Haal een stukje van het moderne Italië in huis met MEF ARCHITECT | homify

Haal een stukje van het moderne Italië in huis met MEF ARCHITECT

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Renovation project in Italy MEF Architect Inbouwkeukens Keramiek Hout
Loading admin actions …

Heb je een voorliefde voor Italië of een ander zonnig land zoals Spanje of Portugal en wil je graag een beetje zon in huis halen? Ben je misschien in een van de zonovergoten landen geboren en wil je een stukje van je prachtige moederland in je interieur integreren? Doe dan eens een beroep op MEF ARCHITECT dat opgericht is door Maria Elena Fauci. Ze is een Italiaanse architecte die werkzaam is in Nederland en werkt maar al te graag samen met klanten die van over de hele wereld naar Nederland afgezakt zijn. Natuurlijk staat deze interieurontwerpster ook klaar voor iedereen die wilt bouwen of verbouwen. In elk design van MEF ARCHITECT staan individualiteit, het samenbrengen van diverse kleuren en materialen, het samenspel tussen architectuur en de omgeving en uniekheid centraal, waardoor je design perfect op maat gemaakt zal zijn. Dit blijkt zeker en vast ook als we kijken naar dit wondermooi renovatieproject.

Zelfs vanop afstand lukt het MEF ARCHITECT om een topresultaat af te leveren

from the kitchen to the living room MEF Architect Moderne eetkamers Metaal Wit
MEF Architect

from the kitchen to the living room

MEF Architect

Hoewel deze wondermooie woning gevestigd is in Italië, ontving MEF ARCHITECT dit project met open armen. Het volledig concept werd uitgetekend tijdens lockdown en werd vanuit Nederland geleid via zoommeetings en diverse videogesprekken. Desondanks de onconventionele werkwijze, was echt alles nog mogelijk en kon het project dus nog steeds uitgroeien tot iets unieks. In dit renovatieproject werd er vooral gefocust op perspectiefuitzichten, het creëren van een uitnodigende sfeer en het ontwerpen van dynamische interieurruimtes vol positieve vibes.

Modern, strak en kunstzinnig

Renovation project in Italy MEF Architect Inbouwkeukens Keramiek Hout
MEF Architect

Renovation project in Italy

MEF Architect

Zoals je kunt zien, werd er hier geopteerd voor het samenbrengen van verschillende stijlen. Zo werden de muren relatief strak gehouden om zo een effen canvas te creëren voor de meer moderne en kunstzinnige elementen. Hier gaat dit bijvoorbeeld om de speciale schilderijen, de sfeervolle lampen, en de eigentijdse barkrukken. Het leven in deze woning wordt echt een relaxerende aangelegenheid.

Sierlijkheid ten top bij MEF ARCHITECT

double hieght MEF Architect Balkon Metaal Wit
MEF Architect

double hieght

MEF Architect

Als je de woonst wat verder gaat verkennen, dan merk je direct dat de professionals van MEF ARCHITECT ook veel aandacht schenkt aan sierlijkheid en schoonheid. Het is ook daarom dat ze werkten met verschillende glazen, zilveren en doorschijnende elementen die een stijlvolle sfeer geven aan de ruimte. Ook hier zijn de artistieke en strakke componenten terug te vinden zoals het schilderij, de kleurrijke vaasjes en de unieke bokaal.

Zwevende plafonds maken je woning uniek

Renovation project in Italy MEF Architect Gang, hal & trappenhuisVerlichting Multiplex Wit
MEF Architect

Renovation project in Italy

MEF Architect

Tijdens het ontwerpen van dit design, werd er ook gekozen voor de integratie van zwevende plafonds. Dit geeft niet alleen een modern tintje aan de woning, maar het ziet er ook nog eens zeer speciaal uit. Daardoor wordt de nieuwsgierigheid en creativiteit nog meer geprikkeld. Als je echt wilt uitpakken, kun je voor het zwevend plafond een andere en fellere kleur kiezen dan voor het ‘echt’ plafond.

Het kiezen voor een zwevend plafond komt je design alleen maar ten goede

Detail of the false ceiling MEF Architect Gang, hal & trappenhuisVerlichting MDF Wit
MEF Architect

Detail of the false ceiling

MEF Architect

Een zwevend plafond integreren in je ontwerp zorgt voor een modern tintje en zorgt er ook voor dat je huis er direct veel hoger en ruimer uitziet, zeker als je gebruik maakt van verschillende geïntegreerde plafondlampen. Het is ook omwille van die reden dat ze voornamelijk gebruikt worden in kleinere huizen. Toch kun je ook in grotere kamers een zwevend plafond gebruiken voor gezelligheid, sfeer en comfort.

A stairway to heaven dat een echte blikvanger is

Multifunctional staircase MEF Architect
MEF Architect

Multifunctional staircase

MEF Architect

In dit ontwerp werd er gekozen om de verschillende verdiepingen met elkaar samen te brengen door middel van een houten trap. Het hout maakt van deze trap niet alleen een echte blikvanger, maar past ook perfect bij de andere neutrale en strakke materialen, kleuren en vormen die gebruikt worden in het ontwerp.

Sfeervolle lampen mogen niet ontbreken in een modern design

design lamps MEF Architect Inbouwkeukens Metaal Zwart
MEF Architect

design lamps

MEF Architect

Als je moderniteit en een rustgevende sfeer in je woning wilt halen, dan moet je sfeervolle en gedempte lampen zeker op je lijstje zetten. Hier werd gekozen voor design lampen. De lampen hebben een zwart design, bestaan uit verschillende vormen, en hangen ook op diverse hoogtes. Hierdoor creëer je een fantastisch en modern ontwerp.

Ook zelfs van buitenaf is deze woning een lust voor het oog

from outside MEF Architect Glazen deuren Hout Zwart
MEF Architect

from outside

MEF Architect

Je hoeft zeker niet in de woonst te staan om van het speciaal en vindingrijk ontwerp te kunnen genieten. Nee, ook van buitenaf valt de uniekheid van deze woning en het interieurdesign direct op. Via deze invalshoek zie je nog andere verschillende originele kunstwerken, hoe het design nog meer hedendaags wordt dankzij de transparante stoelen en hoe je als bewoner van dit huis kunt rekenen op de meest moderne technologie in de keuken.

Mooie houten planken in je keuken: 10 tips en voorbeelden
Arrow navigation 3b3136b1
Wat vind je de mooiste ruime in dit design? Laat het ons weten via de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!