Deze 11 badkamer wastafels doen je met verstomming slaan | homify

Deze 11 badkamer wastafels doen je met verstomming slaan

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Luxe villa in Velp Van Hoogevest Architecten Moderne badkamers
Loading admin actions …

De badkamer. De kamer die we het eerste bezoeken als we ons bed uitkomen en de laatste als we terug naar bed gaan. Tanden poetsen, make-up aanbrengen, scheren, haar kammen, etc. We spenderen enorm veel tijd in onze badkamer. De badkamer moet een plek zijn dat voor zowel rust als productiviteit zorgt aangezien je er zowel binnenstapt voordat je aan een werkdag begint alsook om te relaxen. Zeker als we vol energie aan een nieuwe dag willen beginnen. Daarom is het ook van vitaal belang om je badkamer op de meest relaxerende en persoonlijke manier in te richten. De kamer moet namelijk rust, kalmte maar ook levendigheid uitstralen, en deze 11 badkamers doen dat als geen ander!

Minimalistische wastafel, maximale rustgevendheid

Woonhuis Amsterdam Baden Baden Interior Moderne badkamers
Baden Baden Interior

Woonhuis Amsterdam

Baden Baden Interior

Als je gaat voor een minimalistische interieurinrichting, dan denk je misschien dat dit al redelijk te rustig wordt. Wel, dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Tijdens het ontwerpen van deze wastafel, werd het concept relatief strak gehouden. Er werd gegaan voor een witte tafel. Om ervoor te zorgen dat interieur niet te saai werd, werd er dan wel gekozen  voor een levendig behangpapier en een leuke spiegel.

Eentonig maar toch levendig

Betonstuc badkamer met verzonken bad Molitli Interieurmakers Industriële badkamers
Molitli Interieurmakers

Betonstuc badkamer met verzonken bad

Molitli Interieurmakers

In de meeste badkamers wordt er geopteerd om het eentonig te houden. Meestal wordt er gebruik gemaakt van wit, maar in dit geval werd grijs de basiskleur. Als je je badkamer in het grijs gaat ontwerpen, kan dit saai overkomen, maar het is alles behalve dat. Dit design toont namelijk aan dat desondanks die enkele kleur, de badkamer levendig, eigentijds en klassevol wordt.

Haal een stukje natuur naar je badkamer

Je kunt de natuur niet alleen naar je badkamer halen door het gebruik van groen, maar ook door het gebruik van natuurlijke materialen bij het ontwerpen van je wastafel. In dit design werd er gekozen voor verschillende natuurlijke elementen. De basis werd vervaardigd van prachtige houten latten terwijl de wasbakken zelf van natuursteen zijn.

Groen zorgt altijd voor rust

Zoals vermeld willen we in de badkamer altijd kunnen genieten van rust en een relaxerende omgeving, zeker als we naar de badkamer gaan net voor het slapen gaan. Een kleur die enorm bijdraagt tot dat rustgevend gevoel is groen. We weten allemaal dat kleur invloed heeft op ons humeur en gevoel en groen doet ons altijd denken aan de natuur en het zen-gevoel. Daarom is het aan te raden om groen op een subtiele manier te integreren. Als je groen toch een zeer felle kleur vindt, dan kun je wat meer rust in de badkamer brengen door de rest van de wastafel relatief sober te houden. Als je nog wat meer kleurinspiratie wilt opdoen, dan moet je zeker eens deze 12 designs ontdekken.

Stijlvolle steentjes

Heb je er voor gekozen om je badkamer te betegelen met kleurrijke tegels, zoals in dit voorbeeld het geval is? Hou dan de rest van de badkamer relatief simpel. In dit design zie je hoe dat de bronskleur van de tegels terugkomt in de wastafel (kijk maar naar de kraan), maar ook hoe dat er voor de andere elementen gekozen werd voor wit. Deze tip is ook zeer goed voor als je je badkamer nog een fellere kleur geeft dan de bronskleur in dit voorbeeld. 

Tover je eigen badkamer om tot een luxe hotel badkamer

We zijn allemaal wel al eens op hotel geweest en we weten dus hoe rustgevend, open en kraaknet die badkamers zijn. Het is daar altijd heerlijk vertoeven en vanaf nu kun je dat gevoel ook zelf in huis halen dankzij dit design. Je ziet hoe alles zeer strak, wit en netjes gehouden werd. Niet te veel voorwerpen, heel basic en zeer Bohemian. De handdoekjes op het houten schap maken het geheel compleet af.

Textuur in je badkamer zorgt altijd voor een geslaagd design

Cardinal Red, Licetto Pure & Original Eclectische badkamers
Pure & Original

Cardinal Red, Licetto

Pure & Original

In elke badkamer hangt er wel een spiegel. Of het nu een ronde, een vierkantige of een rechthoekige is, we willen allemaal wel eentje om te kijken hoe mooi we wel zijn. Je kunt je badkamer net dat tikkeltje leuker maken als je de textuur en de vorm van je wastafel gaat afstemmen op die spiegel. Is je spiegel rond, kies dan voor een vierkantige wastafel. Heb je een vierkantige spiegel? Ga dan voor een ronde wastafel. Dit geeft een speels effect aan je badkamer. 

Magnifiek marmer

QUEENS Binnenvorm Minimalistische badkamers

Wil je graag een zeer royaal element toevoegen aan je badkamer? Kies dan voor een wastafel gemaakt van marmer zoals in dit voorbeeld. Eerst en vooral voelt marmer enorm glad aan waardoor het echt een aangenaam gevoel geeft. Ten tweede, je kunt er ook een eigen toets aangeven door het marmer op een unieke manier te schikken waardoor je een speciaal motiefje krijgt. In dit design werd er gegaan voor lijnen, maar je kunt gerust opteren voor een meer eclectisch motiefje. Weet je niet goed of marmer echt iets voor je? Doe dan eens een beroep op een badkamerspeciaalzaak die je maar al te graag helpt.

Het komt op zijn pootjes terecht

Meestal wordt de wastafel alleen vastgemaakt aan de muur en lijkt het dus van de grond te zweven. Daar is absoluut niets mis mee, maar heb je al eens nagedacht om je wastafel op pootjes te zetten? Nee? Wel, dan moet je dat absoluut eens doen! Dit voorbeeld bewijst namelijk hoe prachtig dit kan zijn. Je kunt kiezen voor een witte wastafel, maar kies ook zeker eens voor een lichtblauwe of lichtpaarse. Deze kleuren zorgen namelijk ook voor een relaxerend gevoel.

Light it up!

We hebben allemaal wel een licht in onze badkamer, maar sommige onder ons hebben ook een paar lampjes hangen rondom de spiegel. Zo krijg je namelijk dat echt Hollywood gevoel! Heb je al eens geprobeerd om ook lichtjes aan je wastafel te hangen? Zo niet, dan moet je dat zeker doen! Het is misschien niet zo een alledaags design, maar zoals je in dit voorbeeld kunt zien brengt het licht meer kalmte in je badkamer. Zeker als je gaat voor gedimd licht.  

Maak er een mini-bad van

Als je je badkamer echt enorm strak en stijlvol wilt krijgen, maak dan van je wastafel een mini-bad. Zoals je op dit design kunt zien, zijn zowel het bad als wastafel op de exact zelfde manier vervaardigd en hebben ze ook dezelfde look. Daardoor vormen ze een zeer harmonieus geheel met de rest van de badkamer. De kamer straalt direct veel meer rust uit!

Welke wastafel vind je het mooist? Laat het ons weten via de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!