smaak

Er zijn kleurencombinaties die een vaste waarde zijn. Zo wordt zwart veelvuldig gecombineerd met rood, komt de combinatie wit/grijs veelvuldig voor en zijn geel en oranje de perfecte combinatie. Toch is er een klassieker die je in elk design ziet terugkomen en dat is zwart/wit. Ben je een grote liefhebber van deze combinatie, maar wil je een modern kantje geven aan deze klassieker? Kies er dan voor om je trap in de inkomhal in deze kleuren te verven. Het wit zorgt voor rust en stijl terwijl het zwart een gedurfd en rock ’n roll kantje toevoegt.

Durf te experimenteren

Wie niet waagt, niet wint. Wil je graag een gedurfd design, maar ben je niet zeker hoe je het moet doen? Vraag dan eens raad aan een van onze professionals of kijk eens naar dit in het oog springend ontwerp. Hier worden diverse soorten kleuren en stijlen gecombineerd die op het eerste gezicht te verschillend zijn. Toch blijkt uit dit design dat zelfs totaal verschillende ontwerpen, zoals strak rood en het experimentele zwart/wit een unieke combinatie kunnen opleveren.

Klassevol kunstzinnig design

Ben je een fan moderne kunst, maar weet je niet goed hoe je dit kunt integreren in het design in je hal? Probeer dan een van de kleuren die voorkomen in het kunstwerk, te laten terugkomen in de kleur van het interieurontwerp. Zoals je in dit voorbeeld kunt zien, zie je het fel paars zowel verschijnen op het kunstwerk als op de trap in de gang. Dankzij deze felle kleur wordt het geheel volledig af en ook veel moderner.

Ga voor een koninklijke entree

Wil je graag een koninklijke vibe toevoegen aan je huis? Kies dan voor een blikvanger van glas of diamant. Een van de toffe accessoires waar je voor moet gaan, is een leuke en grote luster. Het voegt zowel veel licht als sfeer toe aan je hal. Lusters komen in alle vormen en formaten en je zult dus ongetwijfeld eentje vinden naar je smaak! Dankzij een luster zoals die in dit design maak je ook direct een zeer grote indruk op je gasten.

Oost West, Thuis Best

Of je nu een belangrijke meeting hebt en de deur uitgaat of je nu binnenkomt na een hectische dag op het werk, de steun van je omgeving is altijd meer dan welkom. Je vriend(in) die vraagt hoe je dag geweest is, je liefde die je nog een snel woordje van moed inspreekt of je kinderen die laten merken dat ze je graag zien, de juiste woorden zijn belangrijker dan dat je denkt. Daarom raden we aan om een spreuk op de muur in je hal te schrijven. Dit kan gaan om bijvoorbeeld ‘Ik kan het leven aan’, ‘Relax, take it easy’, ‘You go girl!’, etc.

De ideale hal voor een grote boekenworm

Heb je een voorliefde voor boeken? Dan zul je ongetwijfeld altijd een boek bij de hand willen hebben. Dit wordt nog veel gemakkelijker als je je huis inricht zoals in dit design. Dit ontwerp kan misschien niet toegepast worden in de inkomhal, maar zeker en vast wel in bijvoorbeeld een gang of hal in de woonkamer of living. Plaats een groot rek of leuke boekenkast vol boeken en dan kan je zelfs als je onderweg bent van de keuken naar de living al eens een boek oppakken.

Steengoede mozaïek

Net zoals bakstenen, komen ook kleinere stenen zoals mozaïek in alle kleuren en formaten. Het is dus ook niet te verwonderen dat mozaïek veelvuldig gebruikt wordt in diverse designs en zo ook in verschillende (inkom)hallen. Ben je een liefhebber van een meer traditioneel concept (zwart, wit, etc..) of ben je meer te vinden voor een tropische stijl waarbij je verschillende excentrieke kleuren van mozaïek met elkaar combineert? Ga dan voor hetgeen wat je wilt want dankzij het gebruik van mozaïek is enorm veel mogelijk!

Laat je passie schitteren doorheen je gang

We hebben allemaal wel iets waar we gepassioneerd door zijn. Is het muziek, sport, film of natuur? Wat het ook is, je kunt die liefde gegarandeerd gebruiken voor het ontwerpen van je hal. Zo kun je als je een tennisliefhebber bent net zoals in dit voorbeeld gaan voor het ophangen van verschillende tennisraketten, en als je een filmfan of musicus bent dan kun je die raketten direct vervangen door filmposters of geschreven muziekrepertoires.

Verlichting is key en zeker ook in je gang

We weten allemaal hoe belangrijk verlichting is als je een bepaalde sfeer wilt oproepen en dat geldt zeker ook voor de verlichting in de gang. Wil je gaan voor een romantische stijl? Ga dan voor licht gedempte lampen, die je eventueel kunt bijstellen. Ben je meer een uitbundig persoon en wil je je openheid laten terugkomen in de verlichting? Dan is dit design echt een ontwerp waarvoor je moet gaan! Verschillende lampen in verschillende kleuren die je eventueel op diverse hoogtes kunt hangen. Hier wordt dit idee gebruikt voor in een concertzaal, maar wij zijn er zeker van dat dit ook perfect in een woning kan passen.

Rol de rode loper voor je uit

Wil je je direct in Hollywood wanen en een echte celebrity worden? Dan moet je zeker niet direct de eerste vlucht naar Los Angeles nemen. Nee, hoor. Gewoon even een rode ‘loper’ aanleggen in de vorm van een rode lange mat op de trap (we zien je al zeer luxueus en elegant van de trap komen) of een rij beeldschone rode stenen.

Er staat een paard in de gang!

Ok, toegegeven. Dit design kan alleen maar gebruikt worden als je er de plaats voor hebt, maar toch willen we je dit niet besparen. Hier is te zien hoe een prachtig kunstwerk in de vorm van een paard wondermooi gecombineerd wordt met de rest van het interieur. Zo past de kleur perfect bij de zwarte trap en de zwarte kast. Het verhoogt ook de strakheid van het gehele ontwerp. Wil je ook zo’n design, maar is je woonst jammer genoeg niet echt een villa? Dan opteer je beter voor een schilderij als blikvanger of een kleiner (en zelfgemaakt?) kunstwerk.

Heb je een van deze designs eens uitgeprobeerd? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine