15 eigentijdse kinderkamers die perfect zijn voor alle leeftijden

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Modern grachtenpand met spannende doorkijkjes, StrandNL architectuur en interieur StrandNL architectuur en interieur Moderne kinderkamers
Loading admin actions …

Ben je de trotse moeder of vader van een of meerdere kinderen? Dan zul je daar ongetwijfeld al oneindig veel leuke uren mee beleefd hebben. Of het nu het (voor)lezen van een verhaaltje is, het maken van een legohuis, het spelen van een balspel of gewoon een kleurrijke tekening maken, het zijn allemaal activiteiten die jullie gegarandeerd al gedaan hebben. Je wilt er niet alleen voor zorgen dat je kroost een gezellige tijd beleeft, maar ook dat zij ook alles hebben dat hun hartje begeert. Daar hoort absoluut ook de perfecte kinderkamer bij. Kinderen beleven namelijk een groot deel van hun tijd in die kamer. Of het nu is om te spelen, te studeren of om te slapen, het moet altijd perfect bij je kindje passen. Daarom geven wij je maar al te graag deze 15 designs voor kinderkamers mee die gegarandeerd bij je kinderen in de smaak zullen vallen.

Ontspannen met kleur

Begeleiden verbouwing, interieur-voorstel en levering van de meubels Mood Interieur Rustieke kinderkamers
Mood Interieur

Begeleiden verbouwing, interieur-voorstel en levering van de meubels

Mood Interieur

Kleur heeft ongetwijfeld een invloed op ons humeur en ook op het humeur van je kindje. Daarom is het van vitaal belang om voor de beste kleuren te kiezen. We raden je aan om vooral voor wit te gaan, zeker als je kindje nog relatief jong in. Wit doet altijd ontspannen en brengt direct rust in de kamer. Je hoeft het zeker niet te saai te maken. Nee, hoor. Wit is gemakkelijk te combineren met andere zachte kleuren zoals roos, blauw, geel, oranje, etc. Aarzel dus niet om wat kleur in de kamer te brengen.

Maak er een magische wereld van

Owl City - Fireflies Nimeto Utrecht Eclectische kinderkamers
Nimeto Utrecht

Owl City – Fireflies

Nimeto Utrecht

Kinderen hebben zeer veel energie en zijn altijd in de weer met het ontdekken van nieuwe dingen. Ze zijn ook zeer creatief en laten zich inspireren door de wereld rondom hen heen. Je kunt die creativiteit op verschillende manieren stimuleren en een daarvan is door het creëren van een magische wereld in hun kamer. Maak er een wereld van die zij kunnen verkennen, een fantasieland of een droomeiland. In dit voorbeeld werd er geopteerd om te kiezen voor droomwereld vol sterren, dromen en de nacht.

Een op en top speelkamer

Heb je verschillende kamers in je huis en heb je eentje waarvan je niet goed weet hoe je die moet inrichten? Maak er dan eens een speelkamer voor de kinderen van. Zoals je in dit voorbeeld kunt zien hoeft die speelkamer zeker niet te groot te zijn, aangezien de kinderen een aparte slaapkamer hebben. Toch is het altijd leuk voor je kinderen als ze verschillende kamers hebben waarin ze kunnen spelen. Ga voor diverse soorten speelgoed zoals bijvoorbeeld knuffels, boeken of wat leerrijke spelen. Voor de aankleding is het altijd aan te raden om te gaan voor een relatief vlakke en zachte ondergrond zoals parket of een mat.

Accessoires maken de kamer compleet

Renovatie klassieke villa , Kraal architecten Kraal architecten Moderne kinderkamers Hout,Armatuur,Interieur ontwerp,Deur,Vloeren,Vloer,Rechthoek,hardhout,Automobiel exterieur,huisdeur
Kraal architecten

Renovatie klassieke villa

Kraal architecten

Als je de kleur en de indeling gekozen hebt, dan ontbreken er toch nog een paar dingen vooraleer dat de kamer compleet is. Een kinderkamer is niets zonder de perfect gekozen accessoires. Dit kan gaan van het speelgoed, tot de stoelen, tot de leuke bijzetzetels of gewoon wat beeldjes voor op de grond (die eventueel kunnen dienen als deurstop zoals het hondje in dit voorbeeld).

Ruimte te besparen zonder in te boeten aan gezelligheid

Bij het horen van ‘kinderkamer’, dan denken we ongetwijfeld aan een grote kinderkamer waarin het kind zich helemaal kan in uitleven. Toch kan ook een kleine kamer enorm geschikt zijn als kinderkamer, zeker omdat je op een leuke manier ruimte kunt besparen als je bijvoorbeeld een stapelbed gaat gebruiken met daaronder een bureau. Je kind heeft alles wat hij of zij nodig heeft, kan het op nog steeds op een zeer persoonlijke en leuke manier inrichten en heeft nog veel ruimte om te spelen.

Een stapelbed maar dan anders

Renovatie Woonhuis Amsterdam, YBB Architecture Amsterdam YBB Architecture Amsterdam Moderne kinderkamers
YBB Architecture Amsterdam

Renovatie Woonhuis Amsterdam

YBB Architecture Amsterdam

We hadden het al over het feit dat een stapelbed de perfecte oplossing is voor al je plaats wilt besparen in de kamer, maar de kamer tegelijkertijd ook nog veel gezelligheid wilt laten uitstralen. Wel, in dit voorbeeld werd het woord ‘stapelbed’ echt naar een hoger level getild. De trappen zijn zeer modern, het houten bed ziet er zeer chique uit en de hangmat onder het bed zorgt voor kleur. Er is ook nog plaats over voor een bureau onder het bed en dat maakt van dit design een zeer multifunctioneel design.

Ga voor een motiefje

Wil je direct wat meer kleur en levendigheid brengen in de kinderkamer? Opteer dan om te kiezen voor een motiefje. Het kan net zoals in dit design een bolletjes motief zijn, maar je kunt ook gaan voor bloemen, verschillende dieren of figuren. Zorg er wel voor dat je niet overdrijft en dat je de rest van het design strak houdt. Anders kan het misschien net dat tikkeltje te energiek worden voor je kind.

Werk in de hoogte

Je kunt niet alleen plaats besparen in de kinderkamer door het gebruik van een stapelbed, maar ook door een trapkast zoals in dit voorbeeld. Deze kast dient niet alleen om verschillende spullen in op de bergen, maar ook bijvoorbeeld om even te genieten van een boek (dat je direct kunt wegbergen in de kast), even uit te rusten op de trap of om een spel te spelen. Je zult ook altijd bij het hoogste schap geraken dankzij de trap. Weet je niet goed hoe je deze trapkast kunt maken? Schakel dan onze professionals in. 

Gezelligheid den top

Een kinderkamer hoeft niet alleen relaxerend te zijn, maar ook nog eens gezellig. Die gezelligheid kun je absoluut bekomen door het gebruik van diverse kleuren en verschillende accessoires. Zoals je kunt zien, werd er in deze kamer geopteerd voor de combinatie roze-wit. Deze combinatie komt niet alleen terug in de meubelstukken (het bed, de kasten), maar ook in de mat en de accessoires. Om de kamer toch nog meer kleur te geven werd er ook gekozen om een muur in het blauw te verven en wat blauwe tinten te integreren in de kinderspullen.

Ga voor unieke meubelstukken

Wil je de kinderkamer echt uniek inrichten? Ga dan voor zeer speciale meubelstukken. In dit design werd er bijvoorbeeld gekozen om van het stapelbed een schuifaf te maken. Dit maakt het extra leuk voor de kinderen en zorgt direct voor een speels effect!

Maak het nog speelser

Is een stapelbed met een schuifaf niet speels genoeg voor je en je kinderen? Wel, dan zal dit design zeker en vast iets zijn voor jullie. Dit ontwerp is echt tot in de puntjes uitgetekend aangezien ze ervoor gekozen hebben om de ‘boomhut’ naar binnen te halen. Er werd gewerkt met verschillende kleuren, materialen en hoogtes. Natuurlijk mag het vals gras ook niet ontbreken. Ja, dit is ongetwijfeld een kamer dat de creativiteit van je kinderen zal stimuleren.

Licht is van cruciaal belang

We weten allemaal dat licht belangrijk is en dat het kan helpen bij het creëren van een gezellige kamer. Dit geldt absoluut ook voor het ontwerpen van je kinderkamer. Probeer daarom dus te opteren voor een kinderkamer waarin verschillende ramen geïntegreerd zijn. Die zorgen niet alleen voor natuurlijk licht, maar ook voor een ‘grotere look’. De kamer ziet er direct groter uit. Als je geen ramen hebt in de kamer, kies dan voor wat spiegels. Die geven geen licht af, maar zorgen wel voor dat optisch gevoel van een grotere kamer.

Een multimedia kinderkamer

Heb je thuis een tiener rondlopen? Dan zul je bovenstaande ideeën misschien wat links laten liggen, maar toch is dit ontwerp zeker iets waar je voor moet kiezen. Net zoals elk kind, wilt een tiener zich ook kunnen uitleven, ontwikkelen en ontspannen. Natuurlijk op een totaal andere manier. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om de kamer onder te verdelen in een studeer gedeelte met een laptop, bureau en fancy stoel en een gedeelte voor ontspanning met bijvoorbeeld een grote televisie en een leuke zetel.

Wat een beestenboel!

Fresco in de kleur Tundra Pure & Original Landelijke kinderkamers
Pure & Original

Fresco in de kleur Tundra

Pure & Original

Is je kind verzot op wilde dieren zoals leeuwen, tijgers en apen? Dan moet je zeker eens voor een kamer gaan zoals deze. Dankzij de Tundra kleurige verf krijgt de kamer direct die avontuurlijke sfeer. Als je er dan nog eens houten elementen aan toevoegt zoals houten kasten of een parketvloer, dan haal je de wilde natuur direct naar binnen. Vergeet ook vooral de verschillende wilde dieren niet.  Echt een perfect idee voor de avonturiers onder ons.

Durf buiten de lijntjes te kleuren

Als het op kinderkamers aankomt, dan is niets te veel! Zo kun je bijvoorbeeld voor een uniek behangpapier of schilderwerk gaan zoals in dit design, kun je verschillende kleuren gebruiken en diverse texturen. Je kunt echt alles uitproberen, zolang het niet te veel wordt. Je wilt je kind niet overdonderen met teveel kleur en motiefjes.

Welk van deze designs vind je de mooiste?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!