10 keukenbladen – De kracht van de combinatie | homify

10 keukenbladen – De kracht van de combinatie

Juntos Juntos
Townhouse Caren Pardovitch Industriële keukens
Loading admin actions …

Droom jij ervan om je eigen keuken kopen? Heb je ooit erbij stil gestaan hoe veel mogelijkheden er zijn en welke onderdelen bijzonder belangrijk zijn voor de uitstraling van jouw keuken? Het belang van de ordening van de kasten in de ruimte is voor de hand liggend. Maar dan mag je ook nog kiezen welke materialen gebruikt worden en welke kleuren te pas komen. Daarna komen te belangrijke details aan de beurt. In deze artikel zal je zien hoeveel verschil de keuze van jouw werkblad in de keuken maakt. Het kan je keuken gezelliger maken, duurder eruit laten zien of gewoon het kleine beetje extra geven.

Kleuraccent

Deze simpele keuken wordt gedomineerd van natuurlijke bruin- en grijs tinten, maar wat meteen in de kijker loopt zijn de onregelmatig gekleurde tegels op de vloer in combinatie met het natuurlijk bruin van het werkblad. Het vrolijkt de sfeer in deze keuken op en zet lekker af van de rest van de ruimte.


Mystiek koken

Is mystiek koken een uitdrukking? Ik geloof van niet, maar als ik dit foto bekijk dan zijn die de begrippen die in mijn hoofd opkomen. De sfeer lijkt geheimzinnig, donker maar toch gedegen en chique. De houten planten en kommen samen met dit marmeren keukenblad gegeven een leuk contrast. Zijn wij gewent aan strakke witte, schone keukens dan worden we hier verrast door iets total anders. Maar zeker niet minder.

Spelend combineren

Laten we eerlijk zijn; wat hier opvalt is niet het keukenblad maar de tegels erachter. Ze zetten een leuk kleuraccent en lijken bijna speels. De planten ronden het geheel af en laten het werkblad glanzen. Wil je ook met kleine trucjes groot scoren? Dan laat je van een interieurarchitect inspireren.Rommelig opgeruimd

Bruynzeel keuken studiopops Moderne keukens Hout Groen
studiopops

Bruynzeel keuken

studiopops

Alles hangt netjes op zijn plek en toch komt het rommelig over: juist hoe een keuken hoort te zijn. Het werkblad is een bruine steen die perfect bij de mint groene kasten past. Terwijl het fornuis erg professioneel lijkt, zijn de houten keukenkasten meer aan de gemoedelijke kant. Een werkblad van steen is hier een leuke keuze en maakt het geheel helemaal af.


Puur en goed gekozen

Marrakech Walls in de kleur Evening Shadow Pure & Original Moderne keukens
Pure & Original

Marrakech Walls in de kleur Evening Shadow

Pure & Original

Ik moet hier meteen aan mediterraan denken, ook al is er helemaal geen reden voor. Misschien is het wel het eigenwijze van deze keuken. Of misschien de houten planken die zo van een olijfboom zouden kunnen komen. Of misschien zit ik in mijn hoofd al bij de zomervakantie. Maar ik blijf zwaar onder de indruk van deze keuken. De natuurlijk houten planken, de kleuraccenten door de planten en het zwarte keukenblad zijn precies wat ik voor mijn keuken zou willen.

Industriële woonkeuken

Niet zozeer het keukenblad valt hier op, het zijn de geweldige, gigantische lampen boven de eettafel en de spots op de keukenkasten. Het werkblad voegt zich in deze stijl en valt hooguit op door de strakke lijnen van de kasten nog te benadrukken.


Klein maar uitnodigend

Slim gedaan: in een kleine keuken met weinig maar bij elkaar passende kleuren werken! Door het zachte groen van de eettafel lampen krijgt de ruimte een frisse. Het keukenblad ondersteunt decent en kleurt heel goed met de houten vloerplanken en het schilderij aan de muur. Heb jij ook een kleine ruimte en wil je er alles uithalen? Kijk dan voor inspiratie bij Marjolein!


 

Niets toe te voegen

Silverplate, Marrakech Walls Pure & Original Eclectische keukens
Pure & Original

Silverplate, Marrakech Walls

Pure & Original

Het zit hem in de details. Kijk nou eens hoe goed dit werkblad bij de muur past, de lamp bij de lijst en het schot bij de krukken. Het werkblad is modern maar past toch bij de onderkasten en de industriël ogende waterkraan.

Keuken anders

Even niet traditioneel. Deze keuken is totaal anders, niet alleen door de donkere kleuren maar ook door het glansend zwarte werkblad en de vloer. Wat denk jij, zit het lekker aan de tafel in de zon?

Natuurlijk modern

Alles klopt in deze kleine keuken. Het werkblad past perfect bij de tafel, de stoelen bij de muurschilderij en wie zou niet graag deze leuke spot boven zijn eten willen hebben hangen?

Zie je iets wat bij jouw keuken zou passen of heb je een heel ander idee in je hoofd?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!