Houten keukens | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Houten keukens

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
modern  door Decorum, Modern
Loading admin actions …

Natuurlijke en duurzame materialen zijn nu geliefder dan ooit. Het is dan ook geen wonder dat hout onze harten met storm verovert – en wel in alle mogelijke vormen, designs en woonruimten. Hout maakt huiselijk, zorgt voor gezelligheid en warmte en is zacht aan de handen en de ogen. Daarbij reguleert dit materiaal ook nog eens het ruimteklimaat en past compleet binnen eigentijdse trends in design. Het spreekt dan ook voor zich dat dit natuurlijke materiaal nu steeds vaker in de keuken terug te vinden is. Daarbij blijft het niet beperkt tot de vloer, de pollepels en de snijplank maar neemt de hele ruimte in beslag. Wie nu bang is voor een overdaad aan landelijk-chic design kan zich ontspannen, want de volgende voorbeelden laten zien hoe veelzijdig en flexibel hout in de keuken kan zijn. Daarnaast kan hout ook super modern en stylish zijn!

Compleet

Dit landelijke huisje was nog tot voor kort een ruïne toen de nieuwe eigenaars besloten het gebouw weer in traditionele stijl te laten herleven en de oorspronkelijke charme daarbij zoveel mogelijk te behouden. Daar hoort natuurlijk veel hout bij voor een rustieke look, zoals hier in de keuken te zien is. Robuust massief hout zorgt voor een gezellige sfeer terwijl kleine decoratieve elementen persoonlijkheid met zich meebrengen.

Curven

Deze keuken laat zien hoe ongebruikelijk en flexibel hout kan zijn. Rustieke landelijkheid en modern minimalisme zullen een stap terug moeten doen ten gunste van deze geheel nieuwe vorm die de blik onweerstaanbaar trekken en de kijker versteld doet staan. Het resultaat is minstens zo indrukwekkend als het werk erachter, dat achter deze handgemaakte unieke meubels steekt. Hier ontmoet het oude bekende materiaal hout met zijn huiselijke charme dynamiek, humor en verrassend design en vormt dit unieke kunstwerk dat toevallig ook als keuken functioneert.

Modern

Hout kan ook minimalistisch, puristisch en modern zijn. In deze tot de essentie gereduceerde keuken brengt hout via het plafond, de vloer en de kastjes een warmte en gezelligheid met zich mee in de ruimte en vormt een fantastische partner voor het koele edelstaal van de overige oppervlakken. Dit is een volledig geslaagde combinatie.

Witte elegantie

Grace van Mowlem&Co

Hier zien we een voorbeeld dat laat zien dat hout niet altijd bruin hoeft te zijn. Deze witte keuken is de perfecte oplossing voor ieder die van helder chic houden, maar de warmte van hout niet willen missen. Hier is een afgewogen balans gevonden tussen minimalistisch design en rustieke flair. Daarbij brengen witte decoratie-elementen en moderne barkrukken een extra portie stijl met zich mee terwijl de kroonluchter de keuken wat glamour geeft.

Industriële stijl

van werkhaus Eclectisch

Hier leren we een geheel nieuwe, verrassende kant van hout in de keuken kennen – in industriële stijl. Hier vinden de ruwe natuurlijkheid van een groot stuk boomstam en glad, koel beton elkaar en vormen een perfect paar dat gezien mag worden. Wie een opvallende, unieke keuken zoekt die alle blikken naar zich toe zal trekken en gewoonweg anders is dan alle anderen kan hier stoppen met zoeken.

Flexibele assistent

Kitchen island butchers block top van Country Interiors Landelijk
Country Interiors

Kitchen island butchers block top

Country Interiors

Dit houten kookeiland is een flexibel en onmisbaar hulpstuk in de keuken, die de harten van iedere hobbykok sneller doet slaan. Dit multifunctionele meubel dient als opbergruimte, werkblad en ontbijttafel en laat zich ook nog eens heel gemakkelijk daarheen rollen waar het het meest nodig is. Hout dient hier als het belangrijkste wapen, want samen met het eenvoudige design vormt het een universeel en flexibel keukenelement dat zowel in een landelijke keuken als in een modern interieur een goed figuur slaat.

Houten helpers

modern  door Decorum, Modern
Decorum

Cravina set of bamboo bowls

Decorum

Dit ideabook met als thema hout in de keuken is natuurlijk niet compleet zonder de noodzakelijke accessoires. Van slaschaal tot snijplank en van pollepel tot broodtrommel is er van ieder keukenhulpstuk wel een variant in hout. Wie zijn keuken dus wat natuurlijker en duurzamer vorm wil geven zonder daarbij een complete renovatie te ondergaan kan met zulke kleine accessoires wonderbaarlijke en stijlvolle accenten zetten tot groots effect.

Hout in de keuken kennen wij al langer, maar vaak alleen in de vorm van bekleed en bedekt hout waarvan de natuurlijke structuur en materiaal zoveel mogelijk uit het zicht is gehouden. Deze keukens hebben laten zien hoe de warmte en kleur zowel als het materiaal, hout een praktische maar vooral ook prachtige materiaalsoort maken dat ieder keuken doet opleven.

Wil je weten hoe je jouw keuken op een praktische manier vorm kunt geven? Lees dan hier over de effectieve keuken.

Welke van deze ontwerpen en stijlen voor een houten keuken spreekt jou het meeste aan? Reageer hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!