Vlonderplanken in je tuin? 10 x de mooiste inspiratie!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Vlonderplanken in je tuin? 10 x de mooiste inspiratie!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl:  Terras door Studio REDD exclusieve tuinen,
Loading admin actions …

Een houten terras of steiger van vlonderplanken kan een levendig karakter aan iedere tuin toevoegen. Let wel op: het ontwerp kan je tuin maken of breken en het inschakelen van een professional kan daarom een goede tip zijn om het meeste uit jouw tuin te halen. Vandaag selecteerden we de mooiste ideeën om vlonderplanken in je tuin te verwerken. Kijk je mee?

Het houten dakterras

 Terras door Bowles & Wyer,
Bowles & Wyer

A city roof terrace, Hampstead

Bowles & Wyer

We beginnen met dit groots opgezette dakterras in Hampstead. Gekozen is voor een terras van lichte vlonderplanken dat in de hoogte is afgewerkt met meer details van hout. Deze afscheidingen zorgen voor extra beschutting, de vlonderplanken in combinatie met de details en de meubels maken van het geheel een prachtig plaatje! 

Vlonderplanken in de duinen

Duinvilla te Monster:  Huizen door Kodde Architecten bna,
Kodde Architecten bna

Duinvilla te Monster

Kodde Architecten bna

Deze houten strandvilla vind je in de duinen net buiten Den Haag en is een project geweest van Kodde Architecten. Een hoge kwaliteit op het gebied van esthetiek en materiaal met een bijzonder oog voor detail stond hierbij centraal. Ook aan het houten terras is gedacht, aan de voorzijde bevindt zich voor de gevel een prachtig terras van vlonderplanken. Bekijk meer foto's in dit Ideabook.  

Strandgevoel door vlonderplanken

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl:  Terras door Studio REDD exclusieve tuinen,
Studio REDD exclusieve tuinen

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl

Studio REDD exclusieve tuinen

Studio REDD heeft weer een mooie klus geklaard met de realisatie van dit zomerse dakterras van een Tilburgs penthouse. De inspiratie voor dit houten terras komt uit feesteiland Ibiza, dat ook bekend staat om zijn natuur. De houten vlonderplanken geven het geheel met de naaldbomen, het siergras en de jacuzzi een echte vakantie vibe. Hiermee heeft team ervoor gezorgd dat de luxe en relaxte uitstraling van de woning doorgevoerd is naar het unieke terras buiten.  

Vlonderplanken op een stads dakterras

Dakterras.nl project Amsterdam Oud-Zuid:  Terras door Dakterras.nl,
Dakterras.nl

Dakterras.nl project Amsterdam Oud-Zuid

Dakterras.nl

Dit geweldige dakterras bevindt zich in Amsterdam Oud-Zuid en is een design van het team van Dakterras.nl. In Amsterdam zijn buitenruimtes een gewilde aanvulling bij een woning, en dit terras is dan ook ingericht als relaxte buitenkamer. De vlonderplanken geven het terras een bohemian vibe en aan luxe ontbreekt het deze buitenkamer in ieder geval niet. 

Haal buiten naar binnen door middel van vlonderplanken

Hier zien we een mooi voorbeeld waarbij de vlonderplanken zijn gebruikt om binnen naar buiten te halen, en andersom! Het laat zien dat het gemakkelijk kan zijn om ruimtes bij elkaar te betrekken. De warme kleuren van de houten vlonderplanken passen bovendien perfect bij het strakke ontwerp van het pand. 

Vlonderplanken met een natuurlijke look

Tuin met karakter:  Tuin door De Rooy Hoveniers,
De Rooy Hoveniers

Tuin met karakter

De Rooy Hoveniers

Een moderne tuin  wordt gekenmerkt door het gebruik van hout. Ook op deze foto zien we een tuin waarbij een perfecte samenhang is gevonden van modern en natuurlijke vlonderplanken. Het verweerde oppervlak van de vlonderplanken geeft een warm en levendig karakter aan het strakke, moderne ontwerp. De Rooy Hoveniers heeft hier gekozen voor houten vlonderplanken als basis voor de hele tuin. Deze licht ruwe houten lijnen vormen een prachtig contrast met de beplanting die in deze tuin verspreid staat. .

Strak meets natuurlijk

Dit ruime houten dakterras is onderdeel van een verrassende woning met bijzondere architectuur. Het huis heeft spierwitte muren en opvallende, strakke zwarte details. Ook bij deze woning geven de natuurlijke vlonderplanken een levendige look aan een ultra strak design.  Wat vindt jij?

Een keuze voor bijzondere vlonderplanken

De keuze voor een lichte kleur vlonderplanken ligt voor de hand, en staat altijd mooi. Laat je ook zeker inspireren door bovenstaande foto waarbij, voor de verandering, eens is gekozen voor een warme rode kleur vlonderplanken. Het geeft een luxe look aan een simpel maar modern houten terras, vooral in combinatie met de spierwitte plantenbakken en meubels. 

Prachtig design met houten vlonderplanken

Deze prachtige tuin is onderdeel van een modern stadsappartement. Bijzonder is vooral de combinatie van vlonderplanken en gladde, effen tegels. Op de achtergrond zie je een strak houten terras, maar de aandacht ligt hier ook zeker op het betegelde terras op de voorgrond. We zien niet vaak dat de tegels onderbroken worden door stroken vlonderplanken. Erg leuk uitgewerkt! 

Vlonderplanken in een kleine stadstuin

Deze foto van een stadstuin in Amsterdam is een prachtige mix van de elementen, water, vuur, lucht en aarde. Er is een perfecte samenhang gevonden van natuurlijke materialen en industriële elementen. De houten vlonderplanken in combinatie met het water geven een oase van rust midden in de stad, prachtig! 

Op homify vindt je natuurlijk nog veel meer inspiratie voor het gebruik van houten vlonderplanken in de tuin, bekijk hier meer foto's! Welke optie ...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!