De beste voordeur kiezen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De beste voordeur kiezen

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
modern  door quint-it DEUTSCHLAND GMBH , Modern
Loading admin actions …

De voordeur, evenals de eventuele voortuin, zijn de eerste dingen die bezoekers van jouw huis zien. De voordeur wordt zelfs voor langere tijd bekeken, nadat er aangebeld is en de gasten wachten tot de deur opengedaan wordt. Al te vaak wordt er bij een verhuizing of verbouwing niet nagedacht over de voordeur tenzij er een structureel probleem mee is. En dat terwijl de inrichting van het huis en de tuin vaak veel aandacht krijgen bij inrichtingen en vernieuwingen. En dat terwijl de eerste indruk van een huis vaak een blijvende indruk is. Daarom is het belangrijk om ook als het gaat om de voordeur na te denken over de indruk die het wekt en de stijl die je ermee uit wilt stralen. Velen van ons zullen in een gehuurd huis of appartement wonen, waar we weinig keus hebben wat betreft voordeur. Maar vele anderen van ons wonen in een eigen huis, waar de voordeur wel geheel onder de eigen verantwoordelijkheid valt. Vooral voor deze categorie huiseigenaren kijken we vandaag naar een aantal voordeur stijlen en laten zien hoe en waaruit er gekozen kan worden.

Transparantie

Een helder transparante voordeur zal misschien niet de eerste keuze zijn voor een woning. Maar zeker in een kantoor of bedrijfscontext is het een hele passende optie. De transparantie van de voordeur werkt uitnodigend voor klanten of cliënten en suggereert openheid en transparantie in het bedrijf. Maar ook als voordeur voor een woning kan dit een stijlvolle mogelijkheid zijn in bijvoorbeeld een landelijker omgeving of aan een rustige straat, zodat er weinig nieuwsgierige blikken naar binnen geworpen kunnen worden. Dit ontwerp is zeer modern en minimalistisch en zelfs met een zichtbeperkend gordijn achter het glas werkt de ingang open, ruimtelijk en prettig. Een glazen deur lijkt misschien onveilig maar met de huidige technologische vooruitgang is glas minstens zo sterk te vervaardigen als ieder ander materiaal en werkt net zo beschermend tegen dieven of slecht weer.

Soberheid en elegantie

modern  door homify, Modern

Zwart wordt niet vaak gekozen als kleur voor de voordeur. Maar waarom is dit eigenlijk? Zoals al gezegd is de voordeur vaak de eerste indruk die ons huis wekt en representeert het liefst jouw persoonlijkheid en stijl. Zwart is een sterke kleur en heeft dus een karakter dat velen waarschijnlijk zouden willen uitstralen, al was het alleen om ongewenste gasten weg te houden. Wij vinden deze zwarte deur elegant en modern en in perfect contrast met de ruw gehouwen natuursteen waaruit het huis is opgebouwd. De voordeur moet natuurlijk passen bij de gevel van het huis, dus kies een deur dat goed samengaat met de stijl van het huis; of dat nu een contrasterend effect is of een eenvoudige eenheid is aan jou.

Zware kwaliteit

Een zware kwaliteit deur geeft je een gevoel van zekerheid en veiligheid en is ideaal voor een stadsomgeving waar diefstal nu eenmaal vaker voorkomt. Als veiligheid je grootste overweging is bestaat er een grote variatie aan sloten om je te beschermen tegen inbraak. Zware sloten en deuren komen met een prijskaartje, dus als veiligheid niet een al te grote overweging vormt kun je ook kiezen voor een eenvoudiger exemplaar. Ten slotte willen we ons ook niet opgesloten voelen in ons eigen huis. Kies dus voor een exemplaar waar jij je veilig en comfortabel bij voelt en wees ervan verzekerd dat zulke deuren zeker een krachtige maar ook stijlvolle indruk zullen maken.

Huisnummers

In dit huis zien we hoe de deur perfect in het kleurenpalet van de houten balken van het huis passen, en dat de smalle, verticale lijnen van de ramen in de deur herhaald worden in de grotere ramen rechts. Huisnummers worden vaak dicht bij de voordeur of op de voorgevel bevestigd, evenals de brievenbus – dit zijn dan ook ideale objecten om je karakter in uit te drukken.

Wijd open

Deze deur is een combinatie van de eerste twee deuren in dit ideabook: ten eerste is er veel transparantie door de grote ruiten naast en boven de deur terwijl de keuze voor een dichte, donkergekleurde deur een krachtige, sterke indruk maakt. De ingang van dit Italiaanse huis heeft een veiligheidsdeur van donker, bijna zwart hout dat één lijn volgt met de andere details en kozijnen van het huis. Deze ingang is veel breder dan in de voorbeelden hierboven, dankzij het gebruik van glas dat licht van binnen naar buiten doorlaat en een uitnodigende sfeer creëert dat het geheel passend verzacht. Zo ontstaat er een effect dat gewenste personen uitnodigt en ongewenste afstoot.

Vergeet bij de inrichting of verbouwing dus niet wat aandacht vrij te maken voor iets dat zoveel indruk kan maken als de voordeur! Een simpele deur, waar je voornamelijk doorheen loopt en weinig aandacht aan besteedt dacht je misschien, maar met de bovenstaande voorbeelden hopen we je te hebben laten zien hoeveel effect de voordeur kan hebben; zowel van binnen als van buiten!

Welke van deze deurstijlen spreken jou het meeste aan? Deel je mening hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!