Voor en Na: van onbruikbaar dak tot schitterend dakterras | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van onbruikbaar dak tot schitterend dakterras

Johan van Dijk Johan van Dijk
Loading admin actions …

Heb jij een appartement en het geluk dat je geen buren boven je hebt wonen? In dat geval moet je nu extra opletten. Maar ook alle andere geïnteresseerden kunnen zich heerlijk verlekkeren aan dit project. Het gaat namelijk om een ruimte die vaak onbenut blijft: het dak. In dit geval was er sprake van een dak op een toplocatie waar niets mee gebeurde. Maar wie wil nou niet midden in een oude Spaanse stad een prachtig dakterras tot zijn beschikking hebben? Dankzij de interieurarchitecten van Myhomedesign is een klein paradijsje ontstaan. Benieuwd geworden naar het eindresultaat? We laten je eerst even een foto zien van de oude situatie en daarna is het tijd om te genieten van een schitterend dakterras.

Voor: een ongebruikt dak

van homify Klassiek

We zien hier de oude situatie. Voor een dak is het een keurig onderhouden plek, daar valt niets op aan te merken. Maar het probleem is dat het eigenlijk voor niet meer dan het drogen van een was geschikt is. De kleurstelling zou je op weg kunnen helpen bij het inrichten van een Mediterraanse daktuin, maar dat zou misschien op deze plek een enigszins oubollig beeld opleveren. Gelukkig is deze plek met de hulp van de juiste professionals op een prachtige manier getransformeerd.

Na: moderne oase van rust

van homify Klassiek

Herken je het saaie dak van de vorige foto nog? Dat is bijna onmogelijk, want er is hier ontzettend veel veranderd. De muren hebben een wat frissere kleur gekregen die beter bij een wat meer eigentijdse sfeer past dan de oude gele kleur. Maar dat is niet het enige, ook de tegels op de vloer zijn uit het zicht verdwenen. Een stevige houten vlonder zorgt voor een landelijk tintje in deze stedelijke omgeving. Een handige manier om een vloer een andere uitstraling te geven, de oude vloer kan namelijk gewoon blijven liggen zonder dat je daar nog iets van kunt zien. Met mooie meubels en planten in deze vernieuwde omgeving is een moderne oase van rust ontstaan.

Veel ruimte

van homify Klassiek

Op het dakterras is veel ruimte die op verschillende manieren gebruikt kan worden. Een hoek om te kunnen eten, een hoek om te kunnen zitten en een heerlijke plek om lekker onderuitgezakt te kunnen ontspannen. Gasten zullen graag uitgenodigd worden op deze plek om lekker te ontspannen en gezellig te eten. Door enkele kleden wordt een soort van dakje gecreëerd en een paar schuttingen boven op de balustrade van het dakterras zorgen voor een intiem gevoel. Je vraagt je ongetwijfeld nu af wat er met het uitzicht gebeurd is, maar je zult zo zien dat daar ook aan gedacht is.

Overzicht

van homify Klassiek

Vanuit dit perspectief heb je een mooi overzicht van de inrichting van het dakterras. Je kunt heel duidelijk het onderscheid zien tussen de zithoek en de ‘lighoek’. En van het uitzicht zien we ook al iets, maar om dat echt goed te kunnen zien moet je nog iets verder lopen. Wel zie je hoe mooi de planten voor een hele aangename natuurlijke sfeer zorgen.

Uitzicht

van homify Klassiek

Stel je voor dat je op een van die heerlijke ligstoelen ligt en na de bebouwing van de stad, de zee in volle omvang kunt zien liggen. Dat is hier dus het geval. Door bewust te kiezen voor één open zichtlijn vanaf het dakterras, wordt alle aandacht hier automatisch naartoe getrokken. Een hele goede oplossing om het Mediterraanse gevoel op een hele mooie manier te versterken. Dit dakterras is een prima oplossing als je geen beschikking over een tuin kunt hebben midden in de stad. En misschien is deze plek nog wel veel mooier dan een gewone tuin!

Benieuwd geworden naar nog zo’n mooi dakterras? Neem dan ook op dit plekje een kijkje!

Heb jij ook een dakterras ingericht of wil je dat laten doen? Deel al je ervaringen met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!