Het gevarieerde ouvre van Lab32 Architecten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het gevarieerde ouvre van Lab32 Architecten

Stoa. Stoa.
Eigentijdse bungalow Moderne huizen van Lab32 architecten Modern
Loading admin actions …

Lab32 Architecten is een van de Nederlandse bureau's die hun ongebreidelde creativiteit- en innovatiedrang laten zien. Of het nu gaat om nieuwbouw of een grondige renovatie van bestaande panden, altijd komt het architectenbureau met een fris ontwerp op de proppen. Communicatief als ze zijn hebben ze een scherp oor en oog voor de wensen van de opdrachtgever. Via een heldere dialoog komen deze twee uiteindelijke samen uit bij een definitief ontwerp. Hieronder laten we je een aantal schitterende voorbeelden uit hun oeuvre zien, ze hebben stuk voor stuk een geheel eigen karakter, maar de gebouwen laten toch ook een vertrouwde stijl zien die we van Lab32 Architecten gewend zijn. We nodigen je uit om met ons een wandeling te maken langs deze boeiende gebouwen. Kijk met ons mee en laat je inspireren!

Gelaagdheid

De villa Lanaken (BE) laat een opvallende gelaagdheid zien. In de villawijk waar we deze woning aantreffen zorgen oude bomen voor een fijne sfeer. Vanuit het interieur heb je als bewoner schitterend zicht op al dat natuurlijke groen in de wijk. De connectie tussen binnen en buiten is dan ook verbluffend. Ook erg bijzonder is de horizontale gerichtheid van het gebouw, waardoor het zeer breed (maar door zijn relatief lage voorkomen) bijzonder vriendelijk oogt. Iedere gast voelt zich hier welkom.

Het rietendak

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern
Lab32 architecten

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa

Lab32 architecten

Er zijn veel liefhebbers van het rieten dak, natuurlijk vanwege de Oudhollandse boerderijsfeer die deze dakbedekking oproept. Daarbij oogt het zeer luxe en vriendelijk. Een geschiktere combinatie is er haast niet denkbaar. Deze klassieke villa heeft een modern interieur en ligt in een bosrijke omgeving van Oosterwijk. Geen wonder dat de opdrachtgevers gekozen hebben voor een rieten dak, want met zijn natuurlijk look haakt hij aan bij zijn omgeving. Het gaat hier om een villa die een behoorlijk renovatie ondergaan heeft waarbij het gehele interieur vervangen werd. De gevels werden voorzien van grotere ramen en de buitengevels kreeg moderne  isolatie en stucwerk. Nu heeft de villa een moderne uitstraling en is daarbij aangepast aan de moderne wooneisen. Binnen werd een open interieur geschapen dat in een vloeiende beweging doorloopt in de tuin.

De jaren vijftig herleven

In de vijftiger jaren werd de bungalow (waar nu de villa staat) door architect Van der Woerd in het Haelen gebouwd. De ouders van de huidige bewoners hebben destijds de opdracht gegeven voor de bouw van de bungalow. De jaren vijftig liggen al lang achter ons en het huis was na verloop van tijd rijp voor een update. Het werd uiteindelijk verbouwd, opnieuw gestileerd en zelfs uitgebreid. De villa staat in een bosrijke omgeving nabij Bilthoven en biedt zo veel mogelijkheden om in de natuur te recreëren. Het interieur is volkomen gericht op de buitenruimten, zoals de tuin, het zwembad en het luxe poolhouse. Binnen heerst er een transparante sfeer waarin binnen en buiten samenvloeien. De vele ramen bieden de bewoners van de villa een blik op de betoverende omgeving. Zeer herkenbaar voor de stijl van Lab32 Architecten is de combinatie tussen de minimalistische ontwerptrant en het zuivere wit.

Bungalow

Eigentijdse bungalow Moderne huizen van Lab32 architecten Modern
Lab32 architecten

Eigentijdse bungalow

Lab32 architecten

We werpen hier een blik op een bungalow met een minimalistisch ontwerp, waarin de natuurlijk houtkleur en zuiver wit wederom een grote rol spelen. Het buitenleven komt ten volle tot zijn recht voor de bewoners van dit huis. Vanbinnen uit heb je door de grote, zelfs panoramische ramen een schitterend uitzicht over het landschap. We treffen ook een lager gelegen terras aan de achterzijde waar een zwembad en koi-vijver voor het nodige plezier en sfeer zorgen. Zowel binnen als buiten zijn volkomen ondergedompeld in een minimalistische esthetiek waarbinnen alles precies past. Lab32 Architecten hanteert een totaalconcept die een privé universum aan de bewoners biedt. Zo vinden we betonvloeren, hardglazen deuren en kastenwanden in warme houttonen. Duurzaamheid was een belangrijk concept bij de realisatie van deze villa dus is er onder andere een klimaatsysteem geplaatst, waardoor verwarming en verkoeling van het interieur op een ecologische wijze geschied.

Neonesk

Droomhuis met 'Ambylight' Moderne huizen van Lab32 architecten Modern
Lab32 architecten

Droomhuis met 'Ambylight'

Lab32 architecten

In de plaats Horst, te Limburg, troffen we een oude personeelswoning aan die ooit bij de praktijkschool hoorden. Natuurlijk zag die woning er geheel anders uit, een beetje oubollig. Er was een transformatie nodig om het huis weer up-to-date te krijgen. Vanuit een creatieve dialoog die Lab32 Architecten met de eigenaars aanging, ontstond het idee van dat later het moderne, neoneske gebouw werd dat we nu kunnen bewonderen. In de architectuur is er een belangrijke plek weggelegd voor de verhouding tussen de elementen: water en vuur. Het geheime element van deze villa is natuurlijk het licht, want dit is de levenskracht die het pand in de avond tot leven wekt. Overdag vangt het interieur door de grote ramen zeer veel daglicht. Wat een sfeer hangt er dan in de woonkamer!  De look van dit gebouw verwachten we in steden als hedendaagse betoverende uitstraling  Londen of Berlijn. Het is echte een villa met internationale allure geworden. 

Dit was een greep uit het oeuvre van Lab32 Architecten. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je badkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Deze moderne loft bevindt zich in een authentiek Engels huis. Kom met ons mee voor een tour door het huis!

Wat vind jij van deze huizen? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!