Moderne kasten en dressoirs | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne kasten en dressoirs

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
schrank I van Dwie Baby Scandinavisch
Loading admin actions …

Bijna iedere woonkamer en elke gang wordt wel gesierd door een dressoir. De voordelen liggen voor de hand: veel opbergruimte en weinig ruimteverlies. Daarnaast bieden ze ook veel ruimte voor pronkstukken en fotolijsten die bovenop een dressoir direct in het oog vallen. Er zijn vele verschillende varianten van dit praktische meubel dat grofweg in drie categorieën ingedeeld kan worden: een lowboard (lage kast), highboard (hoge kast) en een zweefboard (zoals de naam al zegt: een zwevende kast). Een zwevend dressoir onderscheidt zich van de andere twee door de kleine, slanke pootjes en/of het ophangsysteem waarmee het aan de muur bevestigd wordt. De keuze aan materialen is net zo groot als die aan vorm. Tegenwoordig beleeft de dressoir een echte terugkeer in populariteit, want nu muziekinstallaties in afmeting gekrompen zijn en e-books hele bibliotheken kunnen opslaan heeft het dressoir de boekenkast en wandkast in alle bescheidenheid, maar stijlvol vervangen. Wij laten jullie vandaag een aantal heel verschillende dressoirs zien die zeker iedere blik in de kamer naar zich toe zullen trekken.

Turnkast

De herinterpretatie en het hergebruik van verschillende objecten als meubelstukken kan succes opleveren, maar niet altijd. Veel intuïtie en experimenteren is daarbij nodig om het geheel niet te lomp, onaantrekkelijk of onpraktisch te laten uitkomen. In dit geval is de transformatie wonderbaarlijk goed gelukt. Geen wonder, want de Berlijnse Möbelhauerei heeft zich erin gespecialiseerd. Hier worden objectkunst, traditioneel handwerk en meubeldesign naadloos met elkaar verenigd.

In detail…

Deze rustieke kast kan met twee deuren geopend worden. Daarachter verschuilen zich drie planken die voor een zee aan ruimte zorgen. De lak, die gebruikssporen vertoont die in de loop van 10 jaar ontstaan zijn, zijn een gewenst element en geven deze kast een levendig karakter. Bijzonder mooi vinden we het sierschrift, dat de oorspronkelijke herkomst en gebruik van dit meubelstuk verraadt. Een fantastisch bijkomend karakteristiek van deze kast is de beklede bovenkant dat zich uitstekend leent voor extra zitruimte. Daarnaast is dit meubel een robuust stuk handwerk dat zich over de jaren duidelijk bewezen heeft.

Puur natuur

van homify

Ben je op zoek naar een groot dressoir? En dan bedoel je ook echt groot? Dan hebben we hier het perfecte exemplaar: dit dressoir is namelijk ruim 5 meter lang! Dit natuurlijke gevaarte is ontworpen door uniic, dat zich al meerdere jaren gespecialiseerd heeft in het vervaardigen van individuele meubelstukken uit massief hout. Uit de complete stam van een uitgegroeide boom in de omgeving van Berlijn is na handwerk op maat een kunststuk in eigen regie gezaagd, getransporteerd, gedroogd en met veel liefde tot in detail bewerkt. Bijzonder mooi is het oppervlak van het hout waarvan de natuurlijke structuur van de boom zichtbaar gebleven is en dat ervoor zorgt dat ieder meubelstuk uniek is. Naast de afwerking in het originele hout is er ook de mogelijkheid het oppervlak te bekleden met epoxyhars en andere materialen zoals beton. Zo ontstaan absoluut hoogwaardige producten die emotionele waarde hebben zowel voor de ontwerper als voor de uiteindelijke eigenaar.

Platen op orde

Voor ordelijke mensen biedt dit coole dressoir de ultieme oplossing. Compleet open vormgegeven, met flexibele kunststof banden die in de kast voor ordelijke opbergmogelijkheden zorgen kunnen spullen veilig bewaard worden op een makkelijk en snel te bereiken plek. Hier kunnen platen of tijdschriften rechtop gesorteerd worden en met de zorg die ze verdienen bewaard worden. De kast is compleet van massief hout gemaakt en valt op door het slanke en elegante design.

In detail…

Behalve de zwarte kunststofbanden hier zichtbaar is er ook een variant in groen. De afzonderlijk geplaatste en gekruiste banden zorgen voor een ordelijke en nette presentatie van je platen- of tijdschriftenverzameling.

Spiegeltje, spiegeltje…

Voor wie de klassieke materialen voor een dressoir te saai zijn zal dit heel futuristische model zeker een aantrekkelijk alternatief bieden. Het gehele oppervlak van deze kast is met spiegels bekleed, dat aangenaam gebroken wordt door de verticale spleten tussen de deurtjes. Vier ruime vakken bieden veel plaats voor spullen in allerlei maten. Ook opvallend zijn de voeten van dit dressoir, die met hun zwart glanzende lak het geheel completeren.

Kastje

Dit dressoir lijkt in eerste instantie misschien een snelle gedachte dat zonder al te veel zorg gemaakt is. Maar al snel is te zien dat het ontwerp een voorzichtige eenheid is dat op een slimme manier gebruik maakt van een aantal technieken. Het houten frame vormt een rechthoek dat in twee praktische vlakken is verdeeld die ook qua kleur van elkaar gescheiden zijn. Dit gebruik van twee verschillende kleuren maakt dat dit ontwerp niet streng maar juist aantrekkelijk werkt. Dit kastje wordt verder afgezet met een bodemconstructie van edelstaal dat het geheel een robuust, aangenaam en eenvoudig karakter meegeeft.

Mix

Een goed alternatief voor een enkel, strak dressoir zijn grote, rechthoekige kisten in verschillende maten die op een slimme manier opgestapeld en tegen elkaar aan gezet zijn. Zo ontstaan een levendig en speels geheel. Naast de verschillende formaten kunnen ook de kleuren variëren en aan iedere wens aangepast worden. Het voordeel van deze opzet is dat dit dressoir ieder moment veranderd kan worden en door de eenvoudige toevoeging van kussens ook als bankje kan dienen.

Met de hand beschilderd

schrank I van Dwie Baby Scandinavisch
Dwie Baby

schrank I

Dwie Baby

Dit dressoir onderscheidt zich door het bijzondere oppervlak dat, en dit is het geheim, met de hand geschilderd is! Op kunstzinnige manier is hier een 3D-effect gecreëerd dat op bijzonder overtuigend werkt. Verschillende decoraties zijn mogelijk: in de kleur en vorm van het motief maar ook de kast zelf, dat uitwisselbaarheid en dus flexibiliteit vooropstelt. Zo kan voor iedere bui weer een ander patroon uitgekozen worden en eenvoudig in het gekozen kleur kastje geplaatst worden. Maak zo je eigen unieke dressoir!

Of je er nu een tv op plaatst, je kleinkinderen erop tentoonstelt, je platenverzameling erin wegbergt of de lange, saaie gang wat fleur wilt meegeven: het dressoir is een flexibel, multifunctioneel opbergmeubel waar iedereen en iedere ruimte gemak en plezier van heeft. Kijk dus vooral hier verder bij de producten van onze professionals om ideeën op te doen voor jouw nieuwe dressoir!

Welke van deze dressoirs spreken jou het meeste aan? Deel je keus met ons hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!