Transformatie van een een oude molen. | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Transformatie van een een oude molen.

Stoa. Stoa.
Landelijke slaapkamers van b+t arquitectos Landelijk
Loading admin actions …

De landelijke van de mediterrane gebieden staan vol met oude huizen waar niet meer in gewoond wordt of die met de tijd een andere functie gekregen hebben en nu bijvoorbeeld dienst doen als opslagschuur. Dat is goed nieuws, want zo kunnen gepassioneerde mensen vaak goedkoop aan een woning komen, waaraan nog veel moet gebeuren. Met behulp van experts is zo´n upgrade van een oude schuur heel snel gebeurd. Vandaag zien we een woning in de kleine stad Ourense, de oude stenen van het bouwwerk hebben door de eeuwen alleen maar aan charme toegenomen. Gelegen in een spectaculair Catalaans landschap is het de ideale woning voor eigentijdse avonturiers. B + T Architects hebben het eens flink onder handen genomen, waardoor het nu een prachtig huis voor de bewoners geworden is. Zelf zien hoe de verbouwing gegaan is en wat de resultaten daarvan zijn? Kijk dan snel hieronder naar het verslag van de verbouwing.

Oude molen

Voor dat we je laten zien hoe mooi de woning geworden is, laten we je eerst zien hoe het oude gebouw erbij stond voordat de archicten ermee aan de slag gegaan zijn. Het gebouw heeft jaren lang dienst gedaan als graannmolen, deze moest voor een groot deel aangepast worden aan residentieel gebruikt, zodat er in geleefd kon worden. De dikke muren van de molen spreken tot de verbeelding: wat je allemaal kunt maken van zo´n oude constructie! Een inspirerend project!

Karakter

Als er nu iets is wat deze molen heeft dan is het wel karakter. Natuurlijk moet je veel fantasie en praktisch inzicht hebben (of dit inkopen) om in deze oude ruimte een nieuwe woning te zien, maar in de mediterraanse gebieden zien we wel vaak woningen opbloeien, gebouwen waarvan veel mensen zouden zeggen dat ze nooit als woonhuis dienst zouden kunnen doen en uiteindelijk tot de mooiste woningen van de streek behoren. Een oude molensteen, in het verleden voortgetrokken door een stel ossen of ezels, is een stille getuige van het landelijke verleden van deze oude molen.  

Blinkend nieuw

Veel mensen dromen ervan om in Frankrijk, Portugal of Spanje te wonen. We bevinden ons nu in de Catalonië, Spanje, waar de oude molen inmiddels een upgrade gehad heeft. Het is een prachtige vakantiewoning geworden waar de meesten van ons van zullen houden. De oude muren zijn duidelijk in hun oude staat gelaten, hoewel ze er wel netjes uitzien. Dit komt omdat ze schoongemaakt zijn (maar niet te veel, want dan gaat het karakter van de natuurstenen verloren). In de massieve muur zien we twee verse raamopeningen, door deze openingen kan het daglicht het interieur binnenvallen. Laten we even binnen gaan kijken. Meer ideeën voor je huis kun je hier vinden. 

Oud en nieuw

Dikke balken aan het plafond geven deze woning een eigentijdse look,  maar op hetzelfde moment straalt het interieur een Catalaanse bouwtraditie uit. Het grootste deel van de authentieke huizen in het gebied zijn gebouwd met deze materialen. Sfeervolle meubels zorgen voor een comfortabele plek, zo kun je extra genieten van de koelte van het huis. Juist door die dikke muren is het binnen lekker koel. Samen met een expert ontwerp je als snel je droomvakantiehuis. 

De bar

We zien hier de keuken met bar, supergezellig en modern! Genieten van een sangria of wat tapas, hier is het allemaal mogelijk. Let ook even op de eenvoudige inrichting, de lampen boven de bar hebben een eclectische look, ze drukken uit dat een basic design ook heel tof kan zijn. Juist de simpele ideeën zijn mooi! 

Slapen

Na een dag genieten val je inslaap in deze lichte kamer, ook al zo´n typisch Catalaans interieur. Het hoofdeinde bevindt zich bij het raam, waar rond omheen de natuurstenen decoratieve lijst de sfeer in de kamer voor een groot deel bepaald. Ook het lichte hout op het plafond en de zuivere witte wanden zorgen voor een goede ambiance. Let ook een op de meubels, met een donker blauw front: supermooi! 

Schrijven

Als je de inspiratie voelt om nu eens echt aan de roman te beginnen die al jaren in je hoofd spookt, dan is deze werkkamer de plek waar je naar hartenlust kunt schrijven. De ontspannen looks van de ruimte zorgen dat je in een relaxte flow komt, dat is belangrijk, want een ontspannen geest is pas echt creatief. We werpen een laatste blik in de kamer en sluiten hier de tour door de woning af. Maar we nemen je graag mee naar een nieuw project om inspiratie op te doen. Blijf ons volgen! 

Deze woning was donker en bedompt, maar door de upgrade is het een licht en modern woonpaleis geworden.

Wat vind je van de woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!