13 impressies waar je het lekker warm van krijgt

Juntos Juntos
Dunhill Reserve - The Modern Barn, Plum Builders Plum Builders Moderne woonkamers Glas Wit
Loading admin actions …

De winter is al in volle gang, sinterklaas heeft net zijn rondje gemaakt en bladeren hangen al lang niet meer in de bomen: wie droomt dan niet van een open haard!? Al helemaal nu dat een groot deel van de bevolking vanaf thuis werkt is het plaatje van een werkplek met hete koffie naast een vuurtje meer dan uitnodigend. Graag wil ik je meenemen op een reis langs de meest verleidelijke ovens.

Natuurlijk gemoedelijk

Waar heb jij eerst naar gekeken? De fantastische open hard in de pilaar van natuursteen? Of de onbewerkte stammen die als bijzettafels dienen? Of de gigantisch grote, hoge ramen met een prachtig groene tuin erachter? Ik moet toegeven dat ik toch eerst naar het vuur ging kijken en daarna pas erachter kwam hoe perfect dit allemaal bij elkaar staat. Hier zou ik wel een wijntje willen drinken…

Een voor twee

Waarom maar één ruimte gezellig maken als je ook dubbel zou kunnen genieten!? Deze haard is tegelijkertijd een blikvanger én een soort kamerscherm. De blik wordt afgeleid door het vuur en de ruimte erachter blijft onopvallend zichtbaar. Dit zou een geweldige thuiswerkplek zijn.

Strakke bak

Als je van strakke lijnen houdt, dan ben je hier op het juiste adres. Symmetrie is alles bij deze 'platonic fireplace' waar van vloerbedekking tot tv-meubel alles op elkaar afgestemd is. Het vuur op de stenen breekt met deze koude, rechte uitstraling en brengt gezelligheid.

Natuurlijk lekker warm

Hier spelen alle elementen een rol, maar de open haard maakt het definitief af! De natuurstenen muur, de DIY vintage kast met lamp en de bank nodigen al uit om met een hete koffie een boek te gaan lezen. Maar met een lekker heet vuur ernaast wordt het lastig om ooit weer op te staan. Zie jij jezelf hier zitten? Als jezelf ook niet zo heel veel ruimte hebt, dan bekijk hier de 30 tips voor een kleine woonkamer. Wie weet kun je heel gemakkelijk iets heel leuks van je huis maken!?

Ruimte-vuur

Private residence, New York, GlammFire GlammFire Moderne woonkamers

Hier is een overduidelijk een gedreven interieur designer aan het werk geweest; van de gouden bijzettafels die aan de muur weer opgepakt worden tot de hangende haard: alles klopt. Als je ooit naast zo een hangend haardvuur hebt gezeten dan weet je hoe fijn dit is. Je kunt er als het ware omheen zitten. Een enorm voordeel op een koude winterdag!

Klein maar fijn

Is het een open haard of een kaars? Het lijkt niet echt erop alsof deze haard van Studio Woonforum werkelijk de ruimte verwarmd, maar een blikvanger is deze ronde oven zeker wel.

Oud en nieuw

Is het echt Delfts blauw? Terwijl de blauwe tegels traditioneel en oudbakken zouden kunnen zijn, worden ze hier op een manier gecombineerd die verre van oud is. De combinatie met de inbouwkast met glas en de strak witte muren scheppen een leuk contrast. Deze wordt door het vuur nog benadrukt.

Binnenste buiten

A bedroom in winter times, ArqRender ArqRender Moderne slaapkamers

De grenzen vervagen in dit huis van glas. Kun je nog zien waar woonkamer is en waar tuin? Juist op deze dromerig – mistige Nederlandse dag straalt de kachel extra veel warmte uit en het tapijt is bijzonder aantrekkelijk. Wie ziet zich hier niet liggen met een wijntje om naar buiten te kijken?

Buitenbak

Heb je een buitenruimte: vindt een plek voor een vuurkorf! Er is weinig meer gezellig en geschikt voor lange, leuke avonden dan een vuurtje in het midden met de sterren boven het hoofd. Een uitnodiging voor spekjes en filosoferen.

Pizzageur

Is dit een pizzaoven? Ik geloof van niet, maar hij lijkt er wel op. In ieder geval is het een prachtig exemplaar om in de tuin een vuurtje te stoken en zelf eten te bereiden.

Engels modern

De dag dag grijs gezellig wordt is gekomen. Ook al is grijs op zich een koude tint, in deze kamer in combinatie met de houten vloer en het felle vuur is niets kouds te bespeuren. In degendeel, het heeft iets zachts, als een warm deken dat je omgeeft.

Niets toe te voegen

Houten krukken en een enorme kachel: wat wil je meer? In combinatie met het dikke tapijt eronder blijft er weinig te wensen over. Misschien iemand om samen ervan te genieten…

Gelukkig hoekig

Een kachel over de hoek is een bijzondere blikvang en geeft de mogelijkheid om in een half circle rond het vuur te zitten. In dit geval is de opslag van het hout de tweede blikvang die zich perfect bij de grijze muren voegt.

Welke stijl zou jij graag in jouw huis integreren?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine