Een gigantisch landhuis met een fantastische inrichting | homify

Een gigantisch landhuis met een fantastische inrichting

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Time to relax... Linda Joseph Kitchens & Interiors
Loading admin actions …

Ergens in ons leven komt er een moment waarop we dromen weg te vluchten van de stress en hectiek van alledag, waar we simpelweg tot rust kunnen komen en van de idylle en rust van het landelijke leven kunnen genieten. In het meest ideale geval gaat het om een thuis dat warm en uitnodigend is, en met een knappend haardvuur op ons wacht als we van een uitgebreide herfstwandeling terugkomen. Een huis waarin er genoeg plaats is voor een reusachtige kerstboom om de feestdagen met de hele familie verzameld te vieren of op luie zomeravonden uitgelaten tuinfeesten met vrienden te vieren. Zo'n droomhuis bekijken we vandaag bij homify 360° eens van wat dichterbij.

Voormalige boerderij

Dit schattige huis in het noorden van Engeland was ooit een boerderij en is onlangs omgebouwd tot een gastvrije familiewoning. Buiten behield het de traditionele uitstraling typisch voor de regio en dat perfect past in de groene, heuvelachtige omgeving. De ruwe stenen gevels en het dak passen samen met de houten schuttingen en stenen muren precies in de rustieke, charmante en aardse stijl die je in zo'n landschap zou verwachten.

Landhuiskeuken

Hier zien we een typisch landelijke keuken met blootgelegde balken aan het plafond, veel hout, traditionele kozijnen en een grote ronde tafel waaraan de familie zich voor het ontbijt verzamelt. Gezelliger kan een keuken haast niet zijn. Daarbij zorgt hightech elektronische apparatuur een veel wit voor een eigentijdse touch.

Rustieke woonkamer

Houten balken, stenen muren, een haard, natuurlijk, neutrale kleuren en texturen: ook in de woonkamer heerst de rustieke, gezellige sfeer. Maar ook hier zorgen enkele moderne elementen zoals bijvoorbeeld de vorm van de zitmeubels en hier en daar wat metaalaccenten ervoor dat de inrichting niet ouderwets lijkt maar up to date blijft.

Neutrale slaapkamer

Bij het betreden van deze slaapkamer valt op dat deze ruimte wat meer minimalistisch en puristisch ingericht is. Hier hebben de vrijgehouden dakspanten een donkere lak gekregen, dat perfect past bij de eenvoudige kleuren en elegante meubels. Er is zo een rustige, uitnodigende ruimte gecreëerd dat aangename dromen en ontspannen slaap bevordert.

Luxueuze badkamer

In de badkamer is de elegante, terughoudende sfeer van de slaapkamer aangehouden. De donkere balken aan het plafond harmoniëren perfect met de donkergrijze vloer en de elegante, lichtgrijze wandtegels. Een douche op gelijk niveau en het vrijstaande bad brengen luxe in deze landelijke badkamer.

Plekje in de zon

Aan de achterkant van het huis is een heel bijzonder plekje dat een kruising vormt tussen serre en veranda. Deze lichtovergoten ruimte nodigt vooral in de koudere maanden van het jaar ertoe uit van de prachtige omgeving te genieten zonder de warmte en het gemak van het huis te hoeven verlaten.

Reuzenterras

Achter het huis ontdekken we nog zo'n hoogtepunt van dit Engelse droomhuis in de vorm van een wijd terras waarvan het hout perfect bij de optiek van de natuurstenen façade past en een spannend contrast biedt met het frisse groen van het landschap. Hier is meer dan genoeg ruimte voor barbecues, zonnebaden, een aangenaam uitgebreid ontbijt en veel tijd onder de vrije hemel.

Schilderachtige omgeving

Voor we deze landelijke droom weer verlaten werpen we nog een blik op het landschap rondom het landhuis en laten de schilderachtige omgeving op ons inwerken. Iedere dag uit het raam kijken en een uitzicht als deze te kunnen genieten is toch pure luxe…

Bij het bekijken van een werkelijk Engels landhuis krijgen we een betere kijk op wat landelijk design wil bereiken. Vooral dit uitstekende voorbeeld van het integreren van modern gemak met traditioneel, nostalgisch en landelijk design laat ons zo zien hoe wij een klein stukje van deze droom ook in ons drukke, volle leven kunnen halen als een voorproef van wat we ooit misschien wel in zijn geheel kunnen beleven!

Wat vind jij van dit design? Deel je mening hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!