Je oude bank weer als nieuw met spuitverf! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Je oude bank weer als nieuw met spuitverf!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Splinter: modern  door Harvink, Modern
Loading admin actions …

Een bank waarvan de kleur in niets meer lijkt op de kleur die de bank bij aanschaf had, kan een doorn in het oog zijn in je huis. Het kan verleidelijk zijn om de bank weg te doen en een nieuwe bank te kopen, maar als de bank nog goed zit is dat eigenlijk best wel zonde. Gelukkig is er een manier waarop je de bank een tweede leven kunt geven, zodat je er weer volop van kunt genieten.

In dit Ideabook vertellen we je hoe je jouw oude bank er met spuitverf weer als nieuw uit kunt laten zien. We geven je tips over hoe je het beste te werk kunt gaan en welke voorbereidingen je allemaal moet treffen. Daarna kun je veilig met spuitverf aan de slag.

Bereid de bank voor

New Jazz bank van Harvink Klassiek Synthetisch Bruin
Harvink

New Jazz bank

Harvink

Voordat je met spuitverf aan de slag kunt is het belangrijk om een aantal dingen te doen. Zo is het aan te raden om de bank eerst met stoom te laten reinigen. Hierdoor worden alle vlekken uit de bank verwijderd en kun je met een schone bank beginnen. De delen van de bank die je niet wilt schilderen plak je af met afplakband. Denk dan aan de houten pootjes of de houten armleuningen. Als je de bank meerdere kleuren wilt geven kun je grote delen van de bank afplakken met plastic doeken.

Kies je verf uit

New Jazz bank van Harvink Klassiek Wol Oranje
Harvink

New Jazz bank

Harvink

Voor je kunt gaan schilderen moet je de spuitverf eerst in huis halen. En voordat je dat kunt doen moet je weten welke kleur je de bank wilt gaan geven. Het is aan te raden om qua kleur een beetje in de buurt te blijven van de huidige kleur, zodat de verf het beste dekt. Uiteraard moet de kleur ook goed passen bij je huidige interieur en de kleuren in je huis. Door te kiezen voor een neutrale kleur kun je nog veel doen met accessoires, zoals felgekleurde kussens.

Bereid jezelf voor

Sixties 2zits sofa - Floris van Gelder: modern  door Floris van Gelder, Modern
Floris van Gelder

Sixties 2zits sofa – Floris van Gelder

Floris van Gelder

Niet alleen je bank dient te worden voorbereid op de schilderbeurt. Je dient jezelf ook op het schilderen voor te bereiden. Bij het gebruiken van spuitverf komen er veel niet zo gezonde dampen vrij, waardoor het aan te raden is om een mondkapje te dragen. Daarnaast is het dragen van handschoenen ook geen overbodige luxe. Je kunt er de klok op gelijk zetten dat er verf op je handen komt. Datzelfde geldt voor je kleding en schoenen. Draag dus oude kleding die vies mag worden en je na het schilderen weg kunt gooien. Doe tenslotte je haar in een staart en overweeg om een bril te dragen tegen het spetteren.

Ga aan de slag

modern  door homify, Modern Wol Oranje
homify

Decor 2-zits bank / 3zits-bank

homify

Voordat je begint met schilderen is het goed om je verf op een klein stukje van de bank uit te testen. Doe dit op een plek op de bank waar je het niet meteen ziet. Zo weet je of de verf goed hecht en de kleur goed uitpakt. Als de test goed uitpakt kun je gaan schilderen op dezelfde manier als je een muur zou schilderen. Het is aan te raden om te beginnen met de achterkant van de bank, daarna verder te gaan met de zijkanten en vervolgens af te sluiten met de voorkant. Wacht steeds zo’n drie dagen voordat je een nieuwe laag aanbrengt. Als je tevreden bent met de dekking en het eindresultaat, laat je de bank een paar dagen goed drogen.

Als je klaar bent

Splinter: modern  door Harvink, Modern
Harvink

Splinter

Harvink

Als je de bank een paar dagen goed hebt laten drogen kun je deze terug in huis zetten en gaan gebruiken. Om de make-over compleet te maken kun je er een aantal nieuwe kussentjes op leggen die mooi bij de nieuwe kleur van de bank passen.

Wil je meer weten over schilderen? Lees dan dit Ideabook ook eens!

Wat is jouw tip om je oude bank er als nieuw uit te laten zien? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!