Deze 13 comfortabele stoelen moet je in je eetkamer halen

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Villa in ‘t Gooi, Designa Interieur & Architectuur BNA Designa Interieur & Architectuur BNA Moderne eetkamers
Loading admin actions …

Ontbijten of dineren met vrienden en familie kan zeer leuk zijn. Heerlijk eten, een gezellige atmosfeer en de ontelbaar veel toffe verhalen. Bij zo’n plezante gelegenheid hoort niet alleen het perfect eten en gezelschap, maar ook mooie borden, bestekken en… stoelen. Ja, stoelen zijn ook enorm belangrijk tijdens het eten. Je wilt namelijk niet te maken krijgen met rugpijn, een ongemakkelijk gevoel of pijn in je lichaam door het zitten op een verkeerde stoel. Om die pijn tegen te gaan en om je nog meer te kunnen laten genieten van de overheerlijke maaltijden, geven we je deze 13 comfortabele en wondermooie stoelen mee.

Stoelen in de Scandinavische stijl

Als er stijl is dat de voorbije jaren enorm opgekomen is, dan is het ongetwijfeld de Scandinavische stijl. Bij deze stijl draait het allemaal om functionalisme, stijl en minimalisatie en dat wordt direct duidelijk als je naar deze stoelen kijkt. Het hout wordt stijlvol gecombineerd met de grijze stoffen waardoor het niet alleen een zeer mooi, maar ook praktisch geheel wordt. Het minimalistisch kantje van de stijl zie je direct in de strakke afwerking en het functionalisme druipt ook van het design af.

Houten stoelen zijn nog altijd in

Houten stoelen zijn nog altijd in en zijn eigenlijk nooit van weggeweest. Ze zien er niet alleen prachtig uit in elk design, maar zitten ook nog eens zeer comfortabel. Door hun sterke houten structuur zakken ze niet in elkaar en zorgen ze ervoor dat je lichaam recht blijft. Moest je houten stoelen niet echt comfortabel vinden, dan kun je er nog altijd kussens aanbinden die het wat zachter maken voor de rug.

Kleurrijk én comfortabel

De Scandinavische stijl uit het eerste design kan ook op andere manieren geïntegreerd worden in de eetkamer en daar is dit design het perfecte voorbeeld van. Dit zijn totaal andere stoelen, zowel op vlak van de structuur als de vorm, maar toch staan hier de stijl en minimalistische vibe centraal. Als je deze stoelen net iets te eenvoudig vindt, dan moet je zeker eens opteren om te kiezen voor verschillende kleuren die je kunt combineren. Een ander voordeel van een Scandinavische inrichting is dat je verschillende elementen steeds perfect met elkaar kunt combineren.  

Zelfgemaakt of tweedehands maar nog steeds in perfecte staat

Je denkt misschien dat tweehandsstoelen of stoelen die je zelf gemaakt hebt niet geschikt zullen zijn voor de rug, maar dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Nee, hoor. Deze prachtige, kleurrijke en houten zelfgemaakte stoelen zien er nog steeds in perfecte staat uit. Hierdoor geven ze niet alleen een mooie toets aan je interieur, maar zorgen ze ook voor een comfortabel gevoel.

Stijlvolle stoffen

Stoffen stoelen zijn altijd beter voor de rug en het lichaam omdat de kussens het zachter maken. Een ander voordeel van stoffen stoelen is dat ze in alle kleuren en formaten komen, waardoor ze in elk interieur passen. Dit soort van stoelen geeft ook direct een stijlvollere sfeer aan je eetkamer en woonkamer. Hierdoor zal het diner met vrienden en familie nog gezelliger worden. 

Een supergeslaagde combinatie

Elk lichaam is anders en zo is elke stoel. Sommige mensen verkiezen houten stoelen terwijl andere zweren bij stoffen stoelen. Om ervoor te zorgen dat iedereen die je uitnodigt comfortabel aan tafel kan aanschuiven, moet je zeker eens opteren om te gaan voor stoelen en banken. Zo krijgen de gasten de keuze waar ze willen gaan zitten. Zeker ook omdat deze stoelen en bank ook perfect afgewerkt kunnen worden met kussens.

In een echte L-vorm

De meest voortreffelijke stoel is eentje waar ons lichaam echt op past. Als we zitten, zitten we meestal in een rechte L-vorm en daarom is het dus aan te raden om te kiezen voor een stoel die deze vorm aanneemt. In dat geval moet je zeker eens gaan voor stoelen zoals deze in dit voorbeeld. Dankzij hun stalen vorm staan ze stevig op hun poten en dankzij de zwarte stoffen krijgen ze direct een zeer stijlvolle afwerking.

Een multifunctionele bank

We hadden het al over het feit dat de combinatie van een bank en stoelen echt geslaagd is, wel, dit voorbeeld bewijst dit nog maar eens. De bank hoeft zeker niet uit hout te bestaan of uit stoffen, maar ook een marmeren bank is altijd een plezier op te zitten. Het past ook perfect bij elk design, zeker als je ervoor kiest om voor een witte of zwarte bank te gaan. Weet je niet goed hoe je zo'n bank kunt installeren? Schakel dan een van onze professionals in.

Duurzaam, oogverblind en comfortabel

Ja, duurzame stoelen kunnen zowel comfortabel zitten, mooi zijn en ook goed zijn voor het milieu. In dit design werd er gekozen voor verschillende houten en duurzame stoelen met daarop nog eens verschillende zachte kussentjes voor een goede zithouding. 

Net zoals op restaurant

We weten allemaal hoe goed de stoelen op restaurant wel niet zitten en het is zeer gemakkelijk om dat heerlijk en comfortabel gevoel in huis te halen. Dit is door het aanschaffen van stoelen zoals in dit voorbeeld. Hier wordt staal perfect gecombineerd met oranjekleurige stoffen waardoor de stoelen niet alleen perfect zijn om op te zitten, maar waardoor ze ook zeer mooi passen in elk interieur.

Werk in de hoogte

Wil je graag meer stijl geven aan je huis door middel van stoelen? Wel, gebruik dan stoelen die net iets hoger zijn dan de gewoonlijke. In dit voorbeeld zie je hoe zwarte stijlvolle hogere stoelen perfect passen bij de rest van het zwart en strak interieur en hoe ze een voortreffelijke vibe uitstralen. 

Luxe, comfort en innovaties

Bij het creëren van dit design werd er vooral gefocust op luxe, comfort en innovaties en dat wordt direct duidelijk als we naar de stoelen kijken. De stoelen zijn volledig gemaakt van stof, inclusief de poten, en dat straalt direct veel luxe uit. We zijn er zeker van dat die stoelen zeer comfortabel zitten dankzij het gebruik van die stoffen. 

Durf te experimenteren

Als je kleren gaat kopen, pas je die. Als je schoenen gaat kopen, dan probeer je die eens eerst uit in de winkel. Wel, dat moet je ook doen met de stoelen. Ga er eerst eens op zitten om te voelen of ze wel echt bij je lichaam passen. Wanneer je dan de perfecte stoelen gevonden hebt, moet je zeker eens durven experimenteren. Ga voor verschillende van die stoelen, kleuren, stijlen, etc. Je huis wordt direct een stuk specialer. Wil je nu al op zoek gaan naar bijhorende eetkamertafels? Wel, dan zijn deze designs zeker iets voor je.

Welk van deze stoelen vind je het mooist?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!