De schitterende transformatie van een keuken | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De schitterende transformatie van een keuken

Stoa. Stoa.
Minimalistische keukens van moovdesign Minimalistisch
Loading admin actions …

Voor de fijnproevers van interieurdesign moet deze transformatie toch wel een van de meest geliefde voorbeelden van de laatste tijd zijn hoeveel er met een oude ruimte mogelijk is, welke schitterende resultaten er bereikt kunnen worden. Daarom willen we je dit project graag laten zien, gewoon omdat er je er zoveel inspiratie uit kunt halen. Het gaat hier om een metamorfose van een keuken die nu helemaal tot zijn recht komt qua stijl en functionaliteit. Eerst was de ruimte donker, maar nu oogt deze open en is zeer goed verlicht. Een fijne plek om te werken. Kijk hieronder met ons mee naar het proces van verandering.

Gelegen in de Italiaanse stad Verona vinden we een woning waarin de keuken te vinden is die een grote upgrade gekregen heeft. Verantwoordelijk voor dit nieuwe design zijn de architecten van Moovdesign. Kijk met ons mee en laat je inspireren door hun goede werk!

Sfeerloos

Als er ooit een kamer was die het predicaat sfeerloos zou verdienen dan was het deze wel. De donkere vloer en de witte wanden zorgen voor een aardige tegenstelling qua kleur en textuur, maar erg origineel oogt de ruimte hierdoor niet. Ook qua verlichting laat het vertrek te wensen over. Dat is op zich geen overkomelijke zaak, alleen vraagt het soms wel wat van je, of van de expert waarmee je werkt. Creatieve ideeën en praktisch inzicht zijn dan nodig om van een ruimte als deze weer een sfeervolle setting te maken waarin je lekker kunt leven. 

Andere hoek

We zien hier de twee ruimtes naast elkaar: links de keuken, rechts de woonkamer. Een tussenwand zorgt voor de verdeling van het woonoppervlak. Vroeger was deze verdeling in de mode, maar tegenwoordig kiezen we toch eerder voor een open look. Dit laatste kunnen we in deze woning eenvoudig bereiken door deze tussenwand (zonder dragende functie) te verwijderen. 

Nieuwe stijl

Nu zijn we beland bij de situatie zo als die nu is: de tussenwand is deels verwijderd, aangepast en heeft een andere kleur gekregen. Er is zelfs een handig bureau gevormd waardoor de bewoners nu lekker kunnen werken. Ook de verlichting is aangepast, deze zorgt samen met de ramen in de keuken voor een optimale lichtsfeer. De ambiance van deze woonkamer en keuken is hierdoor totaal veranderd. Er is ook ruimte voor moderne kunst; dat schilderij rechts past precies bij de sfeer van deze living. 

Keuken

Nu zien we de keuken van dichtbij, deze is echt heel modern zuiver qua vorm. De minimalistische vormgeving is dominant en de keukenapparatuur is het neusje van de zalm. Je maakt hier eenvoudig de lekkerste gerechten. Met de nieuwe looks is de keuken erg modieus en daardoor erg inspirerend. Meer mooie ideeën voor de keuken kun je hier vinden. 

Gezellig

Hier zien we een andere inrichting van dezelfde ruimte (de digitale techniek staat voor niets). Hierboven zagen we nog de werkruimte en het grote kunstwerk, nu is het bureau een bar geworden en heeft de muur een aantal vakken gekregen waarin boeken opgeborgen kunnen worden. We vinden deze inrichting ook wat gezelliger, ook de keuken ziet er huiselijker uit: minder monochroom, meer Scandinavisch. Let ook even op de stoelen bij de bar: ga lekker zitten en genieten van een smaakvolle snack!

Open

Wat vanuit deze hoek in de kamer opvalt is de openheid die nu in de kamer heerst. In deze inrichting is de verlichting zeer belangrijk: we zien de creatieve hanglampen in de hoek en de spotjes in het plafond van de keuken. Al je kookboeken heb je bij de hand en deze zorgen direct voor een gezellige sfeer. Let ook even op het sfeervolle krukje met de plantjes, een eenvoudig idee dat leuk landelijk oogt. 

Compleet

Deze prachtige ruimte is me de komst van de eettafel helemaal af. In de ochtend en avond is dit de favoriete plek van de bewoners om te ontbijten en te dineren. Ook in deze ruimte zien we de nodige moderne kunst en decoraties die voor een eigentijdse sfeer zorgen. De lichte oppervlakken hebben de donkere vloer als tegenwicht; zo is er een mooie verdeling tussen donker en licht. Met deze laatste blik sluiten we de tour door de woning af. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends! 

Dit penthouse kreeg een grondige opfrisbeurt

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!